graficka karta do 3500sk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
XtremeQTXX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa XtremeQTXX »

jednoznacne 8800 GT .......... vecsina hier je optimalizovana na nvidie
a co sa tika DX 10.1 je uplne nanic lebo jedina hra co ma podporu DX10.1 je assassins creed ........... a co sa tika physX tak nvidia vidala ovladace ktore umoznuje physX na 512 a viac MB kartach takze viac sa oplati nviadia ako ATI (aj ked pre physX na GPU treba aspon 280GTX) tj vsetko
bartonko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bartonko »

hmm a ta znacka leadtek moze to byt?
XtremeQTXX
Expert
Expert

brm napísal:Poznáte niekoho, komu sa už rozpadlo jadro? :)

Bublex.. na hojku s ddworldom veľa nepochodíš.. ;)
ja som mal 110 stupnou a potom som uz tu kaztu nezapol :D:D // sorry trochu zle som ta pochopil

//autoeditácia príspevku ( 14 Aug 2008, 20:29 )
bartonko napísal:hmm a ta znacka leadtek moze to byt?
mne sa najviac paci znacka ASUS ......... ale podla mna je jedno ze aku znacku mas lebo cipi su od nvidie tak nebude tam skoro ziadni rozdiel vikonu ale mozno sa milim
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

XtremeQTXX.. hmm.. tá chyba nie je náhodou o zmene teploty? ..v Tvojom prípade bola asi chyba zvýšenej teploty.. :roll:

Aj tá 9600GT je v pohode.. má pasívne chladenie, čiže potrebuješ dobre vetranú skriňu, ale aspoň by si to mal bezhlučné. Samozrejme po výkonnostnej stránke je slabšia oproti 8800GT aj 3870.

Leadtek 8800GT by mal byť v pohode, v porovnaní s inými značkami má akurát iné chladenie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

[quote="XtremeQTXX"]jednoznacne 8800 GT .......... vecsina hier je optimalizovana na nvidie

optimalizovane? :lol: :lol: :lol: :lol:
nvidia dava viac penazi na reklamu a menej na vyvoj preto su nvidie drahsie a preto si potom ludia ako ty vyberu karty podla screenov z hier :wink:
XtremeQTXX
Expert
Expert

guess.whoo napísal:
prikladam zopar testou kde to je dokazane

Kód: Vybrať všetko

http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7816&Itemid=44&limit=1&limitstart=3
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=11370&Itemid=44&limit=1&limitstart=0
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=11257&Itemid=44
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=9277&Itemid=44
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=11075&Itemid=44
a teraz visly drivery pre PhysX, ktore idu len na Nvidiu takze ATI je znowa pozadu ..................... a CrossFire od ATI je sprostost lebo sa to tazko instaluje, a same problami s tim len su a neni vela hier co podporuju CrossFire omnoho viac podporuje SLI
Jednoduchost a bezproblémovost zprovoznění - SLI, provoz a problémy - ATi, na ATI bylo více problém
asi toolko k ATI :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

guess.whoo napísal:nabuduce pozeraj lepsie a zdrz sa hlupych komentarov
Čo prosím ? A ja si mám vycucať z prsta, ktorú ty myslíš ? Napíšeš hd3870 !
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

pre XtremeQTXX

1. ja neviem co si tymi odkazmi sledoval ale nebolo tam nic o vacsej
kompatibilite nvidie v hrach oproti ati
2. chlapec chce rado ohladom karty do 3500sk takze tvoje poznamky o PhysX su mu uplne nanic
3. nikde nepovedal ze tie karty chce zapojit do SLI resp. CF

pre GIGABYTE

tak hej ale neponuknem mu odkaz na najdrahsi shop a najdrahsiu verziu :) :wink:
XtremeQTXX
Expert
Expert

guess.whoo napísal:1. ja neviem co si tymi odkazmi sledoval ale nebolo tam nic o vacsej
2. chlapec chce rado ohladom karty do 3500sk takze tvoje poznamky o PhysX su mu uplne nanic
ukaz mi ATI kartu co je do 3500 SK a co je lepsa ako 8800
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

