To akoze zapnuta v-sync ma taky vpliv,ci ako?
HD 6950 a V-Sync
HD 6950 a V-Sync
Je to mozne ze pri zapnutom v-sync mi na mojej HD 6950-ke spadne FPS povedzme na DeadSpace 2 z 200 na 30FPS?
Re: HD 6950 a V-Sync
zvláštne, FPS by si mal mať rovnaké, ako je obnovovacia frekvencia monitoru
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ak mas vsync tak nemozes mat 200fps v prvom rade, takze vsync nemas zapnute
a to ze vsync zapnes v ziadnom pripade nezaruci magicke fps, vsync sa pouziva iba na obmedzenie lamania obrazu
a to ze vsync zapnes v ziadnom pripade nezaruci magicke fps, vsync sa pouziva iba na obmedzenie lamania obrazu
-
hrban
Addict
teraz si zadrelSempron napísal:zvláštne, FPS by si mal mať rovnaké, ako je obnovovacia frekvencia monitoru
veď pri vypnutom vsync má 200 a ako to zapne tak mu padne na 30, možno zle optimalizovaná hra alebo večný problém s drivermi u AMD pozri google či viac ľudí nemá ten istý problém s tou grafikouvendo napísal:ak mas vsync tak nemozes mat 200fps v prvom rade, takze vsync nemas zapnute
zapnutie a vypnutie vsync nemá vplyv na fps (alebo len minimálne)
Budem to musiet potestovat na viacerich hrach,pretoze iba dneska som ju kupil,tak uvidim 
vsync sposobi ze fps v hre sa prisposobi obnovovacej frekvencii tvojho monitora to znamena ze to moze spadnut z 200 na 60 resp 30 zavisi od hry ale na hranie to staci
-
Pigesko
King
nie je DS2 portovany ?? to by mozno vysvetlovalo preco mu to pri zapnutej vsync ide len na 30fps, a nie na 60 a viac
ale mozno som uplne vedla...
zalezi od aplikacie.dead space je tak spraveny ze ked das v hre vsync tak ti to da lock na 30fps (co bohate staci ak ti to plynuje dava tych 200) ale bez neho sa moze nastat tearing http://www.tweakguides.com/Graphics_9.html (viz obr.)
takze ak to chces popohnat na 60 tak len force cez ovladace..jak na to mas tu http://solidlystated.com/software/dead- ... it-bypass/
takze ak to chces popohnat na 60 tak len force cez ovladace..jak na to mas tu http://solidlystated.com/software/dead- ... it-bypass/
Mne robí to isté na 5850tke, bez vsync mám fps 90-120 a so zapnutým mám stále 30. Asi je to jak píše xixo, že je tam lock. Ale s tým som sa ešte nestretol, keďže vačšina hier má pri zapnutom vsync locknúť na 60 nie? Akože podla mňa to je na tých 30 skvelo plynulé, ale čo ja viem.....
25-30 staci na plynule hranie
rain3R: a bez vsyncu ti trha obraz?
rain3R: a bez vsyncu ti trha obraz?
No nieže by trhalo, ale je to také iné....dá sa povedať že trošililinka trhá lebo to fps nieje stabilné ale stále sa pohybuje, vo vačšich miestnostiach pri strelbe 90-100 a v malých miestnostiach len tak dá aj 120-130 ale furt sa hýbe, takže to nieje také plynulé ako pri tých 30tich kedy sa ani nepohne....
skor som myslel nieco na nieco taketo
http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing
http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing
Fuze v hre vypni vsync a neviem ako u ati ale v nvidia control panel sa da zapnut vynutit zapnutie vertikalnej synchronizacie..ak najdes takuto moznost v nastaveniach ati malo by ti zobrazovat fps podla obnovovacej frekvencie tvojho monitoru..
To mi nerobí xixo, teda spoň nič také som si nevšimol, neviem. Ale viem že mi to robilo pri CSku, keď som na notase chcel vyššie fps tak som vipol vsync cez nvidia control panel a toto mi robilo furt, a asi 5-7 takých čiar na obrazovke....Skúsil osm vynútit to zapnutie vsync v CCC ale stále 30fps.....Veď akože nejak mi to nevadí, len ma to zaujímalo prečo... 
A aj tak navyše sa dead space bojím hrať tak to moc nehrám
A aj tak navyše sa dead space bojím hrať tak to moc nehrám
V pohode uz som to vypol len ma to tiez tak zaujmalo,teraz drtim Bullestorm a poviem vam ze moja 6950-ka na 1680×1050 ma co robit 
Jeto to OT, ale kolko máš fps? ja na 5850ke mám len 30 pri strelbe a keď niesu nepriatelia tak 50-60...
A inak ja hrám na 1920x1080
A vlastne až tak OT to nieje, veď téma sa volá 6950 a nie deadspace 2
A inak ja hrám na 1920x1080
A vlastne až tak OT to nieje, veď téma sa volá 6950 a nie deadspace 2
Myslis kolko mam Fps v DeadSpace2 pri vypnutom v-sync,ci ako?
Nie v bulletstorme kolko máš fps, tam si písal že má čo robiť grafika....
ja na 5850ke mám len 30 pri strelbe a keď niesu nepriatelia tak 50-60...
ja na 5850ke mám len 30 pri strelbe a keď niesu nepriatelia tak 50-60...