Grub loader linux help
-
Errici
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Grub loader linux help
Mal som na notebooku dualboot Vista ubuntu 9.10, ubuntu som chcel dat do p.... tak som cez vistu sformatoval particiu kde bol linux. Po restartovani mi hned skocil grub loader a vypisal chybu unknown filesystem. A neviem ako to mam preskocit alebo to odstranit aby som sa dostal do windowsu. Jedine co mi naskoci je grub loader. Skusal som uz vela moznych prikazov co som nasiel na nete ale nic. Help please 
-
badboy007
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Grub loader linux help
Tento problem som mal aj ja ...
Zle si nainstaloval zavazdac(grub), asi si ho nainstaloval do particie, kde mas windows. Pri poslednom kroku instalacie ubuntu musis vybrat, kde sa ma nainstalovat grub, ty si to asi nevybral a tak ti grub nainstalovalo na prvy disk v poradi.
Ja som si pomocou Ubuntu LiveCD zalohoval vsetky subory, co som mal na particii windowsu a potom som formatol cely hdd. Ked ho budes mat formatovany, tak nainstaluj ubuntu, ale spravne so zavadzacom. Musis vybrat, aby ti zavadzac nainstalovalo na tu particiu, kde mas ubuntu!!!
Zle si nainstaloval zavazdac(grub), asi si ho nainstaloval do particie, kde mas windows. Pri poslednom kroku instalacie ubuntu musis vybrat, kde sa ma nainstalovat grub, ty si to asi nevybral a tak ti grub nainstalovalo na prvy disk v poradi.
Ja som si pomocou Ubuntu LiveCD zalohoval vsetky subory, co som mal na particii windowsu a potom som formatol cely hdd. Ked ho budes mat formatovany, tak nainstaluj ubuntu, ale spravne so zavadzacom. Musis vybrat, aby ti zavadzac nainstalovalo na tu particiu, kde mas ubuntu!!!
Re: Grub loader linux help
musis fixnut zavadzac systemu na ten co pouziva Vista. teda prepisat MBR cast disku.
ako na to z obrazkom je tu. http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-vi ... ken-vista/
ako na to z obrazkom je tu. http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-vi ... ken-vista/