Grafika s FreeSync k 1440p monitoru

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Grafika s FreeSync k 1440p monitoru

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tato tema nadvazuje na na temu Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-killer.

Kvoli prehladnosti chcem grafiku riesit v samostatnej teme.

Zvazujem kupu daneho monitora a k nemu GPU s FreeSync, problem je ale zdrazovanie GPU, napriek tomu hlavne vzhladom na vyhodnu cenu monitora a mozne dalsie zdrazovanie rozmyslam o kupe, no nevylucujem ani ze to odlozim.

Aku grafiku by ste odporucili, resp. ktore by mi stacili pre rozlisenie 2560×1440 a ake su rozdiely, ktore maju lepsi pomer cena/vykon? Bolo by to pre nasledujuci konfiguraciu:

MB ASUS H97-PLUS, CPU INTEL Xeon 4-Core E3-1231 v3 3.40GHz, RAM Kingston DDRAM3 16GB 1600MHz, Monitor Samsung 31.5" AOC Q3279VWF 2560×1440.

Poziadavky su len rozlisenie 2560×1440 a cena 200-400€, zvazujem nove RX 570 4GB, RX 580 4GB, RX 580 8GB, nebranim sa ani bazaru ale len so zarukou min. pol roka, rok, idealne viac.
Vega za 750€/950€ je uz strasne vela a zrejme ani bazarova nebude lacna, navyse mi moze po roku dosluzit, takze vsetko by zalezalo od ceny a dlzky zaruky.

Nechystaju sa nejake novinky na ktore sa oplati pockat, co sa tyka GPU?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Grafika s FreeSync k 1440p monitoru

Príspevok od používateľa mystique »

pravdu ?

1 vega56
2 rx580
3 rx480
4 rx570
5 rx470

vega64 - vyhodene prachy do vetra, vega56 si poradi s 1440p a price to performace nieje zle, za mierne vyssiu spotrebu oproti team green, ale niektore veci budes musiet stiahnut, relativne je to ale karta, s ktorou to v terajsej dobe prezijes, rok-dva max
rx580 je karta ktora zvladne akekolvek 1080p v ultra, ale v 1440p je uz bude dochadzat dych, a ta rx570/470 je absolutne minimum pri ktorom budes musiet obetovat viacere nastavenia na med/low

vsetky karty su viacmenej nedostupne, a este ich aj slusne preplatis
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik za odpoved. 916€ za vega64 urcite nedam, tu je dalsi clanok zaoberajuci sa zdrazovanim.

https://www.sector.sk/novinka/145717/gr ... verzie.htm

To rozlisenie 1440p je tak velmi narocne? Momentalne mam na GTA V skoro vsetko na very high na 1680x1050 a to mam len 2GB kartu, ked znizim rozlisenie na 800x600 pyta si to len o 200MB menej, s akou kartou by mi teda islo aspon GTA V na very high v 1440p?

Ak skutocne ziadna freesync karta nebude stacit, resp. nebude dostupna, mozno by som zvazil aj kartu bez freesync, je dostupna nejaka GTX?

Co novinky, kedy pridu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak si nevies pozriet benchmarky alebo o com sa tu tocis uz par dni??? Potrebujes nieco na urovni GTX 1070: https://techgage.com/article/nvidia-gef ... -gaming/3/

Novinky??? Ked pridu, tak budu drahe, kedze grafiky idu hore a hore este aj pojdu najblizsiu dobu, kedze je ich nedostatok.

Tu mas tiez clanok k cenam grafik: https://www.etrend.sk/technologie/ludia ... coiny.html
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dreamer, nikto ti nekaze kupit predrazenu vegu64

sweet spot je rx580 alebo vyssie, ale nezozenies ju-ich,... poriadne si precitaj moj prispevok, pretoze sa opakujem...
a nezabudaj, GTA 5 je prehistoricka hra... skus si zahrat s tou kartou GR: Wildlands v 2K ultra, uvidis co su to naroky
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko - viem ze novinky budu drahe, ale mohli by klesnut ceny aktualnych, resp. by sa mineri mohli preorientovat na ine grafiky, aj bezni hraci by mohli predavat napr. RX 570, 580 a kupit si novsie karty, samozreme zdoraznujem slovo MOHLI.

mystique - viem ze GTA V je stara hra, ale tu hram najviac a ak by som kupil slabsiu kartu ako RX 580, bolo by to na docasne obdobie, takze by som to vydrzal.

Kartu bez freesync kde by islo aspon GTA V na high/very high tiez nezozeniem?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

1050ti a vyssie
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem, pozeral som si benchmarky a to by slo, isla tiez hore (az o 50€), ale ked teraz nic ine dostupne nie je a asi ani najblizsie mesiace, tak je to dobra volba.

