GPS na nonsmartphone telefonoch

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

GPS na nonsmartphone telefonoch

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Najde sa tu niekto kto skusal Bluetooth GPS modul spolu s nejakym obycajnym telefonom ako je N6230 alebo nieco od Nokia s N40 Series "operacnym systemom" (N6280)?
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

povedal by som, ze to pojde cez bluetooth bez problemov, a na n40 na 100%. na http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/A ... 8&CAI=2157 som nasiel konkretne tento odsek:
Díky univerzálnímu rozhraní Bluetooth lze GPS přijímač využít se spoustou zařízení. GPS přijímač tak může „přežít“ i několik mobilních telefonů či kapesních počítačů. Můžete jej také komukoli půjčit.
teda si myslim, ze ti staci karta s programom (odporucam tom tom alebo igo from lamky.net :D ). ale asi by som to najprv skusal na n40... ak to skusis, tak sa ohlas ci to ide prosim. dik

obelix: ale to su take pofiderne, kto vie ake mapy su tam ked to ma 500kb. lamky to istia :lol:
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Ked si naiinstalujem neake z tich aplikacii do mobilu, tak to bude pozadovat pripojenie na internet alebo wap?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

dudinko napísal:Ked si naiinstalujem neake z tich aplikacii do mobilu, tak to bude pozadovat pripojenie na internet alebo wap?
len ak bude chciet stahovat mapy ak v tom uz budu aj mapy nevidim dovod aby sa to pripajalo na net
ades
Guru
Guru

ob3l1x napísal:len ak bude chciet stahovat mapy ak v tom uz budu aj mapy nevidim dovod aby sa to pripajalo na net
do takeho suboru sa ti rozhodne mapa s detailami vhodnymi na gps nevojde, takze ano, stahuje to subory z netu. samotny program je iba uzivatelske rozhranie. tiez by som povedal, ze to asi nebude na principe gps, ale na niecom podobnom ako funguje napriklad zameriavanie mobilov operatormi.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

skusal som na kamaratovom, podla mna aj neho iba taka nudzovka, bez realneho vyuzitia(malo pamate, maly vykon...). presne co tom mal neviem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ades napísal:do takeho suboru sa ti rozhodne mapa s detailami vhodnymi na gps nevojde, takze ano, stahuje to subory z netu. samotny program je iba uzivatelske rozhranie. tiez by som povedal, ze to asi nebude na principe gps, ale na niecom podobnom ako funguje napriklad zameriavanie mobilov operatormi.
Pripojenie k internetu vobec nepotrebujes. Samotny software zaznamenava tvoj pohyb na zaklade dat z GPS modulu ktory pripojis cez BT. Takisto zaznamenava aj nadmorsku vysku, takze v pocitaci mozes nasledne vytvorit 3d mapu trasy. Ked pisem ze GPS tak myslim GPS a nie, ze mi sem nejaky chytrak napise, ze to asi nebude na principe GPS :roll:

enter0 > nepotrebujem zazracny vykon, chcem skusit geocaching a vyhadzovat tisice za GPS iba kvoli tomu nechcem. BT GPS Modul zozeniem okolo 2 tacov.
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

toto by zaujimalo aj mna... ale pokial to neni smartphone tak potom musi byt aplikacia na ovladanie toho GPS modulu napisana v jave a je vobec nieco take mozne?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

kubikjuice napísal:toto by zaujimalo aj mna... ale pokial to neni smartphone tak potom musi byt aplikacia na ovladanie toho GPS modulu napisana v jave a je vobec nieco take mozne?
aplikacia problem nie je, tych je niekolko. Viz recenzie na navigovat.cz Dufam ze uz buduci tyzden to odskusam
ades
Guru
Guru

t0m4s3 napísal:chcem skusit geocaching
ale tak to uz je ine :D sorry za tie predchadzajuce prispevky teda... na to ti teda staci aj ten maly subor. ale predsa len by som ich asi najprv skusil na n40
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ades napísal:ale tak to uz je ine :D sorry za tie predchadzajuce prispevky teda... na to ti teda staci aj ten maly subor. ale predsa len by som ich asi najprv skusil na n40
Uz zajtra zajdem do shopu, snad im nebude robit problem to tam vyskusat, mam predsa pravo na predvedenie funkcnosti vyrobku. Na mail mi ale od nich nikto neodpovedal.

Vytipoval som si toto Haicom GPS Bluetooth receiver HI-406BT (SiRF III)

Kód: Vybrať všetko

http://obchod.sunnysoft.cz/02_navigace/22_prijimace-gps/01-bluetooth/[id-33-10A4]-haicom-gps-bluetooth-receiver-hi-406bt-sirf-iii.html?&Search=haicom
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

[quote="t0m4s3"enter0 > nepotrebujem zazracny vykon, chcem skusit geocaching a vyhadzovat tisice za GPS iba kvoli tomu nechcem. BT GPS Modul zozeniem okolo 2 tacov.[/quote]potom ano, ako prvy test zober a potom Ta to aj tak chyti, ze toto podarujes niekomu na fore a kupis poriadne:))
majlo01
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majlo01 »

potom daj vediet ako to fici lebo aj ja nad niecim takym rozmyslam
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes som nahodou objavil ze kolega motorkar ma vlastnorucne spravene gps co meria s presnostou na 3m. S aplikaciou GPSJ som to vyskusal, nacitalo dopohody, ale casto to mrzlo Neviem ci to bolo telefonom (skusim v dohladnej dobe nahodit aktualny firmware), alebo prave tou domacou vyrobou GPS modulu. Taktiez ma pekny softik, ktory dokaze data z toho modulu "vyplut" do roznorodych dat, ale to by mal vediet aj klasicky modul.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

nokia chce GPS cip zabudovat v dohladnej dobe do vsetkych svojich telefonov = zaciatok konca Galilea.
Napísať odpoveď