Graficke karty
-
andrejko93
Amateur
Graficke karty
Aka je lepsia graficka karta na hranie PC hier na PCI - EXPRES bud ATI Radeon HD4870, 512 GDDR5, PCI-E,Dual DVI-I/TVo alebo VGA MS PCX GF NV9800GTX-T2D512-OC, 512DDR3, 2xDVI, Fan.
-
XtremeQTXX
Expert
-
XtremeQTXX
Expert
to zalezi presne od modelu a hry lebo maju priblizne podobne visledki neda sa jednoznacne urcit ktora je lepsiaHoodwinked napísal:a 280gtx vs 9800gx2
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... itstart=21
Kedze vykonovu su cca rovnake, tak treba sa zahladiet na dalsie aspekty. Napr. cena a taktiez v neposlednom rade na spotrebu a tym padom potreba chladenia. Je samozrejme, ze dvojjadrova grafika zozerie toho podstatne viac ako 280 GTX, takze to tak celkom jedno nie je. Cenovo sa daju zohnat v podobnych relaciach.XtremeQTXX napísal:to zalezi presne od modelu a hry lebo maju priblizne podobne visledki neda sa jednoznacne urcit ktora je lepsia
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... itstart=21
-
Hoodwinked
Light Expert
Toľko k PhysX...Server Fudzilla PhysX na kartě GeForce 8800 GT porovnal se starou kartou Ageia PhysX a výsledku jsou dost rozporuplné. GeForce 8800 GT sice dosahovala většího počtu snímků za sekundu, ovšem hodně vytěžovala procesor. Pokud byl tento zatížen, dokonce se výsledky obou karet vyrovnaly. Momentální verze PhysX tedy není moc povedená, jelikož se zdá, že výpočty hodně závisí na CPU a GPU pak slouží jen jako koprocesor. S fyzikálními výpočty na grafické kartě nejen že tedy zřejmě stále nebude možné použít kartu v počítači s pomalejším procesorem, ale dokonce se závislost na CPU ještě zvýší, nehledě na využití části GPU pro počítání fyziky místo obrazu. Momentální verze PhysX tak procesoru neodlehčuje, ale naopak mu přitěžuje, žádného zvýšení FPS se tedy jen tak nedočkáme.
Ako píše pato83.. a ešte dodám, že GTX280 je predsa len o niečo novšia technológia, takže u mňa by vyhrala v tomto boji GTX280.. 
Inak čo som teraz narýchlo pozeral testy, tak tam, kde je lepšia 9800GX2, tak nie je zase až o toľko lepšia, aby to aspoň u mňa stálo za zmienku.. (možno som nejaký graf prehliadol, tak ak máte dôkaz o opaku, sem s ním)..

Inak čo som teraz narýchlo pozeral testy, tak tam, kde je lepšia 9800GX2, tak nie je zase až o toľko lepšia, aby to aspoň u mňa stálo za zmienku.. (možno som nejaký graf prehliadol, tak ak máte dôkaz o opaku, sem s ním)..
Zase som nepísal, že je to úplne iná technológia, akurát, že je to novšia, upravená.. vychádzajúca z jadra G80. Trochu šikovnejší človek na tie zmeny nepotrebuje lupu.. stačí mu pár klikov na portáloch typu pctuning.cz, extrahardware.cz.. 
Takže aj tak, pokiaľ sú na výber obe karty v podobnej cene, tak ja by som určite šiel do GTX280.. ak by bola na 9800GX2 nejaká výraznejšia zľava, tak by sa dalo uvažovať aj o nej.. 9800GX2 je dnes dá sa povedať výpredajová mŕtva karta so stále špičkovým výkonom.
Takže aj tak, pokiaľ sú na výber obe karty v podobnej cene, tak ja by som určite šiel do GTX280.. ak by bola na 9800GX2 nejaká výraznejšia zľava, tak by sa dalo uvažovať aj o nej.. 9800GX2 je dnes dá sa povedať výpredajová mŕtva karta so stále špičkovým výkonom.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tiez som teraz riesil problem ci 9800GX2 alebo 280GTX, nakoniec som zvolil 280GTX a odporucam kazdemu kto uvazuje nad nejakou z tychto. Ma vybornu regulaciu spotreby a ked malo zere tak sa skoto ani nehreje, oblast kde je obrazok mam niekedy uplne chladny ak robim nieco vo Win, a aj to ze novsimi ovladacmi sa moze vykon este zlepsovat, u 9800GX2 je to uz horna hranica, a ako bolo spomenute ze uz je to vybehovy typ... a este k tomu ta spotreba...
Mna by inac zaujmalo vykonovy rozdiel 4870 a 280GTX, som videl testy kde boli skoro rovnake, som neveril vlastnym ociam... Nemate nejake linky kde ich porovnavaju, alebo co si o tom myslite?
Mna by inac zaujmalo vykonovy rozdiel 4870 a 280GTX, som videl testy kde boli skoro rovnake, som neveril vlastnym ociam... Nemate nejake linky kde ich porovnavaju, alebo co si o tom myslite?
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
oni rovnake skoro su
v default taktoch je atina mierne pomalsia cca 15-20% tusim, a ked ju nataktujes (netreba ani nejak brutalne) tak sa 280-ke vyrovna vo vacsine hier (niekde moze byt lepsia)
tu mas nejaky test
a k 280 vs 9800GX2 jednoznacne 280 je to predsa single karta s vykonom +/- rovnako ale hlavne oproti 9800 nema take prepady vo vysokych rozliseniach s AA/AF kde 9800 nestiha
tu mas nejaky test
a k 280 vs 9800GX2 jednoznacne 280 je to predsa single karta s vykonom +/- rovnako ale hlavne oproti 9800 nema take prepady vo vysokych rozliseniach s AA/AF kde 9800 nestiha
-
Hoodwinked
Light Expert
alternatíva je ešte ako spomínal vendo 4870, ktorú nataktuješ na úroveň gtx280, avšak nezabudní, že aj gtx280 môžeš taktovať, takže sa opäť môžeš dostať vyššie. Alebo potom môžeš kuknúť 4870x2, avšak tam je cena kúsok vyššie.. no konkurencia asi nebude žiadna.. 
Čiže zlatá stredná cesta gtx280.. ak chceš ušetriť a získať lepší pomer cena/výkon, tak 4870.. ak si ochotný ešte nejakú tisícku priplatiť, tak 4870x2.. a tam už máš iba výkon..
Čiže zlatá stredná cesta gtx280.. ak chceš ušetriť a získať lepší pomer cena/výkon, tak 4870.. ak si ochotný ešte nejakú tisícku priplatiť, tak 4870x2.. a tam už máš iba výkon..
-
Hoodwinked
Light Expert
Hoodwinked.. pokiaľ na tej karte budeš baviť iba Crysis, tak samozrejme zober GTX280. Ale toto môže byť aj záležitosť ovládačov, možno až ATI vydá nové ovládače, karta sa obráti..
.
V nízkych rozlíšeniach (1280x1024) majú obe karty takmer identický výkon.. náskok rastie až pri tých vyšších.. a pri 2560x1600 už dýcha na krk dvom GTX280 v SLI..
V nízkych rozlíšeniach (1280x1024) majú obe karty takmer identický výkon.. náskok rastie až pri tých vyšších.. a pri 2560x1600 už dýcha na krk dvom GTX280 v SLI..