HDD WD samovoľné vypnutie a zapnutie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
propan
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

HDD WD samovoľné vypnutie a zapnutie

Príspevok od používateľa propan »

Mám HDD Western Digital Caviar RE WD3200YS 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s. Je zapojený v externom boxe so samostatným napájaním cez adaptér s pc je prepojený cez E-Sata a spúšťam z neho Win XP.

V poslednom čase sa mi stáva, že sa sám od seba vypne a znova zapne (počujem presne ten istý zvuk, aký je pri spúštaní) systém zamrzne a znova odmrzne, keď sa HDD zapne.
Pár krát sa stalo, že sa z toho systém nespamätal a pomohol až reset PC.
Je to podľa vás chyba HDD a treba reklamovať, alebo je to nejakým program prípadne zle nastaveným systémom?
HDD utrpel pád pred dávnou dobou. Od vtedy fungoval bez problémov iba trošku viac zhlučnel.

Kód: Vybrať všetko

http://www.hojko.com/pad-hdd-zo-stola-t108889.html
Vďaka za odpoveď.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: HDD WD samovoľné vypnutie a zapnutie

Príspevok od používateľa Pigesko »

predpokladam ze testy nic neodhalili :) je dost mozne ze sa hdd sekne na mieste ktore nevie precitat (nasledok padu) a jednoducho mu chvilku trva kym ho preskoci, resp. kym zacne citat od zaciatku :) to je moja trosku chaba teoria, ale holt dost mozna :D

//len doplnim ze dedukujem napr. z poskodeneho DVD ktore sa v mechanike chova prakticky rovnako...

//hdd bol pri pade zapnuty??
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: HDD WD samovoľné vypnutie a zapnutie

Príspevok od používateľa Gothar »

No mne sa tak spravaju vsetky externe disky a je to kvoli setreniu energie. Disk sa po kratkom case bez citania vypne a ak z neho chcem opat nieco pustit, tak musim chvilu pockat. Ak z neho pustas XP a neswapuje ti to velmi, tak je mozne, ze z disku netecu ziadne data a externy box sa rozhodne disk vypnut.
Vyskusaj to nejako overit, najprv iba so zapnutym systemom, ked sa ti disk vypne a zapne, tak to opat skus s tym, ze z disku pustis nejake video, ked sa to sekne aj potom, tak je problem inde.
PS: kedysi mi to robil disk na IDE, ktory mal zly napajaci konektor, ale pri e-SATA by v tom problem nemal byt.
Napísať odpoveď