GSM

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Flowy
Medium Expert
Medium Expert

GSM

Príspevok od používateľa Flowy »

preco operator potrebuje komunikovat s mojim mobilom aj ked nieje aktivny? ... vzdy v noci mi zacnu hucat reproduktory pretoze mam blizko nich mobil ... v poslednom case sa to stava stale castejsie aj cez den

aky signal sposobuje tie zvuky a ake informacie sa vymienaju
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: GSM

Príspevok od používateľa audiotrack »

BTS neustále komunikuje s mobilom, nie len vtedy keď počuješ bzučanie. Tých komunikačných správ je viacero, a na rôznych frekvenciách a intervaloch. Súvisí to s handoverom, a pre pochopenie čo to je treba vedieť ako funguje celulárna štruktúra. O tej sa dočítaš tu: http://www.mobilne-komunikacie.yw.sk/bunkovy_system.htm
Taktiež to môže byť ale komunikácia operátora ako si poznamenal, ktorý sleduje či si aktívny alebo nie. Aký ma na to dôvod netuším, možno na štatistické účely pre sledovanie záťaže a podobne
Flowy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Flowy »

audiotrack napísal:BTS neustále komunikuje s mobilom, nie len vtedy keď počuješ bzučanie. Tých komunikačných správ je viacero, a na rôznych frekvenciách a intervaloch. Súvisí to s handoverom, a pre pochopenie čo to je treba vedieť ako funguje celulárna štruktúra. O tej sa dočítaš tu: http://www.mobilne-komunikacie.yw.sk/bunkovy_system.htm
Taktiež to môže byť ale komunikácia operátora ako si poznamenal, ktorý sleduje či si aktívny alebo nie. Aký ma na to dôvod netuším, možno na štatistické účely pre sledovanie záťaže a podobne
existuje soft pre android ktorym by som mohol tuto komunikaciu zaznamenavat? ako sa to vola anglicky?
... ta komunikacia je dost casta a chcel by som ju trochu pozastavit mozno sa mi prilepsi s baterkou ... navyse nemam novy mobil
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

vypínaj si na noc mobil :)
neviem či sa to dá sledovať/regulovať, ale pochybujem
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Neviem ako to je na Androide ale na iPhone-e si telefon kazdy vecer davam na lietadlovy rezim aby ma nikto nerusil. A tiez nemusim vypinat telefon.
Napísať odpoveď