Aky je rozdiel medzi tymito kartami? Viditelny je ze prva ma len 1 ventilator, znamena to OC v nazve tej druhej ze sa da pretaktovat? Pri popise tej prvej je ale tiez OC. Ktora je teda lepsia?

Gigabyte GV-N105TD5-4GD
GIGABYTE GV-N105TOC-4GD
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Len to prosim neobjednavaj z takych shit shopov :|

Actually, mam jednu 1060 3GB len rozbalenu, za nejakych 350e by sme sa vedeli dohodnut :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

yoggy - Preco? Jeden je overeny zakaznikmi heureky, druhy ma hodnotenie 4/5. Inde su karty nedostupne alebo ovela drahsie.

Dik za ponuku, ale 1060 nechcem, stale je to docasne riesenie kedze nema freesync a tiez 3GB nebude stacit, uz teraz som bol nuteny robit vela kompromisov pri 2GB.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ja len aby si tu potom nenariekal, ze ti to nevyreklamovali, alebo uz to ani nemas kde vyreklamovat lebo obchod skrachoval :wink:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Funguju 6, resp. 8 rokov, este hladam aj inde, ale tie ceny su inde vyrazne drahsie...

Co sa tyka tych kariet, ktora je teda lepsia?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dreamer: Podla toho co sa v clanku pise, tak je nedostatok grafickych kariet. Cize aj keby prisli nove, tak je hned po nich dopyt a kde je dopyt, tam stupa cena. Takze nepredpokladam, ze by starsie kusy klesali s cenou alebo nebol o ne zaujem.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal:Funguju 6, resp. 8 rokov, este hladam aj inde, ale tie ceny su inde vyrazne drahsie...

Co sa tyka tych kariet, ktora je teda lepsia?
je to jedno, pri tejto karte by som siel vyslovene po cene, jedna je dvojvetrak a druha jednovetrak, jedna o kusok hlucnejsia ako druha, ale tuto kartu v pohode uchladi aj jednovetrak, mozno za cenu trochu vyssich otacok, bral by som tu jednovetrakovu, lebo je o dost lacnejsia
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mam GTX 1060 6GB od MSI, je tam jeden vetrak a nie je s nou problem, ani v zatazi pri hrani nehuci.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jasna vec ze hej, ale na forku vystupuje par retarderov, ktory sa kvoli vetracikom budu hadat do kosti a trepat ch*joviny o loziskach atp...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, cital som prispevky o tych loziskach, ale je mi zbytocne na to reagovat, kedze je to nazor proti nazoru. A uprimne, skor pocujem chladic procesora alebo vetrak z Corsair zdroja, nez grafiku. A nech to ma loziska ake chce, hoci aj ABEC 5 z kolieskovych korculi, nikdy som nemal problem, ze by ten vetrak bol hlucny. Ci som mal grafiky ATI alebo nVidia, ci vyrobcovia ako Inno3D, Asus, GB a MSI. Nikdy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

mystique napísal:je to jedno, pri tejto karte by som siel vyslovene po cene, jedna je dvojvetrak a druha jednovetrak, jedna o kusok hlucnejsia ako druha, ale tuto kartu v pohode uchladi aj jednovetrak, mozno za cenu trochu vyssich otacok, bral by som tu jednovetrakovu, lebo je o dost lacnejsia
Ta cena 2-vetrakovej bola este po polnoci iba o 2€ drahsia, za niekolko hodin stupla o 15€. Inde cez 200€, to je uz takmer dvojnasobna cena od zaciatku zdrazovania.

Dakujem za pomoc, uz som objednal tu 1-vetrakovu.

Mam este jednu OT otazku, je ta prva RAMka v niecom horsia ako ta druha, co znamena to "L" pri DDR3L?

Kingston HyperX Fury Black, DDR3L, 1600Mhz, 8GB, CL10
Kingston HyperX Fury, 1600Mhz, 8GB, DDR3, čierna
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

L je low voltage. Teda funguje na doska s normalnym DDR3 aj DDR3L standardom.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - dik, takze je to jedno.

Kedze monitor idem vratit, vaham ci zrusit objednavku tej grafiky alebo nie. V tom druhom eshope je ta 2-vetrakova uz vypredana, inde za 209€ posledny kus. Neviem ci bude mozne zrusit to, alebo budem musiet prevziat a poslat spat, prip. predat ako novu... :smt017

Novy monitor by som urcite chcel, ale surit to nebudem.

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2018, 23:32)
Z eshopu mi odpovedali ze ta ramka s DDR3L nie je vhodna k mojej aktualnej ramke, teraz mam:

ASUS H97-PLUS, Kingston DDRAM3 8GB 1600MHz Hyper

Takze tu DDR3L k nej nemozem pouzit?
Napísať odpoveď