Google Android OS
Re: Google Android OS
Je nejaka moznost aby sa appky po nejakej dobe zavreli? Vadi mi ze appku otvori v rovnakom stave ako som ju minimalizoval kludne aj po niekolkych dnoch. Napriklad v galerii fotiek otvorena konkretna fotka a musim ist spat do uvodnej ponuky.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vsak lave tlacitko na displeji a kliknut na zavriet vsetky. Su to dva kliky a robota na pol sekundy.
To chapem len nie som zvyknuty to robit. Proste pouzivam naraz 2-3 aplikacie kde sa prepinam a ked skoncim tak len vypnem display.
Zaujímavý problém. Mne zase na opak vadí, že mi tie appky dlho v pamäti nezostanú a otvárajú sa na novo 
Spravime deal? 
-
starysomar
Hardcore addict
Prípadne povoliť vývojársky režim a tam zmeniť "Limit procesov na pozadí".
Síce neviem ako v iných no v Xiaomi/POCO to ide bez rootu.
Síce neviem ako v iných no v Xiaomi/POCO to ide bez rootu.
-
hojko
Site Admin
wladas: A v com je teda problem, ze len vypnes aplikacie a potrebujes ich zatvorit ci ako??? Ved Android ma svoj management baterie a teda aj po vypnuti displeja by nemali nejak brat z baterky, pripadne im vies obmedzit ci uz data na pozadi alebo ich funkcnost.
starysomar: Aj napr. Samsung bez rootu ma vyvojarsky rezim, ktory sa aktivuje 5x kliknutim na toto: https://www.samsung.com/uk/support/mobi ... xy-device/
starysomar: Aj napr. Samsung bez rootu ma vyvojarsky rezim, ktory sa aktivuje 5x kliknutim na toto: https://www.samsung.com/uk/support/mobi ... xy-device/
-
starysomar
Hardcore addict
"Android ma svoj management baterie" samozrejme a čím novší, tým viac šetrí a vypína na pozadí.
Tiež netuším, o čo pánovi ide, len som spomenul čo sa dá prípadne nastaviť
Z ničoho nič sa mi zmenila mena v mobile na UAH. Všetky nákupy v appkach sú v tejto mene. Mal už niekto takýto problém? Vie mi niekto s týmto pomôcť? Nič som nemenil, všetko je nastavené tak, ako to mám už roky.
Ako pomôcť s čím? Nevieš si to zmeniť v nastaveniach späť na menu ktorú chceš ty?
Open the Google Play Store app on your Android device.
Tap the profile icon in the top right corner of your screen.
Tap Settings > General > Account and device preferences > Country and profiles.
Tap the required country.
Open the Google Play Store app on your Android device.
Tap the profile icon in the top right corner of your screen.
Tap Settings > General > Account and device preferences > Country and profiles.
Tap the required country.
Nie, neviem. Nečítal si, že som nič nemenil a všetko mám nastavené už roky rovnako? Mám 2 profily, jeden nastavený na Nemecko, druhý na Slovensko. Oba účty sú v mene Euro. Googlit viem, toto riešenie nefunguje a iné som nenašiel.
Žeby hacker?

-
starysomar
Hardcore addict
Otázka - situácia:
Klonoval som do svojho mobilu apku na ovládanie klimatizácie z manželkinho mobilu, prihlásil sa v nej jej údajmi - natiahlo mi to všetky jej telefónne kontakty. Prečo a ako ich bezpečne vymazať bez toho, aby sa to prenieslo-zmazalo aj u nej?
Klonoval som do svojho mobilu apku na ovládanie klimatizácie z manželkinho mobilu, prihlásil sa v nej jej údajmi - natiahlo mi to všetky jej telefónne kontakty. Prečo a ako ich bezpečne vymazať bez toho, aby sa to prenieslo-zmazalo aj u nej?
Klonoval si to cim? Prihlasenim v Androide na jej Gmail ucet? Ak ano, tak ho len skus odstranit v sprave uctov. Alebo dakou externou aplikaciou?
-
starysomar
Hardcore addict
Áno jej kontom do tej apky. Dávnejšie som to spravil tak, že som sa do neklonovanej teda orig - rýchlo vypol net, zmazal čo sa stihlo z jej kontaktov natiahnuť a bol kľud. No klonovaná naťahovala opakovane všetky. Nenašiel som jednoduchšie riešenie (hromadné) než vyexportovať kontakty (pre istotu aj z manželkinho mobilu), zmazať cez apku Google Kontakty (cez web neukazovalo tie jej v mojom konte, boli iba v mobile) a importnúť iba moje.
