GPS navigacia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Re: GPS navigacia

Príspevok od používateľa kzS^ »

zdravim, chcem sa opytat da sa niekde stiahnut GPS navigacia zadara do Mazdy 3 2015 ?
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Nie este neda je to osetrene...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Zdravím, otec kupil nové auto a má možnosť za 500e si dokupiť GPS teda mal by ju vstavanú na displeji, no mne sa to zdá akosi moc, a tak sa chcem spýtať či sa vôbec oplatí, používate v aute vstavanú GPS, je to praktické? Jedná sa o Mazdu 6. Ja som rozmýšlal nad low-cost riešením nejakú android navigačku dokúpiť a nahodiť tam sygic povedzme alebo obyč navigačku za nejakých 150e.. Čo odporúčate viac?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No neviem, ako dokonalá je tá navigačka, ale aj napriek tomu, že v aute mám vstavanú navigáciu, skoro vôbec ju nevyužívam. Namiesto nej používam na mobile Sygic, pretože vyťukanie cieľovej adresy na mobile je asi 10-krát rýchlejšie ako na nedotykovom iDrive 10-ročného BMW. Takisto mi príde prehľadnejšia, ale treba brať do úvahy, že dnešné navigácie už budú asi na trošku vyššej úrovni.

Každopádne ak sa mu to nevidí veľa, tak kľudne do toho môže ísť, ak má však smartphone, tak s low-cost riešením v podobe plnej verzie Sygicu pre Európu sa zmestí do 30€.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

500 je prilis vela. Sice sa da uvazovat v tom smere, ze v cene noveho auta sa to strati, ale aj tak. Navyse ako pozeram, tak aktualizacie map su platene. Za 500 € by som uz cakal, ze to bude zdarma aspon pre prveho majitela auta. A sice su so smartphonom starosti (dobijanie, prehrievanie), ale je to cenovo neporovnatelne vyhodnejsie aj keby si kvoli tomu kupil novy smartphone strednej triedy.
Ale ak ide cisto o pohodlie, tak samozrejme vstavana navigacia vyhrava. Ovladanie vyzera byt ok:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

500 je este dobra cena, su automobilky, ktore za to pytaju aj 2000 eur. Ale v porovnani s navigaciami do mobilu alebo klasickymi navigaciami je to stale vysoka cena. Ak by aj kupil tu vstavanu navigaciu za 500 eur, co o rok alebo dva, co nove mapy, ako su riesene a kolko za ne pytaju??? Audi pyta za 3G mapy na HDD okolo 250 eur, za to si mozem kupit kazdym rokom 2 normalne navigacie s dozivotnou aktualizaciou map. Takze pokial je v cene aktualizacia map, pripadne sa daju mapy stiahnut niekde na internete a napalit na DVD, tak okej, z hladiska komfortu by som do toho isiel. Ale ak by pytali kazdym rokom za aktualizaciu nejaku stovku ci dve, tak by som do toho zrejme nesiel.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Treba rozmyslat aj nad tym, ze za tych 500 nie je len navigacia samotna, ale aj obrazovka a vobec cely lepsi infotainment.

btw. v dnesnej dobe urcite najlepsie riesenie je mat mirroring z telefonu, ako ma napr. nova Fabia, das si navi do telefonu a mas, neriesis updaty, mapy, ci ti sedi soft...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

no konečne som doma, takže volal som tam nakoniec je to takto:
750€ stojí GPS modul + 3 roky máp zdarma (teda aktualizácie), mapy sa tam dávajú cez SD kartu vraj
po 3 rokoch už sa bude musieť za každú aktualizáciu platiť 50e
Oplatí sa to stále čo myslíte?

Fabo - obrazovka tam už je, stačí len tie modul a mapy dotoho dať
GothaR ďakujem za videoukážku, ono ja by som mu odporučil ten smartfón ale jazdí ďaleké trasy a to neviem či by nebola veľká záťaž pre mobil.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

750 eur je veru dost. Ak by som bral Mazdu 6, ktoru povazujem za krasne auto, tak by som tych 750 eur aj obetoval, pretoze integrovana navi je parada. Pre niekoo je odradujuca cena a nech ide teda do mobilu alebo obycajnej navi pripevnenej na skle. Dnesny priemerny mobil ti zvladne aj dlhe trasy, v horsom pripade sa podelia na dve trasy, problem je skor v prehrievani mobilu a potom so slabou autonabijackou (treba kupit silnejsiu).
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Treba zistit ci ta mazda podporuje screen mirroring z mobilu. Ak hej, tak kupis Sygic za 30 eur a mas vystarane. Ak nie... tak sa holt musis rozhodnut.
dafo432
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dafo432 »

