Hardcore/Punk music
Re: Hardcore/Punk music
hardcore ako si ho predstavujeme my nieje pre mladu krv dostatocne "cool", radsej budu hrat post-melodic-beatdown-"""hardcore""", deathcore, metalcore a neviem ake veci, vela trendy merchu, fotoshootingy, facebooky a pi*ov***, nazor ziadny ...
nuz chlapi, ale vy si nejako neuvedomujete, ze vzhladom na vas vek ste aj vy stale mlada krv. tak gitary do ruky a prvy hc hojko band moze zacat
ci uz mate kapely? inac ja by som to az tak cierne nevidel. ono je to taky trend, ale napr u nas co su dve take moderne bandy, tak pre obe je normalka antifasizmus, texty so zmyslom, u niektorych aj vegetarianstvo/vegantstvo..takze to nie je take marne. a raz kazdeho prestanu bavit take odrhovacky a pride zasa cas rychleho panku a pozitivneho hardcoru, ja tomu verim 
inac za mna obe postnute kapely trocha nuda, ta prva ok, ale zbytocne dlhe songy, to ma vzdy odradzovalo aj od abhorrence. keby tie songy mali tak do 2 minut, tak som spokojny. v tomto inac vladla hanba, tie max 30min koncerty proste nemali sancu nudit. odporucam inac cheap talk, ich strana na ep s rubaniskom je skvela
https://cheaptalkpunk.bandcamp.com/
inac za mna obe postnute kapely trocha nuda, ta prva ok, ale zbytocne dlhe songy, to ma vzdy odradzovalo aj od abhorrence. keby tie songy mali tak do 2 minut, tak som spokojny. v tomto inac vladla hanba, tie max 30min koncerty proste nemali sancu nudit. odporucam inac cheap talk, ich strana na ep s rubaniskom je skvela
https://cheaptalkpunk.bandcamp.com/
-
AllGoneDead
Medium Star
1-4.9.2016 punkaci detom po dlhom case, chysta sa niekto?
line up zatial celkom slusny, najviac sa tesim na zahranicne psychobilly duo kitty in a casket a hellfreaks

uf, tak tie 4 dni su zbytocne vela. stavim sa pritom, ze tam bude tak jeden stage, to ma aky zmysel? vacsie trzby z piva?..line up ok, ono ked sa to tu uz roky nehybe, tak ani nie je co ine volat, ze jo
ale osobne by som tam isiel tak na den, mozno dva ak bude tych par kapiel co chcem vidiet bude hrat cez dva susedne dni.
co sa tyka headlinerov, tak to je na smiech, kazdy kto sa o psychobilly aspon obtrel vie, ze obe kapely su slabucke a cele to predava vlniaca sa sexi kunda za mikrofonom. keby tak nebolo, tak si ledva zahraju mimo svojho mesta. inac zenska z hellfreaks ani nevie spievat a kitty..ja neviem, to je celkom pocuvatelne, ale smiesne, viac mi to evokuje avril lavigne s kontrabasom ako regulernu psychobilly kapelu.
co sa tyka headlinerov, tak to je na smiech, kazdy kto sa o psychobilly aspon obtrel vie, ze obe kapely su slabucke a cele to predava vlniaca sa sexi kunda za mikrofonom. keby tak nebolo, tak si ledva zahraju mimo svojho mesta. inac zenska z hellfreaks ani nevie spievat a kitty..ja neviem, to je celkom pocuvatelne, ale smiesne, viac mi to evokuje avril lavigne s kontrabasom ako regulernu psychobilly kapelu.
-
AllGoneDead
Medium Star
Nebude to vela, prvy den dojde relativne malo ludi, mozno nejake menej zname skupiny vecer nieco zahraju. Piatok, sobota normalne koncerty a v nedelu uz len dospavanie, zbieranie sil na cestu domov, pripadne pratanie arealu za pivo
A podla toho co sa vravelo tak ano, asi len jeden stage.
Osobne pri psychobilly preferujem spevacky, zensky hlas sa mi tam hodi viac(topom je horropops, patricia ma perfektny hlas). Ako sa hovori 100 ludi 100 chuti, obe skupiny pocuvam a nesledujem popritom spevacky
Avril som nikdy nepocuval aby som vedel porovnat, a ze ta druha nevie spievat mi tiez nevadi lebo ani ja neviem
A kapiel co nevedia spievat som sa napocuval dost, tak mozno je to uz aj nejaka deformacia sluchova
Ale uznavam ze hellfreaks je slabsia kapela.
Na druhu stranu vacsina kvalitnych europskych psychobilly skupiny je z ostrovov alebo z danska. My sme mali devil street 13 a boli pecka, ale medzi lepsie eurposke nepatrili. Zial dalsia slovenska skupina sa na nich podla mna nechyta a u najblizsich susedov tiez nenajdeme lepsich kandidatov. A do uvahy treba brat, ze skupiny nedostavaju honorar, v minulosti maximum co preplatili cestu ale aj to poniektore odmietli.
