HD kamera alebo nie?
HD kamera alebo nie?
Ahojte,
planujeme doma kupit kameru, avsak nevieme sa celkom rozhodnut. Preto by som bol rad, ak by ste mi vedeli poradit.
Aku kameru odporucate zakupit pre rodinne pouzitie? Chceli by sme vsak uz nieco lepsie, no nevieme, ci je lepsie kupit fullHD kameru, alebo sa to neoplati a radsej nejaku v DVD kvalite?
Uvazoval som o Panasonic HDC SD-20
V pripade, ze by som kupil tuto HD kameru, tak na vytvaranie zaznamov je uz zrejme nevyhnutne vypalovat videa na blueray disky a prehravat ich v blueray prehravaci. Ako by to bolo s kvalitou v pripade, ze by som to daval na klasicke DVD? V porovnani s obycajnymi dvd kamerami (samozrejme tymi drahsimi v tej cenovej kategorii ako mnou spomenuta vyssie) by bol obraz lepsi/horsi?
Vdaka za odpovede.
planujeme doma kupit kameru, avsak nevieme sa celkom rozhodnut. Preto by som bol rad, ak by ste mi vedeli poradit.
Aku kameru odporucate zakupit pre rodinne pouzitie? Chceli by sme vsak uz nieco lepsie, no nevieme, ci je lepsie kupit fullHD kameru, alebo sa to neoplati a radsej nejaku v DVD kvalite?
Uvazoval som o Panasonic HDC SD-20
V pripade, ze by som kupil tuto HD kameru, tak na vytvaranie zaznamov je uz zrejme nevyhnutne vypalovat videa na blueray disky a prehravat ich v blueray prehravaci. Ako by to bolo s kvalitou v pripade, ze by som to daval na klasicke DVD? V porovnani s obycajnymi dvd kamerami (samozrejme tymi drahsimi v tej cenovej kategorii ako mnou spomenuta vyssie) by bol obraz lepsi/horsi?
Vdaka za odpovede.
Re: HD kamera alebo nie?
Ak máš doma LCD alebo Plazmu, alebo plánuješ kúpiť niečo s vysokým rozlíšením, tak by som kupoval už HD kameru. DVD sa ti neoplatí, pretože za HD kameru doplatíš cca 200 € a viac, ale už máš postarané dá sa povedať o všetko. Čo sa týka záznamu, tak keď uvidíš HD a porovnáš to s klasickým DVD tak Ťa to fakt chytí za srdce
Vypaľovanie HD záznamu.... nemám s tým ešte skúsenosti. Myslím, že to pôjde aj na klasické DVD, ale problém je v tom, že sa ti tam vojde cca 1 hodina záznamu.... možno menej, záleží od kvality. A inak, DVD kamery už skončili.
-
hornblower
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Hodina zaznamu na 1 dvd? No zalezi od kvality a kodeku bude sa s tym treba pohrat /co bude potrebovat aj lepsi hw/
-
tuto ho chcem_D
Expert
este by som si dovolil pripomenut, ze na editaciu suroveho HD videa potrebujes uz celkom slusnu PC zostavu
-
Michaelo105
Light Professional
Tak ja hlavne vidím, že autor hovorí v množnom čísle, a preto z toho usudzujem že má ženu a v budúcnosti bude mať deti. Takže jednoznačne by som volil Full HD kameru, aby o 20 rokov, keď si pozrie tie nahrávky, nevidel iba samé kocky.
Tá kamera čo si vybral sa mne osobne nepáči. To už naozaj ušetriť prachy a kúpiť niečo 0,8 Mpx, alebo trošku priplatiť (možno ani nebude potrebné keď vidím tam cenu cca 550 eur) a kúpiť niečo s 3 Mpx a CMOS snímačom.
Práve v tomto období sú luxusné ceny na minuloročné modely, pretože akurát prichádzajú nové - 2010 modely a obchody sa chcú tých starých zbaviť.
