Principiálne mi ide o to, že ženy ako také sú schopné skákať o 10 tried vyššie, alebo nižšie, bez argumentu. Na jednej strane je ich naj mobil Hello Kitty Samsung S5230 Star, pred pol rokom hrozne moc chceli SGS III, bolo to to najdokonalejšie na trhu a teraz bez udania argumentu je SGS III najväčší odpad a chcú SGS iV.
"Hlúpa" žena/muž vs. elektronika | skús., príbehy, zážitky
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
"Hlúpa" žena/muž vs. elektronika | skús., príbehy, zážitky
Viacmenej na odľahčenie ma napadlo založiť túto tému, mala by obsahovať najabsurdnejšie požiadavky Vašich známych, či "vlastných" nežných polovičiek, osobne mi rozum totálne zastavil a zaradil spiatočku nad týmito dvomi prípadmi:
žena ktorá využíva mobil výhradne na internet a maily, volanie a sms má momentálne Pradu 3.0. Hrala sa s manželovým iPhonom 5. Páči sa jej že je rýchly, to je v poriadku. Môže mať iPhone 4S, biely, alebo čierny, za super cenu, aj 32 GB verziu. !NiE!. Ona potrebuje a musí mať a chce LEN 5ku! lebo internet, maily, volania a smsky idú horšie na 4Sku ako na 5ke. FFS, roztrhať ma ide od jedu.
žena, ktorá využíva mobil len na fb, volanie a smsky má momentálne SGS II. Od manžela mohla mať na sviatok SGS III, biely, nový. !NiE!. Tá <> potrebuje a musí mať LEN iPhone [paradoxne pre sprostú hlavu je jedno aký, hlavne že to je iPhone], alebo SGS iV! Proste 100x som jej hovoril že SGS III pre BFU ako je ona [tak som to samozrejme nepovedal, ale diplomaticky] je to isté, ako SGS iV. Avšak klasika, vygumovaná sprostá <> videla v reklame ovládanie očami a iné chu*oviny, tak potrebuje SGS iV! Konec, som sa chcel obesiť. Maximálna obmedzenosť.
Principiálne mi ide o to, že ženy ako také sú schopné skákať o 10 tried vyššie, alebo nižšie, bez argumentu. Na jednej strane je ich naj mobil Hello Kitty Samsung S5230 Star, pred pol rokom hrozne moc chceli SGS III, bolo to to najdokonalejšie na trhu a teraz bez udania argumentu je SGS III najväčší odpad a chcú SGS iV.
-
Andi_Cibula
Addict
Re: "Hlúpa" žena vs. mobil | Vaše skúsenosti, príbehy, zážit
A je to vôbec zaujímavé ?
Existujú tisícky ľudí ktorí majú mobilné zariadenie aj mnoho rokov a nenaučia sa ho používať, teraz kde je príčina ?
Dedka sa nám za niekoľko rokov nepodarilo naučiť používať Siemens A35, taktiež mnoho iných starších ľudí nedokáže pochopiť filozofiu ovládania Enter Escape Left Right. Prečo ? Asi boli zvyknutí, že predtým na zariadeniach čo tlačidlo, to jedna funkcia.
Mama mala predtým nejakú staršiu Nokiu ktorá sa vyznačovala mimoriadnou mechanickou odolnosťou a ona si ho nechala vymeniť (služobné MT sponzorsky) za Samsung Galaxy. NAČO ?, .
Dobre že už doma nebývam pri pomyslení na tie kecy ako to nefunguje, aké je to blbé a ako jej mám ukázať čo sa ako robí (to by som musel venovať svoj čas aby som to sám zistil
), prekvapivo ale mnoho vecí vie používať, čo ma celkom dorazilo, ale no žasol som keď si to domov doniesla. 
Existujú tisícky ľudí ktorí majú mobilné zariadenie aj mnoho rokov a nenaučia sa ho používať, teraz kde je príčina ?
Dedka sa nám za niekoľko rokov nepodarilo naučiť používať Siemens A35, taktiež mnoho iných starších ľudí nedokáže pochopiť filozofiu ovládania Enter Escape Left Right. Prečo ? Asi boli zvyknutí, že predtým na zariadeniach čo tlačidlo, to jedna funkcia.
Mama mala predtým nejakú staršiu Nokiu ktorá sa vyznačovala mimoriadnou mechanickou odolnosťou a ona si ho nechala vymeniť (služobné MT sponzorsky) za Samsung Galaxy. NAČO ?, .
