Gymnázium

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Gymnázium

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Som v 9 rocniku a rozmyslal som nad skolou a kedzýe som z martina a zaujimaju ma PC a informatika tak som rozmyslal nad touto skolou http://www.gymtut.edu.sk neviete o nej nieco a ci v okoli Martina neni nejaka ina skola zamerana na informatiku ja mam tak 1 a 2 takze by som siel na nejaku lepsiu skolu,napiste aj svoje skusenosti ak mate niekto s touto skolu alebo skuste poradit.
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Takže ja som na to Gymnázium chodil:) No čo ti poradiť? Napíšem veci, ktoré sa týkajú Informatiky: Takže v prvých dvoch ročníkoch sa preberajú úplné základy ako Word, PowerPoint,... základy programovanie (programuje sa v Pascale, teraz presnejšie vo Freepascale). Pascal je náhodou dobrý jazyk na to, aby si sa naučil programovať, a ktovie IT svet sa rýchlo mení, takže keď tam budeš ty chodiť začne sa programovať v niečom inom...V treťom ročníku máš medzi seminármi na výber aj seminár z Informatiky (ako prípravu na maturitu) tam sa väčšinou iba programuje a ešte sme brali Java Script, ktorý sa používa vo webových stránkách...Pravdaže hodiny Informatiky sú aj v treťom a štvrtom ročníku, tam sa učí tiež programovanie, ale aj základy z Excelu a Accessu (čiže tabuľky a databázy), trocha zabrdne aj do grafiky. Ďalej máš možnosť začať tam Cisco akadémiu, čiže CCNA, ktorá sa zaoberá počítačovými sieťami a okrem stredných a vysokých škôl je tento kurz platený. Je to dosť zaujímavé a perspektívne odvetvie...a na škole sú ešte aj krúžky, ktoré sa zaoberajú napr. Linuxom...

Inak je to pravdaže všeobecno-vzdelávacia škola, takže tam máš predmety ako dejepis(1.-3. ročník), geografia (1. a 2), biológia (2.-4.), Náuka o spoločnosti (niečo ako občianska) (1. a 4.), dva jazyky (angličtina - povinná a nemčina alebo ruština), fyzika (všetky), chémia (1.-3.) a pravdaže slovenčina a matematika a gymnaziálna matika je dobrý základ pre štúdium na VŠ, ak budeš chcieť študovať Informatiku, tak matiku budeš potrebovať a no ešte pravdaže náboženstvo/etika (1.-2.) a telesná, inak máme novú telocvičňu :)

Takže to je zatiaľ tak všetko, ešte možno tam bude aj moja sestra, takže možno budete spolužiaci... :wink:

Keď budeš mať ďalšiu otázky sa ich kľudne spýtaj. :wink:

A keby si chcel nejaké ďalšie informácie o školách v blízkosti Martina, tak skús toto: http://www.stredne-skoly.sk/zoznam-skol/zilinsky-kraj/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zbytocne si robis komplikacie cestovanim do Teplic. Ci si vyberies premyslovku a odbor napr. TIS alebo lyceum..., alebo normalne gymnazium v MT ci vo Vrutkach, tak to mas jedno, pretoze sa nikde nic poriadne nenaucis a Cisco sa da robit uz kdekolvek. Ak sa chces nieco naucit, tak potom o 4 roky uvazuj na vysokou skolou, napriklad v Ziline na FRI, tam budes mat informatiky, ze ti bude do placu.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

pocul som ze tam chodia taky ludia zo 4. a 3. chodia tam z priemyslovky a z odborneho ucilista, ze je to slaba skola je to pravda

//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2008, 13:51 )
??
Sagittarius
Guru
Guru

No chodia tam aj s trojkami. So štvorkami to už neviem, ale podľa by to bola až príliš silná káva...A z priemyslovky? No mali sme jedného spolužiaka, čo prestúpil z priemyslovky, to je tak všetko, čo o tom viem. A raz k nám v prváku prišla jedna z Jahodníkov, že prestúpila, ale na druhý deň jej už nebolo (a nemyslím, že to bolo preto, že by to bola ľahká škola)...ale je pravda, že to v poslednom čase ide dole vodou...A to čo je to slabá škola ti povedať nemôžem, lebo na iných školách som nebol, takže nemôžem porovnávať...
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

niektory hovorili ze je to nic moc skola no ja sa spitam a uvidim.ale preco tam prijmaju len asi 34 ziakov
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

hojko napísal:Zbytocne si robis komplikacie cestovanim do Teplic. Ci si vyberies premyslovku a odbor napr. TIS alebo lyceum..., alebo normalne gymnazium v MT ci vo Vrutkach, tak to mas jedno, pretoze sa nikde nic poriadne nenaucis a Cisco sa da robit uz kdekolvek. Ak sa chces nieco naucit, tak potom o 4 roky uvazuj na vysokou skolou, napriklad v Ziline na FRI, tam budes mat informatiky, ze ti bude do placu.
hehe,ja prave poznam opak co sa tyka tej ziliny. mal som moznost minuly rok byvat s FRI-ckarom, a poviem ti, cele dni nic nerobil, hral len WOWko, zavislak to bol nesmierny...cela jeho skola bolo o tom ist 2 dni do skoly na 2 hodky posediet a nic ine...uz diky bohu s nim nebyvam.a poznam taktiez este jedneho chlapika z FRI-cky, uz je tretiak, a poviem ti ten nevie v cecku ani kalkulacku naprogramovat...takze moja mienka o FRIcke je taka ze nic tam nerobia cele dni len sa hraju
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

