Globalne oteplovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Danny_Vin
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

dbco napísal:Globalne oteplovanie podla mna velka hrozba neni. Omnoho vacsia hrozba by bola celosvetova atomova vojna. Aj tak to oteplenie je male a mozno za 1000 rokov sa klima uplne zmeni a nastane dalsia doba ladova.
Takze nie je ?! Hmm, uz sa zobud, ze je.
Ved fotosynteza vdaka ktorej, resp. pri ktorej sa uvolnuje (vznika) kyslik, sa pri vysokej ci az velmi nizkej koncentracii CO2 v ovzdusi spomaluje az zastavuje. V aktualnej situacii nema zmysel hovorit o vysokej koncentracii CO2 v ovzdusi, pretoze nie je zatial az taka vysoka, aby sa nejak citelne prejavilo zastavovanie fotosyntezy a teda znizenie pomeru kysilka v ovzdusi (podotykam, ze iba zatial, treba sa ale pozerat do buducnosti). Ked si k tomu este pridas aj vyrub lesov (hlavne dazdovych - Amazonsky prales)... A taktiez, kedze hovorime o oteplovani, na fotosyntezu posobi aj teplota, a cim je vyssia, tym sa fotosynteza spomaluje.
Takze nie je to velmi ruzova vyhliadka do buducnosti.
Ak si este stale niekto mysli, ze to nie je vazne a ze je to prirodzeny prirodny cyklus, tak ja uz neviem ako to tymto individuam vysvetlit.
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

Globalne oteplovanie vobec nemeni moj kazdodenny zivot a vobec ho nepocitujem takze to pre mna zase az taka hrozba neni
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

dbco napísal:Globalne oteplovanie vobec nemeni moj kazdodenny zivot a vobec ho nepocitujem takze to pre mna zase az taka hrozba neni
A nezaujímaš sa o budúcnosť? Nezaujíma ťa, ako sa budú mať tvoje deti? Pokojne zahadzuješ použité alkalické články do komunálneho odpadu (aj keď to nemá s globálnym oteplovaním takmer nič spoločné, pripadá mi to ako najlepší príklad neváženia si prírody).

A keď hovoríš o tom, že to nepociťuješ, narábaš tak isto so svojimi peiazmi, ako s prírodou? V tom prípade určite nemáš žiadny termínovaný vklad, stavebné sporenie a ani inú formu šetrenia financí. Ako peniaze prídu, ihneď ich minieš. Je to tak? Veď teba nezaujíma budúcnosť, žiješ len pre súčasnosť.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Dbco :Ty si aj citas co tu ostatny pisu ??lebo len stale dookola hovoris to iste. Skor mi to pripomina spam nez to ze chces nieco riesit. Ano ked ta nic co sa deje ohladom zivotneho prostredia na tejto planete ta nezaujima tak to napis raz a viac krat sa uz k tomu nevyjadruj pretoze tym iba zase provokujes ostatnych a koledujes si ze nachytas veeeeeela k- ( odo mna si este nedostal ....zatial)
dbco
Light Star
Light Star

Ano ked ta nic co sa deje ohladom zivotneho prostredia na tejto planete ta nezaujima
Praveze ma to zaujima ale ja osobne si myslim ze clovek prirodu velmi nici vysekava velke plochy lesov len pre par zelenych papierikov a zivocisne druhy ktore sa vyvijali miliony rokov zanikaju za par desiatok rokov a tych ludi ktory zato mozu to vobec nezaujima co sposobuje ich chamtivost a bezohladnost. Toto je podla mojho nazoru pre prirodu omnoho vacsia hrozba ako globalne otelovanie. Nepopieram ze globalne oteplovanie existuje no keby sa na svete zbadali niektory ludia hlavne v USA a zacali sa o tuto problematiku viac zaujimat tak by sa oteplovanie zastavilo alebo spomalilo na taku rychlost ze priroda by sa dokazala vysporiadat s tymito zmenami. Podla mna aj ked to pojde takymto tempom nebude to pre nasu generaciu smrtiaca hrozba na nase deti a ich deti to uz mozno pocitia viac ako my. Podla mna vacsina politikov ako Bush ma podobne nazory ako ja(aj ked mozno niesu spravne, inak s nim nemam ziadne nazory spolocne a uplne ho neznasam) a zbadaju sa az ked vymru vsetky zvierata a vykacaju vsetky stromy a nasa planeta sa stane vyprahlou betonovou pustatinov nevhodnou pre zivot. Dufam ze sa toto nenaplni a ja raz ked budem strary a budem mat vnucata tak im budem mat moznost ukazat krasu prirody a lesov a nie len nejake betonove mrakodrapy, obchodne domy a parky s umelymi stromamia zvierata ktore niekedy zili aj inde ako v zoologickych zahradach v ohradach 1x1 meter.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Normalne ta nespoznavam :lol: nepísal si toto náhodou ty ?
dbco napísal:Globalne oteplovanie vobec nemeni moj kazdodenny zivot a vobec ho nepocitujem takze to pre mna zase az taka hrozba neni
dbco
Light Star
Light Star

Jj pre mna osobne to neni taka hrozba ale priroda to moze vazne pocitit. Podla mna ziadny slovak oteplovanie az tak vazne nepocituje(mozno za 100 rokov to bude inak). Ked som videl zabery v Tv ako tie ladove medvede jeden zral druheho tak mi to bolo fakt luto
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ludia to maju ted v p<>i... ale ked na to naozaj dojde az potom pride spamätavanie ze co to porobili kua.. :(
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

