Hlavolam

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Matisek
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hlavolam

Príspevok od používateľa Matisek »

viete mi povedat co tam mam spravit?
tu je navod :
This is a logic puzzle that your grandfather might have got you to do when you were young. Imagine that you have the layouts of 4 coloured cubes, named A, B, C and D. When the cubes are placed in (alphabetical) order in a straight line, and it is viewed from any horizontal or vertical position (front, back, top, bottom, left, right), there are always four different colours seen.
Given that when I pick a corner of A, the 3 sides connected to it read "653", find the same orientation of B, C and D as 1 string of numbers. For example, "152421563".
Prílohy
puzzle.gif
(4.51 KiB) 93 stiahnutí
Matisek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nikto nevie?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ide o to, že to máš plášte kocky. (roztvorenú kocku, keď si to nakresliš, vystrihneš a poohýbaš po čiarach tak získaš kocku). A tvojou úloh je ich usporiadať tak, že keď sa na ne (na tie poskladané kocky) pozreme z ktorejkoľvek strany tak uvidíme 4 rôzne farby.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nie su to skor 3 rozne farby? Alebo ty sa dokazes na kocku pozriet tak ze uvidis 4 strany? :-)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Nie su to skor 3 rozne farby? Alebo ty sa dokazes na kocku pozriet tak ze uvidis 4 strany? :-)
nie, sú to 4 farby. Na jednu kocku sa nedokážem pozreť aby som videl 4 steny, ale na 4 kocky áno. A okrem iného, ja som mu len parafrazoval ten popis čo tam má napísaný, konkrétne:
When the cubes are placed in (alphabetical) order in a straight line, and it is viewed from any horizontal or vertical position (front, back, top, bottom, left, right), there are always four different colours seen.
romerot
Star
Star

Príspevok od používateľa romerot »

audiotrack - ma pravdu musis mat kocky tak ze ked ich polozis na rovinu tak z hociakej strany sa pozries musis vidiet vzdy 4 rozne farby na kazdej kocke inu ... ale uloha je toto "Given that when I pick a corner of A, the 3 sides connected to it read "653", find the same orientation of B, C and D as 1 string of numbers. For example, "152421563"" nie som anglican prelozte mi to do SK a potom vam to poviem :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

romerot: Dajme tomu keď vezmem roh kocky A, na ktorý sú pripojené tri strany 653, nájdi rovnakú (nemyslené totožnú, ale rovnakú akože rovnako číselne vyjadrenú) orientáciu kociek B, C a D ako 1 reťazec čísel. Napríklad 152421563

Samozrejme ten príklad nie je správne riešenie, je to len príklad. Tá posledná veta nehovorí nič iné, len ako má vyzerať tvar riešenia. Má to byť číselný reťazec. Tvojou úlohou stále ostáva to čom som už písal. Nájsť ich polohu tak, aby sa farby v žiadnom pohlade neopakovali.
romerot
Star
Star

Tu mas riesenie ... z kazdej strany sa mi to nechcelo otacat ale vzdy uvidis 4 rozne farby :wink:
Prílohy
riesenie.jpg
Matisek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dik ale nechapem ako mam spravit z toho retazec cisel , nejak my to nemysli :lol:
romerot
Star
Star

audiotrack napísal:romerot: Dajme tomu keď vezmem roh kocky A, na ktorý sú pripojené tri strany 653, nájdi rovnakú (nemyslené totožnú, ale rovnakú akože rovnako číselne vyjadrenú) orientáciu kociek B, C a D ako 1 reťazec čísel. Napríklad 152421563
Ak je taketo presne zadanie ulohy tak retazcov je viac ... napr. kocka A(534)B(423)C(614)D(263) cize retazec je 534423614263 alebo kocka A(432)B(236)C(413)D(365) retazec je 432236413365 zalezi ktory z rohov kocky A si vyberies ako prvy a podla toho doplnas aj rohy kociek B,C,D
Matisek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ani jedno neni dobre , ten rad cisel sa musi asi nejak inak , lebo v priklade maju len 9 cisel ale su 4 kocky takze by malo byt 12 takze tam bude nejaky hacik :(
romerot
Star
Star

Ak ma zacinat kocka A (653) tak ostatne cisla budu 543 561 126 :wink:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

teoria grafov a vyfarbovanie map... zohnal by som si algoritmus determinizacie ci 3 farby stacia na vyfarbenie danej mapy.
Napísať odpoveď