Hluční teenageri v garáži
-
ktozesomja
Medium Star
Hluční teenageri v garáži
Bývam na jednej kludnej a tichej slepej uličke v rodinnom dome, kde pred pár rokmi postavili pred nami jeden rad garáží. Napriek tomu tu bolo stále ticho, ľudia využívali tie garáže naozaj len na parkovanie áut a občas niektorí na nejaké majstrovanie, čo však nikomu nevadilo, pretože nerobili veľký hluk. A ak aj áno, tak len pár dní kým niečo spravili a bol zas pokoj.
Teraz sem však začali chodiť dvaja mladí chalani vo veku možno okolo 16 rokov a odkedy začalo leto a je teplo a dobré počasie, sú tu skoro každý deň a niekedy aj celý deň. Vkuse majú nahlas pustenú hudbu, robia hlúposti, trieskajú so stoličkami a všeličím čo tam v garáži majú, chodia tu za nimi nejaké dve šalené dievčatá, ktoré vkuse pištia a vrieskajú. Proste niekedy mám toho už plné zuby, lebo všetko to počujem, keďže práve tá garáž je presne oproti oknu mojej izby. Keď je tak horúco, to okno proste musím mať otvorené a vtedy to strašne počujem a ruší ma to, vadí mi to.
Dá sa s tým niečo robiť ? Alebo nič proti nim nezmôžem, keďže nočný klud nerušia, sú tu len počas dňa.
Teraz sem však začali chodiť dvaja mladí chalani vo veku možno okolo 16 rokov a odkedy začalo leto a je teplo a dobré počasie, sú tu skoro každý deň a niekedy aj celý deň. Vkuse majú nahlas pustenú hudbu, robia hlúposti, trieskajú so stoličkami a všeličím čo tam v garáži majú, chodia tu za nimi nejaké dve šalené dievčatá, ktoré vkuse pištia a vrieskajú. Proste niekedy mám toho už plné zuby, lebo všetko to počujem, keďže práve tá garáž je presne oproti oknu mojej izby. Keď je tak horúco, to okno proste musím mať otvorené a vtedy to strašne počujem a ruší ma to, vadí mi to.
Dá sa s tým niečo robiť ? Alebo nič proti nim nezmôžem, keďže nočný klud nerušia, sú tu len počas dňa.
Re: Hluční teenageri v garáži
Môžeš im skúsiť povedať nech sa stíšia trocha, ak nezaberie tak krič a ak ani to tak máš asi smolu.
Nechaj si trocha strnisko a vo vhodnej chvíli vybehni nasraný z domu (ľahký outfit typu trenky a ponožky umocní dojem), *ebni im rádio o stenu, prvému čo stojí v ceste fľajskni zaucho a zo vztýčeným ukazovákom opakuj: "Ešte raz, fagani zasratí..." Kým sa spamätajú zvrtni sa a zmizni domov. Efektné tresnutie vchodovými dvermi na záver znásobí účinok.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne v momente ako som si precital problem dotazujuceho napadol zavaraninovy pohar s par kvapkami cyklohexenu (karcinogen) alebo kyseliny maslovej. 
Fuha je tam priamy visual? Co tak airsoftka/vzduchovka/paintballka
-
ktozesomja
Medium Star
Tak keď ma to bude ešte viac štvať (nech to má lepší efekt) tak tam asi nabehnem a nakričím na nich. Aj keď si myslím, že by to pomohlo možno na pár dní a potom by s tým zas začali. Takým deťom podľa mňa len tak nerozkážeš a budú robiť napriek.
A áno Hegy, sú na dostrel
Polícia by nepomohla ? Tie garáže keď sa stavali, veľmi s tým nikto na ulici nesúhlasil, ale sa vtedy dohodlo s majiteľmi garáží, že sa nebudú môcť využívať na kadejaké iné účely, len na parkovanie áut. Neviem či to nemajú aj v nájomnej zmluve napísané. Raz tu skúšala jedna začínajúca amatérska kapela, asi mesiac po tom ako sa postavili garáže a každý sa na nich sťažoval ... nakoniec boli vyštvaní. Ale to už bolo riadne dávno.
A áno Hegy, sú na dostrel
Polícia by nepomohla ? Tie garáže keď sa stavali, veľmi s tým nikto na ulici nesúhlasil, ale sa vtedy dohodlo s majiteľmi garáží, že sa nebudú môcť využívať na kadejaké iné účely, len na parkovanie áut. Neviem či to nemajú aj v nájomnej zmluve napísané. Raz tu skúšala jedna začínajúca amatérska kapela, asi mesiac po tom ako sa postavili garáže a každý sa na nich sťažoval ... nakoniec boli vyštvaní. Ale to už bolo riadne dávno.
-
Soviet
Darca
Chod za rodicmi, ak vies odkial su a podebat sa s nimi, ze tam vyvadzaju kraviny a rusia klud okolia. Niekedy by im dohovor stacil, ale pri tak "inteligentnych" ludoch pochybujem.
Ale po prazdninach to isto prejde, ked nastupia naspat do skoly podla mna.
Ale po prazdninach to isto prejde, ked nastupia naspat do skoly podla mna.
Zavolaj policajtov ze mas podozrenie na predaj drog.
-
uplink
VIP
Ináč sila že neexistuje zákon, ktorý by zakazoval robiť hluk na vl. pozemku počas dňa
drbnutý systém. Hlavne že máme desiatky zákonov, ktoré pomáhajú zlodejom kradnúť a megakorporáciam vyciciavať ľudí zo životnej energie.