v cechach kupite 4850 ktora s 8800 vytre podlahu za 3900Sk +/- v najlacnejsich shopoch co takto si priplatit tych par stovak? :D

btw recenzie od OBR-a z pctunning neber vazne je to znamy zaujaty nVidiot takisto ako necitajte DDdeti ktore zase su fanATIci
co sa tyka physx prakticky to momentalne vyuzijes ako dx 10.1 ktora sa mozno objavi najskor v starcraft 2 alebo diablo 3 a navyse ohladom physx sa v poslednej dobe siria famy ktore nasvedcuju tomu ze to neni vsetko ako nam to nvidia predklada viz
NVIDIA právě spustila nové ForceWare ovladače, který odemyká PhysX se všechny grafické karty GeForce ze série GeForce 8 a nahoru. Více než v Fudzilla učinili některé rychlé testy s novým FluidMark PhysX testu, kde srovnání GeForce PhysX na AGEIA diskrétní PhysX akcelerátor. Výsledky jsou zajímavé, v mnoha ohledech. Za prvé, GeForce 8800 GT, se ukázal být mnohem rychlejší než procesor AGEIA na fyziku a byl stopovaný při 83fps s 4921 body, zatímco AGEIA PhysX pouze zasažených 30fps a 1735 bodů.

Ale nejzajímavějším objevem bylo, že představení trvalo jen drastické praštil, když CPU naloží s externími práce. Na FluidMark výkonnost poklesla nejen s GeForce karty a karty AGEIA PhysX, ale to bylo v grafické kartě, aby se ujal největší hit, když procesor byl obsazen s jinými věcmi. Na PhysX karty poklesl na 1282 bodů, o 450 bodů, zatímco GeForce karty klesl na 1344 bodů, to je o 3600 bodů méně.
corssfire aj sli maju chyby a oboje dokaze kazdy rozumny clovek polahky nainstalovat v jednej hre nejde CF v druhej SLI
optimalizacia hier pre nvidiu stoji za prd ked ich v tych hrach predbiehaju nove atiny ako nic

osobne ak chces usetrit par stovak chod do 3870 ak mas monitor 1600*1200 alebo vacsi a hravas s AA/AF na takomto rozliseni tak 8800GT
XtremeQTXX
Expert
Expert

vendo napísal:v cechach kupite 4850 ktora s 8800 vytre podlahu za 3900Sk +/- v najlacnejsich shopoch co takto si priplatit tych par stovak? :D

btw recenzie od OBR-a z pctunning neber vazne je to znamy zaujaty nVidiot takisto ako necitajte DDdeti ktore zase su fanATIci
co sa tyka physx prakticky to momentalne vyuzijes ako dx 10.1 ktora sa mozno objavi najskor v starcraft 2 alebo diablo 3 a navyse ohladom physx sa v poslednej dobe siria famy ktore nasvedcuju tomu ze to neni vsetko ako nam to nvidia predklada vizcorssfire aj sli maju chyby a oboje dokaze kazdy rozumny clovek polahky nainstalovat v jednej hre nejde CF v druhej SLI
optimalizacia hier pre nvidiu stoji za prd ked ich v tych hrach predbiehaju nove atiny ako nic

osobne ak chces usetrit par stovak chod do 3870 ak mas monitor 1600*1200 alebo vacsi a hravas s AA/AF na takomto rozliseni tak 8800GT
na slovensku ju kupis za omnoho visiu cenu ....... a PhysX je momentalne asi v 150 hrach a newem ci sa mu bude chcet kupowat s ceska ked priratas postovne a ine hovadini ......... a newem ze ci daka ATI predbieha novi 9800 GX2 alebo 280 GTX :):) a aj ked tak v novich hrach uz physX bude .......... a kim bude mat ATI physX to xvilu potrva .......... lebo tie karty virabala povodne AGEIA a tu kupila nvidia :) ATI znowa o krok pozadu

