Google Adsense otázka
Google Adsense otázka
Dobrý deň, v septembri som si dal na stránku reklamu od Adsense. Samozrejme skoro nulové zisky, ale o to nejde. Čítal som, že google vypláca peniaze za klik a za zobrazia. Za kliknutia mi peniaze prišli, probém ale je, že mám nejaké zobrazenia reklamy, ale cena je 0,00€ už niekoľko dní. Mám nejakú chybu, že mi nedáva peniaze za zobrazenia ?
a čo znamená tie skratky PTZ. VTZ. Etc.
Ďakujem
a čo znamená tie skratky PTZ. VTZ. Etc.
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Google Adsense otázka
Skratky PTZ, VTZ atd... si vygooglis za 5 sekund hladania, tusim si popisane aj v podpore k AdSense. AdSense plati len za preklik na reklamu, nie za zobrazenie reklamy.
Hojko vďaka za odpoveď. Tie veci som sa dočítal už, to áno. Čo sa týka tých peňazí za pozretia. Si si istý, že Google vyplaca peniaze iba za klik ? Pretože na YT som našiel videa, kde vravia o vyplacaní aj za zobrazenia na stránke ( nie len za klik) rovnako aj na anglických fórach napr. https://productforums.google.com/forum/ ... l0i_AjWXWQ
Prípade toto video od Google:
Ak by naozaj google nevyplacal, tak ktorá spoločnosť áno ? etarget napr. ?
Vďaka
Prípade toto video od Google:
Ak by naozaj google nevyplacal, tak ktorá spoločnosť áno ? etarget napr. ?
Vďaka
Pochybujem, ze niekto este dnes plati za zobrazenia. Za zobrazenia sa platilo kedysi napriklad na Pokeci ci inde. Lenze staci ti par pc a refreshovat stranku alebo len banner, zobrazenia nabiehaju a nemas to ako moc merat. Preto sa preslo na kliky. Reklamu moze vidiet 200 000 ludi, ale nezaujme nikoho. Navyse ju bloknes, hoci sa zapocita ako zobrazena (napr. AdBlock). Preto kliky. Klik dokazes monitorovat - od casu a datumu, IP, prehliadaca, odkial prisiel klik (z akeho webu), dokazes vycitat cely refferal, dokazes spravit komplexne statistiky pre inzerujuceho aj pre web co ponuka reklamu, aj inzerent si dokaze sam monitorovat kliky a porovnat si ich trebars co mu ukaze AdWords.
Preto neverim, ze by niekto platil za zobrazenia v dnesnej dobe. Ak aj Adsense plati, tak len uplne drobne a navyse to moze byt rozne v inych krajinach - v USA mozes mat napriklad za 1 milion zobrazeni 20 eur, na Slovensku nic. Pozri ci je tam niekde RPM, to je suma za 1000 zobrazeni, mozno tam nieco take najdes. Nemyl si to s PTZ, to je odhadovany zarobok na 1000 zobrazeni, ten sa pocita ale s klikov. Cize ak si mal 2000 zobrazeni, 10 klikov a zarobil 10 eur, tak PTZ bude teda 5 eur (za tisic zobrazeni) - pozor, je to len odhad a je vypocitany podla klikov, cize ak si nemal klik, tak nic nezarobis.
Preto neverim, ze by niekto platil za zobrazenia v dnesnej dobe. Ak aj Adsense plati, tak len uplne drobne a navyse to moze byt rozne v inych krajinach - v USA mozes mat napriklad za 1 milion zobrazeni 20 eur, na Slovensku nic. Pozri ci je tam niekde RPM, to je suma za 1000 zobrazeni, mozno tam nieco take najdes. Nemyl si to s PTZ, to je odhadovany zarobok na 1000 zobrazeni, ten sa pocita ale s klikov. Cize ak si mal 2000 zobrazeni, 10 klikov a zarobil 10 eur, tak PTZ bude teda 5 eur (za tisic zobrazeni) - pozor, je to len odhad a je vypocitany podla klikov, cize ak si nemal klik, tak nic nezarobis.