USA zvýšia produkciu skleníkovych plynov

Spojené štáty budú v roku 2020 vypúšťať do ovzdušia takmer o pätinu viac skleníkových plynov ako v roku 2000. Prispejú tak k zvýšeniu pravdepodobnosti sucha a nedostatku vody a dalších javov sprevádzajúcich globálne otepľovanie. Údaje pochádzajú z konceptu správy vypracované administratívou amerického prezidenta Georgea Busha, ktorá bola s viac než ročným oneskorením predložená OSN a o ktorej informovala agentúra AP.

http://spravy.pravda.sk/usa-zvysia-prod ... k_svet_p12
Dakujeme :aasmile1:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tak toto je extrem fakt a potom ze preco americanov nikto nema rad... jedna prihoda ako by ste charakterizovali americana je to clovek ktory je nenormalne naivny a nerozmysla komplexne , v celku dobrosrdecny ale sprosty :D (vlastna skusenost).
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

ja mam radsej banany, ako jablka :lol:
dalej ma nic nemotivuje tie baterky nosit na druhy koniec mesta
na druhej strane mi vadi, ze amerika to nepodpisala.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Produkcia CO2 krajin G8
Prílohy
big.gif
(25.26 KiB) 402 stiahnutí
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

dbco napísal:...Podla mna ziadny slovak oteplovanie az tak vazne nepocituje(mozno za 100 rokov to bude inak)...
kedy si videl naposledy mesiac v kuse 30 cm snehu?ja si uz ani nepamatam. byvam na zapadnom slovensku, a kazdy rok je teplejsie.

Profesor Rogers macrtl nejhorsi mozny scenar i pro globalni oteplovani
kolem roku 2020 se vyrazne projevuji klimaticke zmeny. hladina mori stoupa a zaplavuje pribrezni oblasti. tropy vysychaji, nebot srazky se presouvaji nad oceany a nad poly. nasledny hladomor vede k migraci milionu lidi, vyspele staty kvuli ochrane uzaviraji sve hranic a chudymi tropickymi oblastmi zmita nasili. kolem roku 2040 zcela roztava led na severnim polu a z hnijici vegetace se uvolnuje obrovske mnozstvi metanu v roce 2107 panuje na zemi stejni podnebi jako na venusi. par tisic vyvolenych preziva v podzemi
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Súhlasím s yoplinon. Nejedná sa však iba o teplotu. Globálne oteplovanie má globálny dosah, čo znamená, že tento proces postihuje celé podnebie, vrátane množstva zrážok, vlhkosti, veternosti atď. Dôkazom sú na jednej strane zemegule ničivé záplavy, na strane druhej katastrofické suchá a nevídaná dezertifikácia. Už to bolo povedané asi milionkrát, ale nedá mi nezopakovať, že najviac sa oteplovanie prejavuje na zvyšovaní teploty svetového oceánu, čo bude mať za následok v najbližších rokoch postupné odumieranie koralových útesov (doprevádzané kolabsom morského ekosystému) a topenie arktického a grónskeho ľadovca, ktoré môže byť pre pobrežné oblasti deštrukčné.

Tip na zamyslenie: Vedeli ste, že nikdy nevyšiel vedecký článok, ktorý by hovoril, že globálne oteplovanie nie je spôsobené ľudskou činnosťou?
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

JurijRubanov napísal:Tip na zamyslenie: Vedeli ste, že nikdy nevyšiel vedecký článok, ktorý by hovoril, že globálne oteplovanie nie je spôsobené ľudskou činnosťou?
a co tie clanky co hovoria ze je to prirodzena klimaticka zmena? Z toho tvrdenia vyplyva ze clovek to nesposobil
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zvonenie33 napísal:a co tie clanky co hovoria ze je to prirodzena klimaticka zmena? Z toho tvrdenia vyplyva ze clovek to nesposobil
praveze vsetky clanky hovoria o tom ze to sposobil clovek
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

zvonenie33 napísal:a co tie clanky co hovoria ze je to prirodzena klimaticka zmena? Z toho tvrdenia vyplyva ze clovek to nesposobil
Ja som hovoril o vedeckých článkoch. Nie o niečom, čo napíše nejaký bulvárny časák, ktorého redaktor si z vedeckých článkov vyberie to, čo mu vyhovuje.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

JurijRubanov napísal:Ja som hovoril o vedeckých článkoch. Nie o niečom, čo napíše nejaký bulvárny časák, ktorého redaktor si z vedeckých článkov vyberie to, čo mu vyhovuje.
NO nechcem sa hadat, ja tiez zastavam nazor ze je t o vina cloveka ale som si na 100% isty ze neaky vedecky clanok toto tvrdi.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

urcite je to dlhodobym vplyvom cloveka na prirodu. ci uz je to vyrub lesov, vypustanie plynov do ovzdusia... podla mna ako prve by sa malo zaviest palivo vodik. myslim, ze benzinovy motor ide prerobit pridanim zariadenia na vodikovy, kedze som videl hybrid vodik/benzin. urcite s tym treba okamzite nieco robit aj ked mi si to asi neuzijeme, ale dalsie generacie urcite a netreba mysliet len na seba ako ancikrist G.Bush
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

samozrejme ze ide. lenze v rope su take prachy, ze idu aj cez mrtvoly.
Napísať odpoveď