ale si prvi rozumni clowek clovek co neni ani fanATIk ani nvIDOT :) kebi som mohol dam ti karmu :):)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

guess.whoo napísal:pre XtremeQTXX

1. ja neviem co si tymi odkazmi sledoval ale nebolo tam nic o vacsej

pre GIGABYTE

tak hej ale neponuknem mu odkaz na najdrahsi shop a najdrahsiu verziu :) :wink:
No tak ano, ale čo ja môžem vedieť čo je v tebe ? :lol:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

na slovensku ju kupis za omnoho visiu cenu ....... a PhysX je momentalne asi v 150 hrach a newem ci sa mu bude chcet kupowat s ceska ked priratas postovne a ine hovadini ......... a newem ze ci daka ATI predbieha novi 9800 GX2 alebo 280 GTX a aj ked tak v novich hrach uz physX bude .......... a kim bude mat ATI physX to xvilu potrva .......... lebo tie karty virabala povodne AGEIA a tu kupila nvidia ATI znowa o krok pozadu

ale si prvi rozumni clowek clovek co neni ani fanATIk ani nvIDOT kebi som mohol dam ti karmu
tak za 1: neviem ci mas nejaku poruchu v mozgu ci co ale pises jak totalny pako asi ta nenaucili ze mame aj tvrde y ze? a taktiez pouzivame v a nie w :roll:

ano na slovensku ju kupis za ovela vyssiu cenu cca 4600Sk
physx je v 150 hrach?? :lol: :lol: ale no, vyuzitelny je v par "demo" hrach a par "demo" leveloch noveho UT
9800 GX2 je dnes srot takisto ako 280 GTX nestoji v porovnani s novymi ati za nic a ak si si nevsimol momentalne je najrychlejsia grafika 4870X2

keby si sa zaujimal o grafiku v trosku vyssom segmente jednoznacne by som ti odporucil nove atiny v tychto starsich maju nV o cosi navrch a hlavne s AA takze ako som pisal ak hravas s AA/AF alebo vysoke rozlisenia ber 8800GT
XtremeQTXX
Expert
Expert

vendo napísal:tak za 1: neviem ci mas nejaku poruchu v mozgu ci co ale pises jak totalny pako asi ta nenaucili ze mame aj tvrde y ze? a taktiez pouzivame v a nie w :roll:

ano na slovensku ju kupis za ovela vyssiu cenu cca 4600Sk
physx je v 150 hrach?? :lol: :lol: ale no, vyuzitelny je v par "demo" hrach a par "demo" leveloch noveho UT
9800 GX2 je dnes srot takisto ako 280 GTX nestoji v porovnani s novymi ati za nic a ak si si nevsimol momentalne je najrychlejsia grafika 4870X2

keby si sa zaujimal o grafiku v trosku vyssom segmente jednoznacne by som ti odporucil nove atiny v tychto starsich maju nV o cosi navrch a hlavne s AA takze ako som pisal ak hravas s AA/AF alebo vysoke rozlisenia ber 8800GT
pozri sa aj na cenu tej novej ATI a na jej vikon oproti 280 alebo 9800 :):)
a newem co mas proti pc tuning ale prikladam link kde je porovnanie 280 a 4870 ........ a nova 9800 ma este vecsi vikon ako 280

http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=11257&Itemid=44&limit=1&limitstart=23
misho11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa misho11 »

to vendo: ako to myslis ze PhysX je vyuzitelne len v par hrach? PhysX je fakt vo viac ako 150 hrach, ale PhysX nie je len o super efektoch ktore si myslis ze robia PhysX, proste je to fyzika ako kazda ina. Ale ver tomu ze na graf. kartach od nvidie ti hry s touto fyzikou pojdu lepsie. Ja nikomu nechcem rozkazovat aku graficku kartu ma pouzivat ale podla mna ma NVidia ovela kvalitnejsie graficke karty, ale to je moj nazor a ako dobre vieme kolko ludi tolko chuti.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal:v cechach kupite 4850 ktora s 8800 vytre podlahu za 3900Sk +/- v najlacnejsich shopoch co takto si priplatit tych par stovak? :D