Mne sa osobne páči model od JVC GZHD 300 - ktorý som v obchode videl už aj za 550 eur - neviem ako na nete - Podľa mňa dobrý kúsok, má aj 60 GB disk, pokiaľ si nepotrpíš iba na pamäťové karty.
A ešte k tomu vypaľovaniu. Na dvd dáš zhruba tú hoďku. Netreba hlavne zabúdať, že tú kameru kupuješ najskôr na dosť dlhú dobu a od dva roky už budeme bežne vypaľovať na BD a okrem toho existujú už dnes rôzne hd media prehrávače, čo prehrajú naozaj takmer všetko a napojíš od nich ext hdd - čiže teoreticky to ani napaľovať nebudeš musieť.
Tá kamera čo si vybral sa mne osobne nepáči. To už naozaj ušetriť prachy a kúpiť niečo 0,8 Mpx, alebo trošku priplatiť (možno ani nebude potrebné keď vidím tam cenu cca 550 eur) a kúpiť niečo s 3 Mpx a CMOS snímačom.
Práve v tomto období sú luxusné ceny na minuloročné modely, pretože akurát prichádzajú nové - 2010 modely a obchody sa chcú tých starých zbaviť.
Mne sa osobne páči model od JVC GZHD 300 - ktorý som v obchode videl už aj za 550 eur - neviem ako na nete - Podľa mňa dobrý kúsok, má aj 60 GB disk, pokiaľ si nepotrpíš iba na pamäťové karty.
A ešte k tomu vypaľovaniu. Na dvd dáš zhruba tú hoďku. Netreba hlavne zabúdať, že tú kameru kupuješ najskôr na dosť dlhú dobu a od dva roky už budeme bežne vypaľovať na BD a okrem toho existujú už dnes rôzne hd media prehrávače, čo prehrajú naozaj takmer všetko a napojíš od nich ext hdd - čiže teoreticky to ani napaľovať nebudeš musieť.
-
Mateq
Medium Professional
V súčasnej dobe by som bral už HD kameru.
Ak sa predsa len rozhodneš pre klasické rozlíšenie, zvoľ nahrávanie na HDD. S miniDVD médiami sú neskutočné problémy a je to dosť na figu.
Ak sa predsa len rozhodneš pre klasické rozlíšenie, zvoľ nahrávanie na HDD. S miniDVD médiami sú neskutočné problémy a je to dosť na figu.
-
Michaelo105
Light Professional
Tak kameru na dvd je už aj problém zohnať. Dnes v vo všetkých obchodoch uvidíš 97% kamier na pamäťové karty, alebo s hdd.Mateq napísal:V súčasnej dobe by som bral už HD kameru.
Napr my sme mali poslednú kameru na dvd pred rokom a pol a aj to bol už pomaly dvojročný model.
Heh, trosku neskor ste odpisali. Kameru uz mame takmer mesiac doma. Panasonic HDC SD20
Zatial panuje spokojnost. I ked upravovat video na mojom kompe je trosku ozuby. Ale sak kupi sa lepsia masina a bude to lepsie.
Zatial panuje spokojnost. I ked upravovat video na mojom kompe je trosku ozuby. Ale sak kupi sa lepsia masina a bude to lepsie.
-
Michaelo105
Light Professional
Až teraz som si všimol, že kedy vlasne enegry00 odpovedal a zvyšok nato nadväzuje.
Najdôležitejšie je že či si spokojný........a keď si sa nesťažoval, tak asi hej.
Najdôležitejšie je že či si spokojný........a keď si sa nesťažoval, tak asi hej.
-
xbarney
Medium Star
Tiež vlastním túto kameru zhruba 9 mesiacov, s kvalitou som spokojný, avšak trochu horšie je to pri natáčaní za horších svetelných podmienok. Zatiaľ to nevypalujem, všetko dávam na HDD, počkám si kým padnú na cene napaľovačky, na DVD to nemá význam dávať. Keď chcem prehám to na 37" Full-HD LCD Panasonic z pamäťovej karty, obraz je super.ppt napísal:Heh, trosku neskor ste odpisali. Kameru uz mame takmer mesiac doma. Panasonic HDC SD20