nesud skolu podla toho co robia studenti vo volnom case :D

(navyse na FRI je aj odbor manazment .. a tam by teda niektori asi tu kalkulacku nespravili)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

no on mal toho volneho casu som mal pocit od rana do vecera :lol:
a co si pamatam ani jeden z nich na manazment nechodil...ale dobre no,su tam aj ozaj machri 8)
Sagittarius
Guru
Guru

mARILYN mANSON napísal:niektory hovorili ze je to nic moc skola no ja sa spitam a uvidim.ale preco tam prijmaju len asi 34 ziakov
Lebo otvárajú len 1 triedu...Tried je na škole dokopy 12, osem na osemročnom a 4 na štvorročnom, takže na štvorročnom je v každom ročníku jedna trieda.
jimmy_xp napísal:hehe,ja prave poznam opak co sa tyka tej ziliny. mal som moznost minuly rok byvat s FRI-ckarom, a poviem ti, cele dni nic nerobil, hral len WOWko, zavislak to bol nesmierny...cela jeho skola bolo o tom ist 2 dni do skoly na 2 hodky posediet a nic ine...
A videl si jeho index?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

jimmy_xp napísal:hehe,ja prave poznam opak co sa tyka tej ziliny. mal som moznost minuly rok byvat s FRI-ckarom, a poviem ti, cele dni nic nerobil, hral len WOWko, zavislak to bol nesmierny...cela jeho skola bolo o tom ist 2 dni do skoly na 2 hodky posediet a nic ine...uz diky bohu s nim nebyvam.a poznam taktiez este jedneho chlapika z FRI-cky, uz je tretiak, a poviem ti ten nevie v cecku ani kalkulacku naprogramovat...takze moja mienka o FRIcke je taka ze nic tam nerobia cele dni len sa hraju
Ja som minuly rok byval s dvomi elektrikarmi a takyto bol ich program, ako si opisal, ale namiesto wow drtili CS, a po veceroch chlastali. A ja som makal, az sa mi z kecky parilo. Inac to, ze je tu informatiky az-az, je pravda. Miestami neuveritelne, ake predmety tu mame :roll:
ps: som z FRI, tretiak
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

tiež hladam nejaku taku školu a ked som si pozrel charakteristiku tam zameranie bolo informatika a programovanie ale podla toho čo som sa dočital na ich stranke mam onformatiku 2 do tyždna čo sa mi zda malo na školu ktora je zamerana na informatiku ........a najviac ma zarazilo že tak isto ma hodiny aj vrutocke gymnazium tiež 2 hod informatiky a programovanie ..........tak včom je rozdiel medzi tymito školami ? ??
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

my mame 3x do tyzdna informatiku plus kruzok.....gymnazium pierre de coubertina.......dost dobre gymnazium.....tusim pred dvoma rokami bola skolou roka
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

mno sorry ale myslim že škola ktora je zamerana na informatiku ttak by mala mat informatiku aspon 5x do tyždna
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

bolo by dobre ale to uz je zbytocne tu hovorit......to uz sa obrat inde :)
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

hojko napísal:Ak sa chces nieco naucit, tak potom o 4 roky uvazuj na vysokou skolou, napriklad v Ziline na FRI, tam budes mat informatiky, ze ti bude do placu.
skor matematiky a mozno ekonomie ako informatiky.. podla toho co som pocul od byvalych spoluziakov co tam studuju (a nie odbor manazment, ale informatika) a videl ich rozvrhy, ze ake maju predmety
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

a videl si niekde taku skolu? myslim ze skolsky system na slovensku je este v plienkach aby si mohol ziak do takej miery volit predmety...
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

vyber si priemyslovku aleob gympel, nieco viac ako pascal necakaj ale pre uplneho zacuatocnika je to dobry program a potom daka dobra vyska...FRI v ziline skoncila posledna v testoch skol od arra
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

makaveli napísal:skor matematiky a mozno ekonomie ako informatiky.. podla toho co som pocul od byvalych spoluziakov co tam studuju (a nie odbor manazment, ale informatika) a videl ich rozvrhy, ze ake maju predmety
Za prve dva roky som mal jeden semester jeden ekonomicky predmet.
juraj++
Medium Expert
Medium Expert

vs

Príspevok od používateľa juraj++ »

co sa tyka strednej skoly tak chod na nejaku s maturitou, ak chces ist za doktora chod niekde kde je tazka chemia lebo to potom nedoberies....
Ale na gympel ti nedoporucujem tam ta ucia vsetko mozne a nikdy to nebyuzijes a na vysokej sa nezaujimaju ze kam si chodil, hladne ze mas maturitu..
ale ja ti odporucam ist na nejaku technicku vysoku, su to jedine slovenske vysoke skoly ktore su akceptovane aj v zahranici.
Napísať odpoveď