heker RPM, som nenašiel nikde. Lenže mám vážne podozrenie, že to RPM je vlastne hodnota VTZ (Ako na hornom screene je vidieť) Ak dám Adsense help, konkrétne https://support.google.com/adsense/answer/112030?hl=en píše o RPM (čiže peniaze za zobrazenie...) Ak zoscrolluješ úplne dole a dáš si to preložiť do Slovenčiny. RPM ti preloží ako VTZ. Konrkténe: https://support.google.com/adsense/answer/112030?hl=sk
Príde mi divné, že to zarátava zobrazenia stránky a zobrazenia reklamy a pritom by to nebolo vyplácané (samozrejme sa bavíme o centoch...). Rovnako ak si dám zobraziť štatistiku podľa krajin. Tak konkrétne Nemecko: VTZ odhad na 1000 zobrazení : 0,06€ PTZ: 0,04 €. Kliknutia: 0. Z čoho by to odhadovalo tie centíky, ak nie zo zobrazení ? Do prílohy pridávam aj screen. Možno je to odo mňa hlúpa otázka, ale chcel by som v tom mať jasno. Samozrejme ide o centy a dôležitejšie sú kliky. Lenže vraj štatisticky na reklamu kline len 0,17% zo všetkých zobrazení, čo je žalostne málo. Za predpokladu, že VTZ je vlastne RPM, tak podľa odhadu by som mal mať za 1000 zobrazení denne 1,99€, čo by mi mesačne okrem klikov prilepšilo o cca 60€.
Príde mi divné, že to zarátava zobrazenia stránky a zobrazenia reklamy a pritom by to nebolo vyplácané (samozrejme sa bavíme o centoch...). Rovnako ak si dám zobraziť štatistiku podľa krajin. Tak konkrétne Nemecko: VTZ odhad na 1000 zobrazení : 0,06€ PTZ: 0,04 €. Kliknutia: 0. Z čoho by to odhadovalo tie centíky, ak nie zo zobrazení ? Do prílohy pridávam aj screen. Možno je to odo mňa hlúpa otázka, ale chcel by som v tom mať jasno. Samozrejme ide o centy a dôležitejšie sú kliky. Lenže vraj štatisticky na reklamu kline len 0,17% zo všetkých zobrazení, čo je žalostne málo. Za predpokladu, že VTZ je vlastne RPM, tak podľa odhadu by som mal mať za 1000 zobrazení denne 1,99€, čo by mi mesačne okrem klikov prilepšilo o cca 60€.
Pozeram a VTZ je vlastne RPM. Na podpore Google som sa docital, ze VTZ je len odhadovany zarobok, ktory je informativny a neoznacuje skutocny zarobok. Teba zaujima najma CTZ a teda cena za tisic zobrazeni - https://support.google.com/adsense/answer/18196?hl=sk
Ok, takže aby bolo jasné. Google nevypláca len zobrazenia reklamy ale len za klik ?
Uz ti to hojko vyssie napisal a aj ja. Adsense sa vyplaca za klik, nie zobrazenia.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Myslim, ze teoreticky sa da zadat do adwareu aj kampan s CPM bidom, ale na beznu bannerovu reklamu to fakt vobec nedava zmysel.
jedine kde mi to este ako tak pride pouzitelne je videoreklama na YT kde sa aky taky brand recognition budovat da.
jedine kde mi to este ako tak pride pouzitelne je videoreklama na YT kde sa aky taky brand recognition budovat da.
Mozno sa to do Adware da zadat, ale asi sa dnes nenajde hlupy clovek, ktory by to spravil a platil za zobrazenia. Ved pri kluknutiach moze mat kludne 50 tisic zobrazeni hadam aj zadarmo.