HDMI VSTUP NA MONITORE
HDMI VSTUP NA MONITORE
Ahojte moze mi niekto poradit ako mozem vyuzit HDMI vstup na monitore?? nejako som sa o to nezaujimal a po mesiacoch som si vsimol vlavo hore nalepku na monitore a zahladel sa na nu
Re: HDMI VSTUP NA MONITORE
Tak, že pokiaľ máš na grafickej karte HDMI výstup tak si prepojíš PC s monitorom cez HDMI kábel.
Osobnú skúsenosť s tým zrovna nemám, ale vraj je to úplne to isté ako DVI port. Ved obidva porty sú digitálne.
Ešte sa to dá použiť na prepojenie PC s TV.
Ešte sa to dá použiť na prepojenie PC s TV.
ak sa to da prepojit na tv tak len tak ze obraz z monitoru bude vidiet na televizore alebo aj opacne? asi nemam sancu pozerat tv programy na tom monitore vsak?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hdmi port na monitore slúži na pripojenie externého bd prehrávača, alebo iného prehrávača, poprípade hernej konzoly. Používať ho na prepojenie klasického PC signálu je zbytočné, avšak dá sa aj tak použiť. Tak isto je možné použiť redukciu dvi > hdmi a takto prepojiť zariadenia. Avšak toto je ultra zbytočné 
Sú však monitory, ktoré podporujú prehrávanie zvuku cez hdmi a tie možno použiť napr. na kartách ati, ktoré majú vstavanú zvukovú kartu [tuším to majú aj nvidie, ale nie som si istý] a tým pádom nie je potrebné prepájať monitor s onboardovou, alebo inou zvukovou kartou. Ale to je také divné riešenie, nie moc kvalitné.
A ak chceš pozerať TV na monitore, tak jedine cez tv-tuner v PC, alebo musíš mať zabudovaný tv-tuner priamo v monitore.
Sú však monitory, ktoré podporujú prehrávanie zvuku cez hdmi a tie možno použiť napr. na kartách ati, ktoré majú vstavanú zvukovú kartu [tuším to majú aj nvidie, ale nie som si istý] a tým pádom nie je potrebné prepájať monitor s onboardovou, alebo inou zvukovou kartou. Ale to je také divné riešenie, nie moc kvalitné.
A ak chceš pozerať TV na monitore, tak jedine cez tv-tuner v PC, alebo musíš mať zabudovaný tv-tuner priamo v monitore.
-
Ryan Giggs
VIP
Ano je, až na to, že cez HDMI lezie aj zvuk.Sapo napísal:Osobnú skúsenosť s tým zrovna nemám, ale vraj je to úplne to isté ako DVI port. Ved obidva porty sú digitálne.
UPLINK: mozem sa opytat co je to externy bd prehravac? ak to dobre chapem ak by som mal naprikad dvd prehravac ktory by mal hdmi tak filmy z neho mozem pozerat na monitore?? je to vobec dobre vyuzitelna vec na monitore alebo je ho lavne komercia? mam 24" monitor skoro 2 roky a do teraz som to HDMI nevyuzil
-
Ryan Giggs
VIP
BD prehravač= Blue ray Disc prehravač. Ano, dvd prehravač s hdmi napojiš priamo na monitor. Využiteľne je to rovnako dobre ako by si to pripojil k TV s hdmi (LCD TV, plazma). Tam nie je absolutne žiadny rozdiel (niektore monitory však nemaju repro). Akurat tv v domacnostiach zvyknu mať väčšiu uhlopriečku (32", 40"...).
takze to je super uz si len zohat nejaky DVD prehravac s HDMI a isli by aspon filmy uz ked nie tv.
s tym zvukom by som to vyriesil k pc mam zostavu 5.1 aj s cinchovymi vstupmi tak by sa to dalo pekne skombinovat
len neviem ci ma vyznam zhanat este blu ray velmi som trh neskumal,ak ma s tymito prehravacmi niekto skusenosti mohli by ste nieco napisat?
s tym zvukom by som to vyriesil k pc mam zostavu 5.1 aj s cinchovymi vstupmi tak by sa to dalo pekne skombinovat
len neviem ci ma vyznam zhanat este blu ray velmi som trh neskumal,ak ma s tymito prehravacmi niekto skusenosti mohli by ste nieco napisat?
-
Ryan Giggs
VIP
Pripajať blue ray na 24" monitor je absolutny nezmysel a absolutne sa ti to neoplati kupovať. Su to vyhodene peniaze do luftu. Je to priliš male na taky kvalitny zdroj. Chce to minimalne 40".
no tak to si ma teda velmi nepotesil to asi fakt velmi to hdmi nevyuzijem
-
RomanB
Medium Professional
Popripade si kup taketo cosi ....
http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm
http://www.alza.sk/patriot-box-office-m ... 145611.htm
http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm
http://www.alza.sk/patriot-box-office-m ... 145611.htm
-
uplink
VIP
hmm čo ja viem. Mám akurát túto kombináciu 40" LCD full HD a 24" LCD full HD a oboje je okay na full HD. Napr. kamoš architekt pozerá filmy len na 24". Čiže to využitie full HD je dobre viditeľné aj na 24". Ale to len bokom. Na 40" by sa niektorým mojím zákazníkom dokonca žiadalo 4K a viac...Ryan Giggs napísal:Pripajať blue ray na 24" monitor je absolutny nezmysel a absolutne sa ti to neoplati kupovať. Su to vyhodene peniaze do luftu. Je to priliš male na taky kvalitny zdroj. Chce to minimalne 40".
-
Ryan Giggs
VIP
Ja netvrdim, že sa to neda použiť, alebo že by obraz nebol dobry aj na 24". Ale imho taka mala uhlopriečka degraduje kvalitu Blue ray, resp. nie je využity potencial kvality zdroja. Nehovoriac o tom, že na Tv je obraz ďaleko lepši ako na monitore (ak sa teda neporovnavame nejaky Tv najnižšej rady a špičkovy profesionalny monitor).
1, Nemusi ist o prehravac ale moze to byt cokolvek, ja tam mam pichnuty satelit. Zvuk mam do repra z STB potiahnuty zvlast cez 3,5mm jack. Dalej novsie ntb´s castokrat maju LEN HDMI vystup, cize na prepojenie s monitorom externym pouzijes prave HDMI vstup na monitoreuplink napísal:hdmi port na monitore slúži na pripojenie externého bd prehrávača, alebo iného prehrávača, poprípade hernej konzoly. Používať ho na prepojenie klasického PC signálu je zbytočné, avšak dá sa aj tak použiť. Tak isto je možné použiť redukciu dvi > hdmi a takto prepojiť zariadenia. Avšak toto je ultra zbytočné
2, Drviva vacsina monitorov s HDMI ma aspon nejake repro (i ked castokrat sluziace skor ako monitor zvuku nez ako repro). Resp. ked tak premyslam, asi som nemal v rukach monas, co by mal HDMI a nemal nejake repro. Cez HDMI sa standardne prenasa digitalne aj obraz aj zvuk. Nestretol som sa s pripadom, kedy by graficka karta v PC (akejkolvek znacky), ktora mala HDMI vystup nevyzadovala tzv. Audio-mirror drive, kt. umoznuje transfer audia zo zvukovky priamo na tento HDMI port zaroven s videom (jednoducho popisane).