Grafická karta do cca 150€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Grafická karta do cca 150€

Príspevok od používateľa DropDead »

viete, tu ide o to, čo hrajeme, ak človek obľubuje UBISOFT tituly, tak jednoznačne Nvidia karty...často aj v ostatných prípadoch to je tak, že Nvidie majú lepšiu optimalizáciu
taktiež...v bazároch je možné nájsť aj nejakú tú 680 dokonca za 160-180€
alebo 670tku
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja osobne grafiku od nVidia už nechcem viac ani len vidieť. Miesto monitoru používam 32" TV Panasonic a obraz na nVidia kartách je vždy roztiahnutý a musím ho cez GeForce Experience ručne upravovať, aby nebol roztiahnutý do všetkých strán. A to po každej jednej aktualizácií ovládačov. To isté spravila kamarátova GTX 770 Ti, keď ju pripojil na svoj 39" TV od Samsungu. S grafikami od ATI/AMD som taký problém nikdy nemal.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

AMD ma lepsie drivery a to ti potvrdi velmi vela ludi co dlhodobo pouzivalo AMD a nVidiu. Taktiez AMD ma lepsie zvladnuty eyefinity ako nVidia svoj Vision Surround.
DropDead
Addict
Addict

AMD ma lepšie drivery ? :lol: to si snáď robíš srandu...
Noobsz DJ napísal:Ja osobne grafiku od nVidia už nechcem viac ani len vidieť. Miesto monitoru používam 32" TV Panasonic a obraz na nVidia kartách je vždy roztiahnutý a musím ho cez GeForce Experience ručne upravovať, aby nebol roztiahnutý do všetkých strán. A to po každej jednej aktualizácií ovládačov. To isté spravila kamarátova GTX 770 Ti, keď ju pripojil na svoj 39" TV od Samsungu. S grafikami od ATI/AMD som taký problém nikdy nemal.
to je úplne normálna vec, mne to robilo aj na starom monitore na AMD
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

DropDead: Potvrdi ti to kazdy co ma s tym skusenosti, narozdiel od teba ;)
AMD mal problemy s drivermi tak 3-4 roky dozadu, od vtedy su drivery bezproblemove. Uz som videl nVidiu zhoriet pri bootovani, lebo sa jej nezapli bezpecnostne poistky.
Musel by si dlhodobo skusit obe strany :) Nehovorim z nVidia takto ostane na vzdy. Mozu opravit vsetky bugy a zasa budu mat lepsie drivery. No momentalne ich ma o cosi lepsie AMD:
DropDead
Addict
Addict

zaujímavé, mám pocit, že to potvrdí 90% sveta...AMD nedokáže pracovať dosť rýchlo na produkcii ovládačov a optimalizovaní pre ich GPU, žiadne extra rozdiely - ba naopak, veľmi jednoducho sa môžu vyskytnúť problémy, hlavne, keď je ich niekedy problém kompletne odinštalovať z PC
samozrejme, Nvidia má rovnako svoje problémy, no ich vydávanie ovládačov je pohotovejšie a často je tam cítiť rozdiel, môže to povedať AMD ? nie...ak si k tomu prirátame to, že štúdia radšej spolupracujú s Nvidiou, teda sú kúpený, čo znamená, že majú Nvidia karty lepšiu optimalizáciu, tak dáva to ich kartám lepšie možnosti

aby sme sa rozumeli...mám 290X, no je pravda, že by som aj menil; stále dúfam, že príde do širšieho používania Mantle, no benefit napríklad v takom DA:I vyzerá úboho, čo ma sklamalo...

v čom sú AMD ovládače lepšie ? pretože vidím, že nejaké zlepšenia pre najnovšie hry prinášajú Nvidia ovládače, akosi s tými našimi AMDčkárskymi ten pocit nemám
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neraz bola hra optimalizovana na nVidiu a pritom Radeony mali v hrach lepsi vykon. nVidia okrem toho v minulosti falsovala benchmarkove testy cez svoje ovladace, potom sa na to prislo. Niekedy ma odladenejsie ovladace nVidia, niekedy Radeon, podla mna to nejde skatulkovat. Je pravda. Ze ked vyjde hra, tak trva aj dva mesiace kym pridu nove ovladace a odladia vykon, ale tymto by som sa pri kupe grafiky vobec nezaoberal.
DropDead
Addict
Addict

a preto hovorím...ak má človek rád Ubisoft tituly, tak by som šiel radšej po Nvidii, ak nie, alebo je ochotný "optimalizovať" nastavenia a nie len to neuvážene maxovať, tak už podľa ceny sa orientovať, čo ponúka nvidia a amd

no znovu ... napríklad toto
http://pc.bazos.sk/inzerat/44012019/MSI ... B-DDR5.php
bral by som toto napríklad
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tak som nakoniec zohnal Sapphire Radeon R9 280X Vapor-X OC za 130€. No nekup to.
DropDead
Addict
Addict

hezké :wink:
Napísať odpoveď