GLS
GLS
Nechcem nejak stresovat, ale stalo sa Vam niekedy, ze by vam peniaze z dobierky od nich chodili viac nez 6 pracovných dní? Zásielka bola prebrata v piatok 27 septembra a peniaze mi stale nenabehli. Preto sa Vas chcem spýtať ci ste sa s niecim podobnym stretli a ak hej, ako ste to riesili...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: GLS
v zmluve majú tuším až 2 týždne, preto sme ich vo firme menili za geiss. U nich je to normálne, nestresuj ešte
-
Yos
Professional
Stretli ste uz sniecim takym, ze vas balik odovzdali cudzej osobe?
Informoval som sa, v ktorom parcelshope si mozem balik vyzdvihnut a oni mi odpisu, ze balik eviduju uz ako doruceny. Dostal ho p.XXX , moj sused.
Pricom p.XXX nepoznam, nemam takeho suseda a moj sused (ktory sa vola inak) o ziadnom baliku ani nevedel.
Aktualne to snimi este riesim, poziadali o predorucenie balika, co nechapem ako chcu spravit. A uz vobec nechapem, ako mohli dat balik uplne inej osobe.
Informoval som sa, v ktorom parcelshope si mozem balik vyzdvihnut a oni mi odpisu, ze balik eviduju uz ako doruceny. Dostal ho p.XXX , moj sused.
Pricom p.XXX nepoznam, nemam takeho suseda a moj sused (ktory sa vola inak) o ziadnom baliku ani nevedel.
Aktualne to snimi este riesim, poziadali o predorucenie balika, co nechapem ako chcu spravit. A uz vobec nechapem, ako mohli dat balik uplne inej osobe.
To sa zvlast na dedinach robi pomerne bezne ak nejde o dobierku, u mna to vsak vzdy bolo az po telefonickom suhlase. Dotycna osoba podpisuje prevzatie a mala by ta informovat o doruceni. Ak tomu chces zabranit, musis vyuzit dorucenie do vlastnych ruk.
Podla podmienok GLS moze odosielatel povolit dorucenie susedovi:
§ 13 Dispozičné právo
Pre prípad neprítomnosti príjemcu môže Poverujúci vopred poskytnúť splnomocnenie pre GLS Slovakia na to, aby zásielku odovzdal susedovi alebo inej určenej osobe
Podla podmienok GLS moze odosielatel povolit dorucenie susedovi:
§ 13 Dispozičné právo
Pre prípad neprítomnosti príjemcu môže Poverujúci vopred poskytnúť splnomocnenie pre GLS Slovakia na to, aby zásielku odovzdal susedovi alebo inej určenej osobe
-
Yos
Professional
Ano, balik uz bol zaplateny. Zistil som si cislo na konkretneho kuriera, ktory to domrvil a vraj mi ho zajtra prinesie. Ale vazne ma zaujima, ako prisiel na toho p.XXX, ktoreho vobec nepoznam.
-
guess.whoo
Redeemer
podla mna len vymenil zasielku
-
p4ra
Redeemer
Presne toto sa mi stalo vcera. Sedim doma, zvoni zvoncek. Idem ku dveram, chlapik z GLS s balikom:Yos napísal:Stretli ste uz sniecim takym, ze vas balik odovzdali cudzej osobe?
On: Prosim Vas, sused p. Jxxxx je doma?
Ja: Neviem, ja pracujem a nesledujem, ci su doma, ale co viem, tak obvykle ide rano do prace a manzelka je s dcerou doma, pripadne sa s nou ide von prejst.
On: Aha, lebo im zvonim, a nikto neotvara a na mobile su momentalne nedostupni. Nepreberiete to za nich?
Ja: Prosim? Vy mi chcete dat cudzi balik? Ved mi nic nepovedali, ze keby nie su doma, nech preberiem, ani neviem co to je.
On: Ale ved v pohode, ja to tak robim stale, ze davam susedom, ked nie su majitelia baliku doma.
Ja: Tak Vam gratulujem, aj Vasmu zamestnavatelovi, ale tuto nepochodite. Dovidenia.
Este som tak rozmyslal 5 minut potom, ze ci nie som drbnuty ja alebo co. Po tomto momente uz definitivne nikdy cez nich nic neobjednam, ani neposlem.
