Grafická karta robí vážne problémy!
Grafická karta robí vážne problémy!
Moja graf karta Ati Radeon HD 3850 mi robí problémi. Asi po 30min práce bez zážaže (v záťaži okamžite) sa ako keby "reštartovala". Proste zamrzne systém asi na 5 sekúnd, potom na sekundu vypne obraz a o ďalšiu sekundu zase obraz naskočí ale vätšinou poškodený-farby sa ako keby zlievali, proste vlnovky rôznych farieb cez obrazovku. Robí to aj s ovládačmi čo si sám windows nájde aj s manuálne nainštalovanímy zo stránky adm
PRINTSCREEN to nezachytí.
Zaujímavé je, že keď zapnem nejaku aplikáciu v fullscreen, tam ide obraz normálne no po jej vypnutí je plocha zas deformovaná.
Robí to už 2 roky. Už niekoľko krát bol preinštalovaný win(vista x86, W7x86 teraz W7x64)
Teplotou to nebude, robi to aj keď nie je v záťaži pri teplote 45stupňou...
Ono je to veľmi zaujímavé, pustil som NFS: ProStreet na low detail (70FPS) a robilo to každú minútu... Potom asi po 10x tých reštartou to už prestalo robiť a zapol som full (20FPS), asi pol hodiny išla na 99% využita a nič... Potom o 2 hodiny surfovania to zase začalo robiť a vždy to isté: sekne, reštartuje a o minútu zase sekne.... Počas toho 5 sekundového seknutia je využite GPU 99%
FurMark som skúsil. Počas testu sa reštart ani raz neprejavil. Pri teste stability bez Xtreme burning mode FPS=12, s Xtreme FPS=4. Teplota z 40 stupňou vystúpila plynulo za 2 minúty na 90 stupňou a viac nestúpala.
Naozaj už neviem čo s tým. Zapnem NFS prostreet na full, FPS=20, neurobí to za pol hodiny hrania. Zapnem GTA:SA, FPS=60, robí to každú jednu minútu takže sa nedá vôbec hrať. Prosím pomôžte
PRINTSCREEN to nezachytí.
Zaujímavé je, že keď zapnem nejaku aplikáciu v fullscreen, tam ide obraz normálne no po jej vypnutí je plocha zas deformovaná.
Robí to už 2 roky. Už niekoľko krát bol preinštalovaný win(vista x86, W7x86 teraz W7x64)
Teplotou to nebude, robi to aj keď nie je v záťaži pri teplote 45stupňou...
Ono je to veľmi zaujímavé, pustil som NFS: ProStreet na low detail (70FPS) a robilo to každú minútu... Potom asi po 10x tých reštartou to už prestalo robiť a zapol som full (20FPS), asi pol hodiny išla na 99% využita a nič... Potom o 2 hodiny surfovania to zase začalo robiť a vždy to isté: sekne, reštartuje a o minútu zase sekne.... Počas toho 5 sekundového seknutia je využite GPU 99%
FurMark som skúsil. Počas testu sa reštart ani raz neprejavil. Pri teste stability bez Xtreme burning mode FPS=12, s Xtreme FPS=4. Teplota z 40 stupňou vystúpila plynulo za 2 minúty na 90 stupňou a viac nestúpala.
Naozaj už neviem čo s tým. Zapnem NFS prostreet na full, FPS=20, neurobí to za pol hodiny hrania. Zapnem GTA:SA, FPS=60, robí to každú jednu minútu takže sa nedá vôbec hrať. Prosím pomôžte
-
vikko78
Medium Professional
Re: Grafická karta robí vážne problémy!
ak to robí stále aj po preinstalovaní systému, tak si myslím, že je grafa poškodená..možná bude len niekde studený spoj, alebo kontakt, že sa raz zapne raz nie...skúšal si niečo niečo pogúgliť o pečení grafickej karty? osobne som to ešte nerobil, ale už som o tom na pár fórach čítal a par razy to aj pomohlo....
Ako vidím, má s tým problém viac ľudí...
http://www.pcforum.sk/5770-driver-has-s ... 09224.html
http://www.pcforum.sk/5770-driver-has-s ... 09224.html
-
phatres1994
Star
najpr mi robilo tak ze mi po 30 minutach hrania vyplo surovo pc..mal som cf 3870..potom som jednu predal a robilo mi to iste co tebe..predal som aj druhu a mam po problemoch
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pridám sa...Mám rovnaký problém vyhadzuje mi hlášku: Display driver stopped responding and has recovered, ale len pri YouTube videách a stáva sa to velmi často, takmer pri každom spustenom YouTube videu a niekedy počas prehrávania videa aj niekolko krát (aj 5x hneď za sebou!).
Mne sa po tom reštarte obraz obnoví v poriadku, bez nejakých chybných farieb, alebo poškodeného obrazu.
Jedná sa o NB (ktorý už nieje v záruke), ASUS F5RL a VGA tam je: ATI Radeon™ Xpress 1100
Driver najnovší, Flash Player detto.
Nejaké rady?
Lepšie raz vidieť, ako 100x počuť, tak som to pre istotu nakameroval:
Kód: Vybrať všetko
...sa "reštartovala". Proste zamrzne systém asi na 5 sekúnd, potom na sekundu vypne obraz a o ďalšiu sekundu zase obraz naskočí.Jedná sa o NB (ktorý už nieje v záruke), ASUS F5RL a VGA tam je: ATI Radeon™ Xpress 1100
Driver najnovší, Flash Player detto.
Nejaké rady?
Lepšie raz vidieť, ako 100x počuť, tak som to pre istotu nakameroval:
-
Thommas
Addict
Clean_Up: Skús na stránke Asusu driver na tú GPU.
-
vrtulnik
Medium Professional
Clean_Up - presne toto iste robilo [aj robi] aj mne. [ATi 4850] Bola na reklamacii, potom to nerobilo a robi to zase, ale len niekedy. Skusal som vsetky mozne ovladace. Dokonca to robilo aj na integrovanej na doske. [ATi 4250]
Zial, nevyriesil som to. Neskutocne mi to lezie na nervy. Ale pred cca 3 mesiacmi mi to nerobilo. Uz nikdy nepojdem do ATi.
Zial, nevyriesil som to. Neskutocne mi to lezie na nervy. Ale pred cca 3 mesiacmi mi to nerobilo. Uz nikdy nepojdem do ATi.
Ako vidno, robí to veľa ľuďom. Treba na to prísť, to nebude náhoda. 
-
vrtulnik
Medium Professional
Cim dalej, tym je viac pripadov. Zrejme to bude SW vada. bud Flash player, alebo ovladace.
Ale mne to v Chrome nerobilo. Len vo FF a Opere... IE nepouzivam.
Ale mne to v Chrome nerobilo. Len vo FF a Opere... IE nepouzivam.
-
miricleboy
Expert
mne pomohlo nainstalovat iny ovladac grafickej karty....