Zdravim.
Pred par dnami mi zacal velmi podivne piskat HDD, taky dost vysoky ton. Najprv som podozrieval nejaky ventilator ale postupnym odpajanim som prisiel na HDD, nastastie nie systemovy ale celkom novy (asi rok?) Seagate Barracuda 500GB, na ktorom mam len data.
Uz som sa docital na niekolkych miestach, ze to HDD uz doziva, ak je vsak v zaruke mali by mi ju uznat, ze? (resp. ak poznate nejaky sposob ako ho dat dokopy )
Diky
Zaruku davam ruku do ohna za to ze ked HDD piska tak ti HDD nereklamuju . Reklamuju ho iba v tedy ked sa pokazy . HDD doziva - Dost tazko pochybujem z diskmy Segate a hatachi ci ako sa to pise nemam moc dobre skusenosti Segate moc piska ale nekazi sa a hatachi sa kazi a piska .Kedze mas zaruku 2 roky a mas HDD 1 rok tak este pockaj alebo ked skus program HDtune a tam si daj ErrorScan najde ti chybne diely na HDD v tedy by si to mal skusit reklamovat .
robbiee: zalohuj si tie data, pokym mozes. Ak je to 7200.10, tak sa mozes pripravit na rovnaky osud, aky stihol pred rokom VSETKY 4 moje seagaty - teda postupne presne s tymito zvukmi odchadzali. Podotykam, ze vsetky 4 boli 7200.10, 2x750GB a 2x500GB a vsetky boli rovnakej spominanej rady 7200.10, odisli v rozdielnom case, nie naraz. Doskou (abit fatal1ty) to nebude, pretoze odkedy mam samsungy F1, nezazil som absolutne ziaden problem, hoci v tom case som si fakt myslel, ze to nemoze byt taka nahoda...
Za skúšku dať to vyreklamovať podľa mňa nič nedáš (ak máš nejaký náhradný disk), ale tiež pochybujem, že Ti to uznajú. A sám to určite neopravíš. Jedine ma napadá stiahnuť nejakú utilitku od Seagatu na AAM a v nej sa pohrať s nastavením.. hlučnosť/výkon. Ale na 95% ani toto nepomôže.
Seagaty sú poslednú dobu dosť problematické. Ja mal niekoľko diskov tejto značky starších sérií.. do 2 rokov sa z tichých diskov stali vrtuľníky. Čo sa týka sérií 7200.10 a 7200.11, asi nikdy neboli problematickejšie disky ako tieto.. (aspoň podľa ohlasov z netu). Po tomto všetkom si sakra dobre rozmyslím, či ešte niekedy zverím svoje dáta diskom značky Seagate.
preco by mu nemali uznat reklamaciu ?? ked je ten hdd "chybny" alebo "problematicky" uz od vyroby tak by nemal byt problem...ak nerobil ziadny mechanicky zasah do disku tak mu to jednoducho musia uznat...ja som napr. reklamoval jeden a ten isty routher 4 krat...ak je zaruka na 2 roky tak ti mozu olizat ja mam v PC momentalne 6 rocny hdd a stale ide v pohode takze ked ten tvoj vydrzal ledva rok tak zrejme nie je nieco v poriadku...btw a takmer kazdy shop si vedie statistiky ohladne reklamacii a ked bude mat ten tvoj hdd vysoke percento reklamacii tak ho ani nebudu kontrolovat a rovno ti daju novy (vlastna skusenost)
brm napísal:Za skúšku dať to vyreklamovať podľa mňa nič nedáš (ak máš nejaký náhradný disk), ale tiež pochybujem, že Ti to uznajú. A sám to určite neopravíš. Jedine ma napadá stiahnuť nejakú utilitku od Seagatu na AAM a v nej sa pohrať s nastavením.. hlučnosť/výkon. Ale na 95% ani toto nepomôže.
Seagaty sú poslednú dobu dosť problematické. Ja mal niekoľko diskov tejto značky starších sérií.. do 2 rokov sa z tichých diskov stali vrtuľníky. Čo sa týka sérií 7200.10 a 7200.11, asi nikdy neboli problematickejšie disky ako tieto.. (aspoň podľa ohlasov z netu). Po tomto všetkom si sakra dobre rozmyslím, či ešte niekedy zverím svoje dáta diskom značky Seagate.
Zase ma on pravdu za reklamaciu nic nedas tak to chod vyskusat . A ked ti to neuznaju a budes mat nejaky ten posledny mesiac zaruku alebo neviem co snaz sa ten disk co najviac zatazit aby ho odpalilo proste aby sa pokazil . Potom ti ho reklamovat musia . Jedine disky ktore pouzivam ja bez problemov zo ziadnou hlucnostov ani zo spadamy rychlosti su WD .
Diky za rady,
no uz som objednal novy (WD 500GB), tak ked nanho zalohujem vsetky veci zo stareho, odnesiem ten stary na reklamaciu. Potom dam vediet ako to dopadlo.