-
ktozesomja
Medium Star
Soviet - neviem kde bývajú, sledovať by som ich síce mohol keď odchádzajú
... ale keď vojdu do nejakého paneláku tak mi to je prd platné. A po lete si myslím aj ja, že to prestane. No vtedy tu nebudem veľmi ani ja, takže mi to bude vtedy už jedno. Akurát možno cez víkendy, keď budem aj ja doma, tak možno tam budú aj oni znova.
wladas - to by som im asi skôr povedal, že mám podozrenie, že užívajú drogy. Niekedy mám fakt ten pocit.
uplink - taký zákon by veru nebol zlý. Keby si niekto aj v dome na záhrade robil diskotéky počas dňa s hlasnou hudbou, susedom by to určite liezlo na nervy, no takto nič nezmôžu. Buď sa človek prispôsobí, odsťahuje alebo môže dúfať, že tí druhí dostanú rozum a prestanú s tým.
wladas - to by som im asi skôr povedal, že mám podozrenie, že užívajú drogy. Niekedy mám fakt ten pocit.
uplink - taký zákon by veru nebol zlý. Keby si niekto aj v dome na záhrade robil diskotéky počas dňa s hlasnou hudbou, susedom by to určite liezlo na nervy, no takto nič nezmôžu. Buď sa človek prispôsobí, odsťahuje alebo môže dúfať, že tí druhí dostanú rozum a prestanú s tým.
-
Andi_Cibula
Addict
Kedy si teda mozem zapnut cirkularku alebo kompresor ?
-
Fabo
Hardcore addict
Nebude to priestupok proti spolunazivaniu alebo nieco take, ked je to sice cezden, ale dlhodobo a vo velkej miere?
alebo kosit motorovou
-
Fabo
Hardcore addict
K tomu mojmu priestupku...
zákon č. 372/1990 Zb:
§ 49
Priestupky proti občianskemu spolunažívaniu
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto:
d) úmyselne naruší občianske spolunažívanie vyhrážaním ujmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obvinením z priestupku, schválnosťami alebo iným hrubým správaním,
Toto by sa dalo aplikovat hlavne ak by si po nich ziadal aby sa skludnili a oni by ti nadavali a pod. Za hrube spravanie by sa mozno nechalo oznacit aj to ostatne co robia (roztrieskanie stoliciek a cojaviem)
tiez
§ 48
Priestupkom proti verejnému poriadku je porušenie aj iných povinností než uvedených v § 47, ak sú ustanovené všeobecne záväznými právnymi predpismi, vrátane všeobecne záväzných nariadení obcí a všeobecne záväzných vyhlášok miestnych orgánov štátnej správy, ak sa takým konaním ohrozí alebo naruší verejný poriadok. Za tento priestupok možno uložiť pokutu do 33 eur.
Hlavne ak tam bolo nejake nariadenie v navaznosti na tu dohodu obyvatelov s majitelmi/stavitelmi garazi.
Akurat pozor na § 5
Vek a nepríčetnosť
(1) Za priestupok nie je zodpovedný ten, kto v čase jeho spáchania nedovŕšil pätnásty rok svojho veku.
zákon č. 372/1990 Zb:
§ 49
Priestupky proti občianskemu spolunažívaniu
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto:
d) úmyselne naruší občianske spolunažívanie vyhrážaním ujmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obvinením z priestupku, schválnosťami alebo iným hrubým správaním,
Toto by sa dalo aplikovat hlavne ak by si po nich ziadal aby sa skludnili a oni by ti nadavali a pod. Za hrube spravanie by sa mozno nechalo oznacit aj to ostatne co robia (roztrieskanie stoliciek a cojaviem)
tiez
§ 48
Priestupkom proti verejnému poriadku je porušenie aj iných povinností než uvedených v § 47, ak sú ustanovené všeobecne záväznými právnymi predpismi, vrátane všeobecne záväzných nariadení obcí a všeobecne záväzných vyhlášok miestnych orgánov štátnej správy, ak sa takým konaním ohrozí alebo naruší verejný poriadok. Za tento priestupok možno uložiť pokutu do 33 eur.
Hlavne ak tam bolo nejake nariadenie v navaznosti na tu dohodu obyvatelov s majitelmi/stavitelmi garazi.
Akurat pozor na § 5
Vek a nepríčetnosť
(1) Za priestupok nie je zodpovedný ten, kto v čase jeho spáchania nedovŕšil pätnásty rok svojho veku.
Skus dohovorit, ked to nepomoze zozen si zelenu burinu, podstrc to tam niekde a zavolaj policu, ale zas s rozumom aby si im nedobabral cely zivot.
pane boze, deti su hlucne v garazi a vy uz idete zhanat travu, ktoru im chcete podstrcit a zavolat na nich policajtov, pripada to sproste len mne?
chod dole a dohovor im
chod dole a dohovor im
-
ktozesomja
Medium Star
tak tu travu by som im tam urcite nepodstrkoval ... ale policjatov by som zavolal, mozno by mali pred nimi respekt a skludnili by sa. No ked pridu zajtra a budu hlucni tak sa pojdem najskor slusne s nimi porozpravat. Ked to nezaberie tak na nich najblizsie nakricim, ak ani to nezaberie tak zavolam policiu.
A ked ani to tak si zavolaj Qwertyho na pomoc, on s tym uz ma nejake skusenosti 
ked som videl nazov temy hned som pozrel autora a na prekvapenie to nebol qwerty
-
audiotrack
VIP
keď dnes registrovaný užívateľ s vymysleným mailom a s jediným príspevkom pozná qwertyho, smrdí to tu duplicitným účtom.zyzz napísal:ked som videl nazov temy hned som pozrel autora a na prekvapenie to nebol qwerty