Externou apkou (MyPhoneExplorer) neidú mazať v mobile - natiahne ich všetky nazad po ďaľšej synchoronizácii.
Google robí čoraz divnejšie niektoré ťahy. Napríklad kalendár, používam inú aplikáciu (Bussines Calendar) a Google Kalendár zosynchronizuje zmeny postupne po niekoľkých opakovaniach, no Xiaomi Calendar v reálnom čase. Tiež Gmail "dokáže" občas vrátiť do koša dávno zmazané správy a často nemaže staršie v koši, než po 30 dňoch ako deklaruje.
Považujem za vyriešené, ďakujem.
Externou apkou (MyPhoneExplorer) neidú mazať v mobile - natiahne ich všetky nazad po ďaľšej synchoronizácii.
Google robí čoraz divnejšie niektoré ťahy. Napríklad kalendár, používam inú aplikáciu (Bussines Calendar) a Google Kalendár zosynchronizuje zmeny postupne po niekoľkých opakovaniach, no Xiaomi Calendar v reálnom čase. Tiež Gmail "dokáže" občas vrátiť do koša dávno zmazané správy a často nemaže staršie v koši, než po 30 dňoch ako deklaruje.
Považujem za vyriešené, ďakujem.
Nejak som prehliadol tuto temu. O bateriu nejde. Tie aplikacie na pozadi nie su aktivne.hojko napísal: 09 dec 2023, 12:44 wladas: A v com je teda problem, ze len vypnes aplikacie a potrebujes ich zatvorit ci ako??? Ved Android ma svoj management baterie a teda aj po vypnuti displeja by nemali nejak brat z baterky, pripadne im vies obmedzit ci uz data na pozadi alebo ich funkcnost.
Dam priklad. Google mapy sa defaultne otvaraju v mieste kde sa nachadzam. Ak si ale otvorim konkretne miesto, napr nejaku restiku a potom prepnem na inu appku, tak aj na druhy den (aj viac) sa mi mapy otvoria v polohe aku som ich zatvoril (minimalizoval).
-
hojko
Site Admin
wladas: A o co presne ide pri tych mapach??? Lebo teraz moc nechapem pointe na ktoru sa snazis poukazat, ze ci je to vada, funkcia alebo ci to zerie bateriu. Pretoze takto sa to sprava aj u mna a myslim si, ze je to funkcia Google Maps, ostava ulozena posledna pozicia tebou zmienenej restauracie alebo lokalite, ktoru si pozeral (za predpokladu, ze mas vypnute gps). A ak teda o dva dni otvoris Google Maps, tak ti otvori to co si posledne pozeral. Pride mi to ako normalna vec, resp. funkcia, ktoru tam pridali. Mozno by som to prirovnal knihe, ktoru ked citas a zavries na strane 123, tak ked ju chytis zajtra do ruky a otvoris, tak by si ju chcel aj bez zalozky otvorit na strane 123, aby si mohol pokracovat v citani. Je na tom nieco zle alebo to zerie bateriu??? Skus to konkretizovat co si myslel tym co si napisal.
Má tú niekto Xiaomi? Prešiel som zo Samsung na Xiaomi 14 Ultra a zatiaľ som nezistil či sa dá táto obrazovka s appkami otvorenými na pozadí zmeniť. Pri Samsungu bolo veľa možností pesrsonalizacie skoro všetkého, ale pri Xiaomi toho moc nieje.
Pripadne ako sa tá obrazovka povie anglicky, lebo si to neviem ani poriadne vyguglit
.
Pripadne ako sa tá obrazovka povie anglicky, lebo si to neviem ani poriadne vyguglit
-
starysomar
Hardcore addict
Zmeniť ako - v zmysle čoho? Čo je cieľ?
Nastavenia ... Vzhľad ovládačov?
Nastavenia ... Vzhľad ovládačov?
Zmeniť rozloženie tých aplikácií. Nech sú napríklad za sebou ako na obrázku.
Nech to je trošku použiteľnejšie.
Nech to je trošku použiteľnejšie.