Osobne pri psychobilly preferujem spevacky, zensky hlas sa mi tam hodi viac(topom je horropops, patricia ma perfektny hlas). Ako sa hovori 100 ludi 100 chuti, obe skupiny pocuvam a nesledujem popritom spevacky
Na druhu stranu vacsina kvalitnych europskych psychobilly skupiny je z ostrovov alebo z danska. My sme mali devil street 13 a boli pecka, ale medzi lepsie eurposke nepatrili. Zial dalsia slovenska skupina sa na nich podla mna nechyta a u najblizsich susedov tiez nenajdeme lepsich kandidatov. A do uvahy treba brat, ze skupiny nedostavaju honorar, v minulosti maximum co preplatili cestu ale aj to poniektore odmietli.
Na pankáčoch som bol len na prvom a druhom ročníku.. potom už nikdy. Tieto koncerty a ani skupina ľudí ma nepriťahujú. 
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
to potrvá, zatiaľ viem hrať len na husleM142 napísal:tak gitary do ruky a prvy hc hojko band moze zacat
//PD lineup fakt nič extra, tie 4 dni som aj chápal s troma stejdžmi na lodenici pri Piešťanoch, ale toto bude v seredskom kempingu, kde asi neni možné spraviť viac jak jeden stage.. inak som tam toto leto na FFUDe (inak výbornom s fajn ľuďmi aj kapelami) rozmýšľal, či by tam bolo toľko bordelrobiacej sedlače, keby PD nemali pauzu..
tak ono od toho line upu sa neda nic ine ocakavat, jednoducho tam chodi ista sorta ludi a miesat tam hc, crust a pod by bolo mimo misu, to by bolo utrpenie pre obe strany. vacsine pod podiom by sa to aj tak nepacilo a ti na podiu si radsej zahraju niekde, kde ich ludia aj chapu a nie je to o opitej pogovacke na to, co prave hra. s tou sedlacou si to viem predstavit, u nas uz moc novych ludi na koncerty nechodi a semtam sme si na to aj zanadavali, ale ked prisla "nova generacia" a cely koncert rubaniska sa niesol v kricani "daaaj vam musi je*at" a tackaveho poga, kde sa do teba kazdu chvilu niekto zvali, lebo to nezvlada, tak sme sa zamysleli, ci to predtym predsa nebolo lepsie
co sa tyka tych 4 dni, ak je to tak ako vravis, tak preco nie. co sa tyka ds13, tak podla mna je rockefellas dostojna nahrada, vsak su tam ti isti ludia skoro, trocha ina muzika, ale musia sa niekde posuvat. tiez tu je vaudeville aka mr. teddy and sidekicks(hrozny nazov
), tych si pocul? tiez si myslim, ze slusne. aj ked teraz rozmyslam, tak ani jedna kapela nie je psychobilly, ale rockabilly. no ale psycho nebol ani ds13 no..
http://bandzone.cz/vaudeville
co sa tyka tych 4 dni, ak je to tak ako vravis, tak preco nie. co sa tyka ds13, tak podla mna je rockefellas dostojna nahrada, vsak su tam ti isti ludia skoro, trocha ina muzika, ale musia sa niekde posuvat. tiez tu je vaudeville aka mr. teddy and sidekicks(hrozny nazov
-
AllGoneDead
Medium Star
Jasne ze nedalo cakat nic ine, lebo nemaju koho. Ale kedze tam je niekolko dobrych skupin, tak som spokojny. Popravde, ocakavam este, ze pridu aj dalsie napr. sps, malomocnost.. Miesanie by som uvital, aspon nejake spestrenie. Tiez chapem, ze nova generacia to nema lahke, ale mozno ked sucastnici pomru na starobu tak sa to nastartuje znova
S tym, ze treba zmenu suhlasim, ale to nedochadza len k zmene v skupine ale aj v publiku. Proste to uz dalej nebolo to co bolo kedysi. Vaudeville su v pohode, ale nepacili sa mi tak ako ds13. Mas pravdu ze boli rocka, ale od nasich mali najblizsie k psycho a boli dobry. Proste som nejako chel poukazat na to, ze v najblizsom okoli mame malo psycho skupiny.
S tym, ze treba zmenu suhlasim, ale to nedochadza len k zmene v skupine ale aj v publiku. Proste to uz dalej nebolo to co bolo kedysi. Vaudeville su v pohode, ale nepacili sa mi tak ako ds13. Mas pravdu ze boli rocka, ale od nasich mali najblizsie k psycho a boli dobry. Proste som nejako chel poukazat na to, ze v najblizsom okoli mame malo psycho skupiny.
