Google Nexus 10

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Google Nexus 10

Príspevok od používateľa DropDead »

Google Nexus 10

špecifikácie:
zdroj: http://www.mojandroid.sk/katalog/samsun ... e-nexus-10

Základné parametre
Procesor - Dual-core 1.7 GHz Cortex-A15
Grafický procesor - Mali-T604

Rozmery, hmotnosť, konštrukcia
Rozmery - 263.8 x 177.8 x 8.9 mm
Hmotnosť - 603 g

Displej
Typ displeja - Super PLS TFT
Veľkosť displeja - 10,1" (~299 ppi)
Rozlíšenie displeja - 2560x1600
Dotyková technológia - kapacitná - Multitouch
Typ tvrdeného skla - Corning Gorilla Glass

Pamäť
RAM - 2 GB
Vnútorná pamäť - 16/32 GB

Fotoaparát
Zadný - 5 MPx
Max. rozlíšenie fotky - 2592х1936
Max. rozlíšenie videa - 1080p@30fps
Predný - 1,9 MPx

Kapacita batérie 9000 mAh

Konektory
USB konektor (typ) - microUSB v2.0
HDMI konektor - Micro HDMI

Myslím, že tento prírastok do rodiny Nexus netreba predstavovať ale je to divné, že tu nie je téma o ňom..

recenzií (hlavne zahraničných) je tucet, ja vám tu (ak o nich ešte neviete) prinášam z androidportálu a mojandroid-u:
http://www.mojandroid.sk/recenzia-2/nexus-10
http://androidportal.sk/2012/11/samsung ... -recenzia/

čo myslíte ? osobne mám obavy z prípadnej dostupnosti a konečnej ceny ustanovenej predajcami na slovensku, človek nevie, čo si myslieť, či to bude ako s Nexusom 4, že cena stúpne tak rapidne alebo ako s Nexusom 7, kedy bude rovnaká, žeby pri 10tke ju znížili ? Každopádne...som zástanca a verný zákaznik Applu, ale konkurencia začína byť viac než silná (sám som sa zamiloval do nexusu 10 a som veľmi odhodlaný ho kúpiť, obavy mi robia len veci v prvej vete), no problém nastane možno pri prezeraní recenzií, kde recenzenti uverejňujú aj výsledky benchmarkov, kde vo väčšine prípadov zaostáva, a to hlavne oproti iPad-u, ktorý je výkonovo (v spojení s optimalizáciou iOS) na prvej priečke v 95% prípadov, no aj tak, nexus rada či 4,7 alebo 10 oproti konkurentom poskytuje výborné ceny, a to je veľmi silný marketingový ťah v ich prospech, konkrétne u 10tky hlavne WXQVGA (skratku píšem len z pamäti, takže sa ospravedlňujem, ak som sa pomýlil) t.j. rozlíšenie 2560x1600 je náročné, veď aj mnohým graf. kartám v našich PC by takéto rozlíšenie pri zapnutí graficky náročnejšej hry/aplikácie mohlo robiť problémy, takže vidno, že nová rada procesorov od Samsungu robí svoju prácu kvalitne, v prospech procesora hovoria aj správy, že tieto procesory sa ešte len majú hromadne začať používať, takže aspoň vieme, že je to naozaj novinka, čo sa týka graf. karty...snažil som sa niekde nájsť nejakú jej špecifikáciu, no nepodarilo sa mi to, osobne mňa zaujíma viac ako CPU práve grafika, ostatné parametre vypovedajú o tom, že bude úspešný (aj keď možno nie až tak, ako nexus 7). Spracovanie - mnoho ľudí ho neuznáva, lebo štýl zadného krytu nie je ako u 7čky, kde je to vrúbkovaná guma ? pričom pri 10tke je to tzv. lepkavý plast, ktorý vraj je prekvapivo príjemný a celkovo 10tka pôsobí solidným dojmom....rozpísal som sa, nebudem pokračovať, len zhrňujem veci z recenzií, ale určite to čítať odo mňa nie je tak vzrušujúce ako od akéhosi recenzenta z nejakého portálu. Budem rád, ak sa aj vy vyjadríte, ak je niečo, s čím nesúhlasíte z toho, čo som písal, tak neváhajte podotknúť :smt033 . Príjemné čítanie.
Napísať odpoveď