-
Yos
Professional
Dnes som sa stretol stym kurierom a toto mi vysvetloval, ako para pise. Ak nezastihnu doma majitela balika, tak to riesia sekundarne cez suseda.
To sa mi zda ako riadna hovadina ale. A ked mu hovorim, ze toho p.XXX, ktoreho on oznacil ako mojho suseda, nepoznam, tak len kyvol hlavou, ako keby sa nic nestalo.
Nastastie s balikom nebolo nijak manipulovane, ale nabuduce si dam na nich velky pozor.
To sa mi zda ako riadna hovadina ale. A ked mu hovorim, ze toho p.XXX, ktoreho on oznacil ako mojho suseda, nepoznam, tak len kyvol hlavou, ako keby sa nic nestalo.
Nastastie s balikom nebolo nijak manipulovane, ale nabuduce si dam na nich velky pozor.
ako pise baldorex, ze balik prevezme sused, ktoreho ani nepoznam je ten lepsi pripad. raz som cakal na externy disk a nechodil, ani listok ani sused nevedel... az som sa pozrel na jeden z listkov, ktore sa povalovali vo vchode. na nom moja adresa a miesto kde si mam po balik prist, lebo ma nezastihli. naopak, postarovi sa raz podarilo napisat ako miesto, kde mi nechal zasielku moju vlastnu adresu. teraz byvam v bytovke, kde sa aj male baliky nechavaju vo vchode...
Mne tiez par krat nechali balik u suseda, ale vychadzam zo vsetkymi a nebol nikdy problem. Ved pokial volal a povedal, ze to da susedovi, ze ci je to ok, tak pohoda ale uz sa mi stalo, ze to nechali u suseda a nevedel som, az ked mi vecer volal, ze mam balik u neho.
-
guess.whoo
Redeemer
presne, ked mi zavola ze ci to moze nechat susedovi a ja susedovi potom zavolam tak je to super. obcas sa mi este stane, ze neuvediem adresu do prace ale domacu.
ale pokial to necha u suseda bez tvojho vedomia tak to nie je v poriadku..cez nich by som potom riesil len dobierku kde by musel niekto vykesovat
ale pokial to necha u suseda bez tvojho vedomia tak to nie je v poriadku..cez nich by som potom riesil len dobierku kde by musel niekto vykesovat
-
Yos
Professional
Aby som to upresnil - balik bol objednavany z eshopu z Anglicka, pri ktorom maju zakazane uvadzat tel. cislo (ktore pri obejdnavke aj tak vyplnam).
Cize mi nemohli ani zavolat, aby sa ma spytali, ci to mozu u suseda nechat. Cize to spravili automaticky, stym, ze to ani moj sused nebol.
Keby som nepisal na podporu, kde sa moj balik nachadza, tak ani neviem doteraz, kde je moj balik.
Cize mi nemohli ani zavolat, aby sa ma spytali, ci to mozu u suseda nechat. Cize to spravili automaticky, stym, ze to ani moj sused nebol.
Keby som nepisal na podporu, kde sa moj balik nachadza, tak ani neviem doteraz, kde je moj balik.
Chlapci, akurát riešim presne toto isté! V inej téme som riešil meškanie balíka objednaného cez eBay z Anglicka. Kontaktoval som predávajúceho, ten mi nakoniec poslal číslo zásielky, ktorá mala ísť cez GLS.. dal som si ju overiť a takmer som spadol zo stoličky! Vraj balík bol doručený 24.1.2017 a že prebrala to nejaká pani. Bol som dole čeknúť schránky, tak tá pani je moja suseda. Zašiel som za ňou, vraj si pamätá, že nejaký kuriér sa na mňa pýtal, ale nič jej nedal. Práve som kontaktoval GLS, nech to preveria.. odpoveď je zatiaľ taká, že predali moju požiadavku na príslušné depo a dajú mi vedieť.....
Yos, ked mi dosiel balik tusim z Nemecka a nebolo tam to cislo na mobil, tak mi nalepil velky listok asi tak 10x15cm s tym, ze mi dosiel balik, cislo na kuriera, cislo na depo, cislo balika, krajina odosielatela. Cize to bolo spravene tak ako ma postupovat.