Zdravím. Plánujem si kúpiť môj prvý grafický tablet.. Nechcem do toho vrážať na prvý krát veľa peňazí. Najprv si chcem zvyknúť a možno časom kúpiť niečo lepšie..
Venujem sa grafike. Tvorím hlavne weby, logá, plagáty, ale často aj kreslím. Chcel by som niečo okolo 100€. Nepotrebujem nejaký veľký tablet.. Rád by som počul Vaše rady/skúsenosti.. Viac krát som počul, že wacom je kvalita. Keď mi niekto odporučí wacom chcel by som vediet aj prečo.. Kde pocítim tu kvalitu keby som vedľa seba postavil wacom a genius v rovnakej cene?
neviem, či tu niekto poradí aby si sa presne rozhodol. ja som kupoval tak pred rokom Wacom Bamboo Fun Medium Pen & Touch, nemôžem sa sťažovať. geniusu všeobecne neverím, kvalite. má hromadu tlačítok okolo, ale nevyužívam poriadne ani tie na klávesnici, tak na čo ešte aj na tablete? a neviem, či do pera v geniuse nejde baterka (alebo to bol iný model?). to ma dosť odrádzalo. ideálne by bolo si osahať, ale nie je to zrovna bežná vec...
Rozmyslam, ze asi aj ja zoberem ten Wacom Bamboo Fun Medium Pen & Touch, ale este jedna otazocka Pouzivas ten tablet aj na normalnu pracu s PC? Ze ci nieje moc velky a nemusis velmi behat s rukou po stole.. Pozeram rozmery a je skoro rovnako velky ako moja klavesnica
máš nejakú moc malú klávesnicu
áno, je veľký. to bola prvá myšlienka po vybalení z krabice. oproti myške sa trochu viac nabeháš s rukou, aj ked sa dá navoliť aj režim myši. chce to trochu zvyku. na bežnú robotu okolo PC ho používam málokedy, spravidla večer, ked nechcem klikať myšou a budiť tak niekoho v miestnosti. vtedy sa hodí aj touch funkcia. fakt by bolo ideálne si osahať, na viac dní...
ja mám genius G-pen F610 a som s nim spokojny a zaroven je strášne lacný ...no predsalen nieje najdokonalejší ale pre začiatok mi úplne stačil... teraz sa chystám na niečo drahšie a s dysplayom... je tu aj fórko, keby niekto vedel poradiť
ja mam tiez wacom bamboo ale presny typ ti uz nepoviem mam ho cca 5 rokov a som s nim spokojny
napriek veku funguje vyborne aj ked by sa hodil vacsi
no porovnat s geniusom neviem kedze na geniuse som nikdy nerobil ale ak sa rozhodnes pre wacom tak tym asi nic nepokazis
Trocha oživím túto tému, čítam že najlepšie tablety sú od značky Wacom, ale chcem sa opýtať na tento značky Trust a ak by som teda mal radšej brať Wacom, je tento dobrý? Používať to budem len na také klasické "čmáranie" a nejakú tú prácu vo PS, nič profesionálne. Poprípade môžete poradiť niečo iné v podobnej cene.
Vopred vám ďakujem za odpoveď.
ak si nepotrepíš na kvalitu a potrebuješ väčšiu plochu, tak ber ten trust. inak by sa mi nechcelo ládovať baterky do pera. naviac je potom pero ťažké a zle sa s tým pracuje. ak to budeš využívať len tak pre seba, tak ti myslím stačí ten menší wacom. a máš istotu, že ti vydrží.
za tú cenu by to mohlo fungovať samo o sebe. ale asi to fakt nebolo od wacomu
ak nemáš problém s touchpadom na NB, tak nebudeš mať ani s touch funkciou pri tablete. ved to je potom vlastne prerastený touchpad