ok...no ja som nepovedal, ani netvrdim, ze SVK jazyk je najtazsi... Iba si myslim, ze je jeden z najtazsich. Co je podla mna aj pravda.brm napísal:Asi narážate na tento hoax:
http://www.hoax.cz/cze/index.php?action ... ail&id=727
rozoberaný už aj tu na hojku:
http://www.hojko.com/najtazsi-jazyk-na- ... 83835.html
Gramaticke Okienko!
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
http://www.juls.savba.sk/dokumenty/najt ... svete.htmlcalligen2 napísal:ok...no ja som nepovedal, ani netvrdim, ze SVK jazyk je najtazsi... Iba si myslim, ze je jeden z najtazsich. Co je podla mna aj pravda.
Ako môžeme mať s tým niečo spoločné, keď je list plný trápnych jazykových chýb? Pisateľ, ktorý sa podpísal ako prof. Doc. Vladimír Trnka, nevie, že my jazykovedci sa píše s tvrdým y, nie s mäkkým i (mi), že v slovenčine sa nepíše tým, ale tím, že máme byť hrdí na to (nie nato), že spisovne je fínčina, kórejčina, aramejčina (nie fínština, kórejština, aramejčtina), že gramatika je taká (nie tak) komplikovaná. Nikto z jazykovedcov by to takto nenapísal, nehovoriac o čiarkach, ktoré sú pre pisateľa španielskou dedinou. Nie je to teda jazykovedec. Ale kto to je? Nevieme to, ale o ňom vypovedá sama forma i obsah listu. Obsahovo je to úplný bluf, či ako by povedal Vajanský, blúznica, kým naši mladí by to mohli nazvať totálnou haluzou. Nie je totiž pravda, že slovenčina je najťažším jazykom na svete a že by sa na tom mali dokonca dohodnúť nejakí vedci z Paríža alebo že by to mal už osem rokov skúmať nejaký „Ústav jazykovedcov“ v Berlíne. Pravda je taká, že slovenčina patrí skôr medzi najľahšie slovanské jazyky. V lingvistickej typológii sa hodnotí ako pomerne jednoduchý a pravidelný jazyk.
Avsak najprv by bolo dobre zajst ku ocnemu. Pretoze tam je napisane, ze jeden z najlahsich slovanskych jazykov. Kedze slovanskych statov nie je nejako extra vela, je to mozne... Ibaze nie je vela jazykov (na celkom svete), ktore maju taku komplikovanu gramatiku, ako ten nas (sklonovanie, i/y...). Cize urcite mi date za pravdu ze patri medzi najtazsie jazyky...axXis napísal:...Pravda je taká, že slovenčina patrí skôr medzi najľahšie slovanské jazyky. V lingvistickej typológii sa hodnotí ako pomerne jednoduchý a pravidelný jazyk.
hrdoooooHulkm napísal:dosral som pisomku z matiky a este som aj domacu nemal tka som bohvie ako dobre neobstal na matike
![]()
asi najvacsie je ze mame v piatok na riaditelske volno v skole lebo je na nasej skole volaco
trojdnovy vykend
Tommyno napísal:TATAK no dobre dakujem ale este piste nieka skusenosty
-
Kibo
Hardcore addict
A ad temu nakolko my namysleny erytrocyt zmazal prispevok. 
tak tento expert ma dostal
Predam alebo vymenim za nejaky iny telefon ktori ma 320x240 rozliseneie a conaj vedzi displej alebo predam za tich 4500sk
Ak by bol vazny zaujem viac foto poslem aj vydeos samozrejem 100%funkčne!
tak toto je koniec
Vykend
tak tento expert ma dostal
Predam alebo vymenim za nejaky iny telefon ktori ma 320x240 rozliseneie a conaj vedzi displej alebo predam za tich 4500sk
Ak by bol vazny zaujem viac foto poslem aj vydeos samozrejem 100%funkčne!
tak toto je koniec
Vykend
-
theBliZZard
Star
-
xXPAINKILLERXx
Star
-
theBliZZard