herný PC do 700€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
meatboy
Light Expert
Light Expert

herný PC do 700€

Príspevok od používateľa meatboy »

Čaute, takže, po 7 rokoch mi odišiel PC, resp. len grafika ale komponenty už boli také staré že som sa rozhodol našetriť si rovno na nové PC.

V podstate, hrajem kompetitívne Team Fortress 2, tá je dalo by sa povedať viac zaťažená na procesore ako na grafike. Mimo nej si určite rád zahrám aj CS:GO a občas si na relax zahrám nejakú Shogun/Rome Total War. Pointou je aby mi FPS hry ako CS a TF2 dávali aspoň 300-400 FPS pretože si chcem zaobstarať 120hz monitor a aby sa mi oplatil tak proste potrebujem viac ako 150 FPS.

Matičnú by som chcel takú s ktorou by som do budúcna mohol určite počítať ak by som chcel nejaké komponenty upgradnúť, napr. nejakú MSI a grafiku rozhodne od AMD. Procesor môže byť nejaký taktovateľný i5 a zbytok nechám na vás :). Do zostavy nerátam monitor.

Poprosil by som aby mi poradil niekto s reálnymi skúsenosťami a môžete mi poslať aj stránku odkiaľ sa to dá kúpiť za lepší peniaz lebo alza je vraj dosť drahá čo sa tohto týka. Ďakujem vopred :)
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: herný PC do 700€

Príspevok od používateľa Thommas »

Neporadím ti konkrétne komponenty, ale mám otázku. Na akom rozlíšení a s akými detailami chceš hrať to CS-ko? Pretože tá hra nie je také jednoduchá, ako si 80% ľudí myslí. Ja hrám na GTX 570 + i5 2500k + 8GB RAM na 1680x1050 s ultra nastaveniami a ešte aj ja mávam FPS dropy na ~ 70. Maximálne som mal okolo 250-300 fps, čo nie je časté. Takže, skús napísať, na akom rozlíšení a s akými nastaveniami chceš hrať, aby sa to dalo ľahšie skombinovať.
meatboy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa meatboy »

bežne hrávam všetko na low s rozlišením 1280x960, ale samozrejme kvôli tomu aby som nazbieral čo najviac FPS, ale s new PC by som si chcel určite zahrať na tých +200 na high bez vsync a zredukovaným filtrovaním a na 1680x1050.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Thommas napísal:Neporadím ti konkrétne komponenty, ale mám otázku. Na akom rozlíšení a s akými detailami chceš hrať to CS-ko? Pretože tá hra nie je také jednoduchá, ako si 80% ľudí myslí. Ja hrám na GTX 570 + i5 2500k + 8GB RAM na 1680x1050 s ultra nastaveniami a ešte aj ja mávam FPS dropy na ~ 70. Maximálne som mal okolo 250-300 fps, čo nie je časté. Takže, skús napísať, na akom rozlíšení a s akými nastaveniami chceš hrať, aby sa to dalo ľahšie skombinovať.
neviem aké CSko Ty hrávaš, ale ja hrávam dosť často CS:GO (zapnuté net_graph 1), mám i5 3750K (dosku Asus Sabertooth), 8 GB RAM, Asus GTX670, všetko bez pretaktovania a pod 200 fps idem málokedy, max. keď dokakajú nejaký update a smoke na nejakej mape mi dá fps drop na cca 150 fps, inak bežne hrám na okolo 250-300 fps ..všetky detajly mám vyfullované (aj antialiasing), 1920x1080 rozlíšenie.
CS:GO fičí na starom source engine a je to až tak nenáročná hra ako si 80% ľudí myslí

//sry za off topic no nedalo mi to
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

M4RoS3K: Neide tam len o samotný smoke, ale aj o to, na akej mape hráš, či vyjdeš na otvorené priestranstvo z dákej miestnosti, atď atď atď. Aj ja mám v 70% max FPS, ale tie pády sa nedá prehliadnuť.
Napísať odpoveď