co sa tyka physx prakticky to momentalne vyuzijes ako dx 10.1 ktora sa mozno objavi najskor v starcraft 2 alebo diablo 3 a navyse ohladom physx sa v poslednej dobe siria famy ktore nasvedcuju tomu ze to neni vsetko ako nam to nvidia predklada vizcorssfire aj sli maju chyby a oboje dokaze kazdy rozumny clovek polahky nainstalovat v jednej hre nejde CF v druhej SLI

moja rec
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

pozri sa aj na cenu tej novej ATI a na jej vikon oproti 280 alebo 9800
a newem co mas proti pc tuning ale prikladam link kde je porovnanie 280 a 4870 ........ a nova 9800 ma este vecsi vikon ako 280
ty prosimta uz do hardware sekcii NEPIS trepes 2 na 3 si uplne mimo a stale tou tvojou retardovanou detskou recou aka newem/vikon atd
ale aby som ta vyviedol z omylu tak tu mas zhrnutie vykonu 4870X2 v priemere 147-220% vykonu 280GTX (1680*1050 a vyssie rozlisenie) za cenu myslim cca 1000-2000SK vyssiu (ked vysla nova 280GTX tak stale este viac btw :roll: )
a proti pctuningu nemam nic len tam na grafiky robi recenzie jeden tipek pan Zdenek Obermaier a ten je trosku zaujaty nVidiot aj ked uz je to lepsie ako byvalo

ad physx: no ukaz mi v ktorej dnesnej popularnej hre chces vyuzivat physx ok? nehovorim ze do buducnosti to nieje super jasne ze je ale dnes ti to je akurat na par dem buducich hier kde nad tym mozes jasat a ako som tiez vyssie citoval tak cele physx neni az take ruzove ako sa zda
//edit a este ak je physx len o fyzike a nie o efektoch tak preco to nenchat na procesor?
XtremeQTXX
Expert
Expert

vendo napísal:ty prosimta uz do hardware sekcii NEPIS trepes 2 na 3 si uplne mimo a stale tou tvojou retardovanou detskou recou aka newem/vikon atd
ale aby som ta vyviedol z omylu tak tu mas zhrnutie vykonu 4870X2 v priemere 147-220% vykonu 280GTX (1680*1050 a vyssie rozlisenie) za cenu myslim cca 1000-2000SK vyssiu (ked vysla nova 280GTX tak stale este viac btw :roll: )
a proti pctuningu nemam nic len tam na grafiky robi recenzie jeden tipek pan Zdenek Obermaier a ten je trosku zaujaty nVidiot aj ked uz je to lepsie ako byvalo

ad physx: no ukaz mi v ktorej dnesnej popularnej hre chces vyuzivat physx ok? nehovorim ze do buducnosti to nieje super jasne ze je ale dnes ti to je akurat na par dem buducich hier kde nad tym mozes jasat a ako som tiez vyssie citoval tak cele physx neni az take ruzove ako sa zda
//edit a este ak je physx len o fyzike a nie o efektoch tak preco to nenchat na procesor?
newem kto ta ucil pocitat percenta ale medzi cislami 126,7 a 153,3 urcite neni 220 percentni rozdiel
jej pozri si toto ............

http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2008/test_ati_radeon_hd_4870_x2/16/#abschnitt_assassins_creed
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

neviem kto teba ucil pisat a citat z grafov ale to co som napisal plati (ale zabudol som dopisat ze berem len rozlisenie 1680*1050 a vyssie samozrejme s AA a AF)
//a btw sme riadne OT takze si pis co chces ale ak chces preberat tieto grafiky zaloz si novu temu
XtremeQTXX
Expert
Expert

okey ......... uz sa mi nexce hadat sa ......... je to to iste ako sa hadat linux mainiacom ze win je lepsi alebo s winamp maniacom ze AIMP je lepsi ................ vsetko ma svoje vihodi a nevihodi a je na konkretnom pouzivatelovi co mu viac vihovuje
Napísať odpoveď