Hlavolam
Hlavolam
viete mi povedat co tam mam spravit?
tu je navod :
This is a logic puzzle that your grandfather might have got you to do when you were young. Imagine that you have the layouts of 4 coloured cubes, named A, B, C and D. When the cubes are placed in (alphabetical) order in a straight line, and it is viewed from any horizontal or vertical position (front, back, top, bottom, left, right), there are always four different colours seen.
Given that when I pick a corner of A, the 3 sides connected to it read "653", find the same orientation of B, C and D as 1 string of numbers. For example, "152421563".
tu je navod :
This is a logic puzzle that your grandfather might have got you to do when you were young. Imagine that you have the layouts of 4 coloured cubes, named A, B, C and D. When the cubes are placed in (alphabetical) order in a straight line, and it is viewed from any horizontal or vertical position (front, back, top, bottom, left, right), there are always four different colours seen.
Given that when I pick a corner of A, the 3 sides connected to it read "653", find the same orientation of B, C and D as 1 string of numbers. For example, "152421563".
- Prílohy
-
- puzzle.gif
- (4.51 KiB) 93 stiahnutí
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
nie, sú to 4 farby. Na jednu kocku sa nedokážem pozreť aby som videl 4 steny, ale na 4 kocky áno. A okrem iného, ja som mu len parafrazoval ten popis čo tam má napísaný, konkrétne:t0m4s3 napísal:Nie su to skor 3 rozne farby? Alebo ty sa dokazes na kocku pozriet tak ze uvidis 4 strany?
When the cubes are placed in (alphabetical) order in a straight line, and it is viewed from any horizontal or vertical position (front, back, top, bottom, left, right), there are always four different colours seen.
audiotrack - ma pravdu musis mat kocky tak ze ked ich polozis na rovinu tak z hociakej strany sa pozries musis vidiet vzdy 4 rozne farby na kazdej kocke inu ... ale uloha je toto "Given that when I pick a corner of A, the 3 sides connected to it read "653", find the same orientation of B, C and D as 1 string of numbers. For example, "152421563"" nie som anglican prelozte mi to do SK a potom vam to poviem
-
audiotrack
VIP
romerot: Dajme tomu keď vezmem roh kocky A, na ktorý sú pripojené tri strany 653, nájdi rovnakú (nemyslené totožnú, ale rovnakú akože rovnako číselne vyjadrenú) orientáciu kociek B, C a D ako 1 reťazec čísel. Napríklad 152421563
Samozrejme ten príklad nie je správne riešenie, je to len príklad. Tá posledná veta nehovorí nič iné, len ako má vyzerať tvar riešenia. Má to byť číselný reťazec. Tvojou úlohou stále ostáva to čom som už písal. Nájsť ich polohu tak, aby sa farby v žiadnom pohlade neopakovali.
Samozrejme ten príklad nie je správne riešenie, je to len príklad. Tá posledná veta nehovorí nič iné, len ako má vyzerať tvar riešenia. Má to byť číselný reťazec. Tvojou úlohou stále ostáva to čom som už písal. Nájsť ich polohu tak, aby sa farby v žiadnom pohlade neopakovali.
Ak je taketo presne zadanie ulohy tak retazcov je viac ... napr. kocka A(534)B(423)C(614)D(263) cize retazec je 534423614263 alebo kocka A(432)B(236)C(413)D(365) retazec je 432236413365 zalezi ktory z rohov kocky A si vyberies ako prvy a podla toho doplnas aj rohy kociek B,C,Daudiotrack napísal:romerot: Dajme tomu keď vezmem roh kocky A, na ktorý sú pripojené tri strany 653, nájdi rovnakú (nemyslené totožnú, ale rovnakú akože rovnako číselne vyjadrenú) orientáciu kociek B, C a D ako 1 reťazec čísel. Napríklad 152421563
-
mastermind
VIP