Zdravím páni.
Prečítal som takmer celé vlákno. Riešim teraz otázku toho že potrebujem navigáciu do kamiónu. Kupovať Tomtom garmin alebo podobne srandy ktoré stoja nehorázne peniaze nechcem (no ak to bude treba budem musieť). Mám z číny mobil aj notebook a držia zatiaľ lepšie ako drahé telefóny zo SVK (frajerkine lenovo za 600€ už preblikuje na zeleno celý display a má necelý rok). Potrebujem navigaciu do kamióna. Software je mi jasný IGO primo - mám s ním dobré skúsenosti a EU križom krážom zbehanú (Sygic tomtom a podobné chluposti moc nemusím a neosvedčili sa a to som už poskúšal zopar navigačných softwerov). Ide mi skôr o HW. Aké sú tam GPS čipi, akú majú presnosť, či sa neprehrieva (predsa len bude na okne možno 11 hodín denne), ako to je zo zamrzaním, s displaymi. Predsa len ak ma necha niekde v škandinavii nebudem rád. Nakľko je to v kamione uplne iné asi pod 5 palcov s obrazovkou nemá zmysel ísť (v podstate odporúčanie je cca 7 palcov). Je tam kolmé čelné sklo čo jej asi nepomože. Zamýšľal som aj nad tabletom len sa bojím že to GPS nie nejaké super a napr v paríži kde su ulice obkolesené velkými budovami aby to nestracalo signal. A v podstate asi je lepšie ísť do navigacie s winCE ako android ale nie je podmienka. Neviete aké čipy sú dobré? resp. do akých navigááci neísť? Nepotrebujem 50 funkcii len nech to splňa čo má teda navigáciu (serpetinky ako bluetooth wifi atd nepotrebujem nato mam notebook) baterka až tak doležitá tiež nieje - však bude vkuse nacapena na skle a napájaná z autozapaľovača reps zastrčky. Za odpovede Ďakujem
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Jazdim s kamionom a pouzivam IGO Primo. Ziaden problem mam nastavene vahove vyskove limity. Samozrejme navigacia je iba doplnok. Treba sledovať mapu sem tam či značky.
Používam toto : http://goo.gl/ofiCxj Objednané prislo za 2 tyzdne. Objednával som aj kolegom s práce. DPH ani Clo nebudeš platit posiela sa to cez Nederland postu. Jazdim snou prevazne Francuzsko Belgicko Holandsko Luxembursko atd. Napojena je non stop ziadne prehrievanie, ziadne vypadky v Parizi. Mapy si aktualizujes sam. Ked chceš niečo vediet napis.
dafo432
Novice
Novice

Luxusna odpoveď . Vrele ďakujem.

8V autozapaľovač nemaš strach že odide ? resp nikde som take nevidel max na 5V - je to vobec zohnatelne ?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Zapojenu ju mam v 24V zasuvke. Mas tam Vstup 8V - 36V vystup pre navigaciu : 1,5A/2A 5V

Nahradnu nabijacku ma tiez v ponuke dokupoval som do zasoby.
dafo432
Novice
Novice

čo povieš na TUTO ........... takže netreba ti ani žiadnu externu gps antenu ani nič podobne (všetko facha ako má)?
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gabo10 »

Akú navigáciu by ste odporúčali na windows ce 5.0? Jedná sa navi zabudovanú v autorádiu teraz som tam mal igo8 ktorá fungovala cez sd kartu ale asi som blbý alebo nato už nevyrábajú aktuálne mapy?Po týchto nových dialniciach je celkom problém na starých mapách
dafo432
Novice
Novice

stiahni nove mapy :) ....
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Však ja by som rád ale všade kde nájdem sú iba z 2014 najnovšie pre igo8
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na iGo8 aj Primo by mali byt stale dostupne nove mapy. Len treba pozriet verziu core v tej navigacii (verzia programu).
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

heker: na primo som našiel nové .. oni sú navzájom kombinovatelné?
Napísať odpoveď