Ja sa ani nečudujem, že tu psychobilly kapely nehrávajú, a teda ani nevznikajú. Za posledný rok tu hrali Demented Are go a Quakes a návšteva na koncertoch bola tragická. Podľa mňa sa tie kapely len presvedčili, že sa sem už nemajú vrátiť
Jedine Bloodsucking Zombies from Outer Space a Rezurex mávajú celkom stabilne dosť ľudí, a preto sa sem zrejme neboja vrátiť aj opakovane. Každopádne by som si prial, aby sa psycho kapely aspoň trocha priblížili Českej scéne, tam je to o poznanie lepšie.
Tiež som inak rozmýšľal nad Punkáčmi deťom práve pre Kitty a Hellfreaks, avšak toto je z psychobilly žánru primalé lákadlo. Škoda...
Tiež som inak rozmýšľal nad Punkáčmi deťom práve pre Kitty a Hellfreaks, avšak toto je z psychobilly žánru primalé lákadlo. Škoda...
-
Waagbistritz69
King
RIP Filip Fuchs. http://fobiazine.net/article/9234/odese ... ou-in-hell
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2016, 19:03)
inak včera Siberian Meat Grinder, Malá Fatra Tofu Grinder (Rübänïskö
) a Lutra vo Fuge, to bol najvác koncert, jeden z najlepších 
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2016, 19:03)
o to by mi ani tak nešlo na tom FFUDe, skôr aký doslovný bordel tam po sebe niektorí ľudia nechali a ako sa niektorí správali ku svojim psom, napríklad.M142 napísal:cely koncert rubaniska sa niesol v kricani "daaaj vam musi je*at" a tackaveho poga, kde sa do teba kazdu chvilu niekto zvali, lebo to nezvlada
inak včera Siberian Meat Grinder, Malá Fatra Tofu Grinder (Rübänïskö
10 minut cakat v rade pred fugou, to sa tak skoro asi nezopakuje 
-
Waagbistritz69
King
kto má rád satirické "spravodajské" weby typu infobaden, the onion, daily currant, clickhole a podobne, tu je ich hc/pank súrodenec
http://www.thehardtimes.net
//keďže nemám gramofón a ani jeden vinyl (nemám k tomu vzťah, rodičia predali gramo, keď som mal asi štyri roky
), okrem CDs som začal zbierať aj MG kazety, už mám dve
a to obe od kapiel z bývalého ZSSR - Conflict od ukrajinských Reminded a dvojalbum Hail To The Tsar / SMG Versus The World od vyššie spomínaného Sibírskeho mlynčeka na mäso.. to druhé vydal čisto kazetový nemecký label: http://www.fb.com/tapeordie
//inak ACxDC po flexi 5" vinyle zmestiacom sa do poštovej obálky teraz vydali EPčko na floppy disketách, to už čo je..
nabudúce to budú asi dierne štítky na binárne počítače..
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2016, 20:50)
The Wilderness: Apolitickosť je štvorcový kruh v tvare trojuholníka
"Nemôžem sledovať tú menšiu potýčku medzi Rozporom, S.A.S. a poťažmo Inseminačnou stanicou bez kŕču a tupého úškrnu. Je nepríjemné analyzovať úroveň argumentácie zástancov akéhosi apolitického punku. Nikto tu nič nikomu nekáže, nikto tu nič nikomu nenúti... okrem samotnej, od človeka nezávislej reality. Ak mám hovoriť za seba, tak samozrejme že v tejto veci stojím na strane Rozporu. Dá sa to aj inak? Ale treba čo najpoctivejšie zanalyzovať aj povahu iných tendencií v punku."
http://bandzone.cz/thewildernesstt?at=news
http://www.thehardtimes.net
//keďže nemám gramofón a ani jeden vinyl (nemám k tomu vzťah, rodičia predali gramo, keď som mal asi štyri roky
//inak ACxDC po flexi 5" vinyle zmestiacom sa do poštovej obálky teraz vydali EPčko na floppy disketách, to už čo je..
The Wilderness: Apolitickosť je štvorcový kruh v tvare trojuholníka
"Nemôžem sledovať tú menšiu potýčku medzi Rozporom, S.A.S. a poťažmo Inseminačnou stanicou bez kŕču a tupého úškrnu. Je nepríjemné analyzovať úroveň argumentácie zástancov akéhosi apolitického punku. Nikto tu nič nikomu nekáže, nikto tu nič nikomu nenúti... okrem samotnej, od človeka nezávislej reality. Ak mám hovoriť za seba, tak samozrejme že v tejto veci stojím na strane Rozporu. Dá sa to aj inak? Ale treba čo najpoctivejšie zanalyzovať aj povahu iných tendencií v punku."
http://bandzone.cz/thewildernesstt?at=news