Dobre že už doma nebývam pri pomyslení na tie kecy ako to nefunguje, aké je to blbé a ako jej mám ukázať čo sa ako robí (to by som musel venovať svoj čas aby som to sám zistil
-
uplink
VIP
Andi_Cibula - podľa mňa [aj keď to tak nemusí byť] je zaujímavé, keď niekto obdivuje jednu vlastnosť mobilu, a nevezme si identický mobil s tou vlastnosťou len preto, lebo je to starší model. A pritom nevyužije ani jednu, ani druhú generáciu. Týmto sa človek [žena] kladie do pozície nerozmýšľajúceho tvora, dobrovoľne a verejne.
Vieš, keby dali argument že:
mám takú a onakú 3D hru, tá pôjde lepšie na SGS iV
používam tú a onú appku, tá ide spoľahlivejšie na XY
chcem ten novší lebo a) b) c)
ale nie. Tam je prítomný presne žiadny argument, len tupé mlčanie. Jednoducho novší je drahší, tak asi preto.
Vieš, keby dali argument že:
ale nie. Tam je prítomný presne žiadny argument, len tupé mlčanie. Jednoducho novší je drahší, tak asi preto.
Tiež mám nejaký mobil s neviem koľkými a akými funkciami drvivú väčšinu z nich neviem vôbec používať, keďže mi to absolútne netreba. Mobil mám proste len na telefonovanie a sms, sem tam niečo odfotím a ešte počúvam hudbu v mhd. Fakt si nespomínam, že by som niekedy cítil potrebu využiť mobil ešte nejako inak (no možno ešte ako núdzové uložisko dát, keď pri sebe nemám USB).
-
uplink
VIP
Muffi - mne osobne ide len o argumenty. Keby dali rozumný ako:
iPhone 5 je ľahší ako 4S
iPhone 5 má lepší zvuk na výstupe ako 4S
iPhone 5 má lepší display ako 4S
iPhone 5 má o 200px väčší display na výšku ako 4S
SGS iV má fhd display, pozerám na ňom content z webu, tak vidím viac, ako na SGS III
SGS iV má krajší design, aj keď je plastový a nekvalitne spravený ako SGS III, je o trochu dotiahnutejší po dizajnovej stránke
SGS iV má lepší zvuk ako na výstupe, tak vlastný ako SGS III
SGS iV je respoznívnejší ako na výstupe
Miminálne chlap Ti vie dať tento argument. Žena žiadny, nada, nula bodov. Nič, proste "chce", lebo. Len o to mi ide.
Ja tiež nevyužívam HTC One ani z 10%, ale:
je kovový, páči sa mi designovo
je ultra rýchly, využijem na prácu, keď som v aute s klientom a potreubjem on the fly niečo doobjednať z alzy, tak to ide oveľa lepšie ako na Desire X, či HTC One X, jednoducho ten procesor a jeho HW kvality využijem v tomto smere na 100%
má stereo zvuk pre zvonenie, páči sa mi to
má fantastický výstup so zlepšením beats audio
etc.
Keby aspoň jeden argument dali, jeden jediný že vidím že v tej hlave nie je len seno čo sa mobilov týka, v živote túto tému nezaložím. Avšak tam argumenty nie su. Ide len o marketing, reklamu. To je ich jediný dôvod.
Miminálne chlap Ti vie dať tento argument. Žena žiadny, nada, nula bodov. Nič, proste "chce", lebo. Len o to mi ide.
Ja tiež nevyužívam HTC One ani z 10%, ale:
etc.
Keby aspoň jeden argument dali, jeden jediný že vidím že v tej hlave nie je len seno čo sa mobilov týka, v živote túto tému nezaložím. Avšak tam argumenty nie su. Ide len o marketing, reklamu. To je ich jediný dôvod.
-
Andi_Cibula
Addict
Nepozastavoval by som sa nadtým, netreba chápať, stačí akceptovať. 
Ja mám Nokiu E66 (tiež sponzorsky), vlastne som si MT ešte nikdy nekúpil.
I keď uvažujem o Nokii 3310 alebo 3510i ako štýlovke, keď to tak zrhniem, tak na tej E66 používam iba budík, fotoaparát, poznámky a prepís SMS kódov do e-bankingu
. Dovolať sa mne je dosť problém, keďže preferujem buď ICQ alebo Skype, mobil si častokrát ani neberiem so sebou von. Na SMS zväčša nereagujem.
Čo vravíš na tento uhoľ pohľadu ?
Ja mám Nokiu E66 (tiež sponzorsky), vlastne som si MT ešte nikdy nekúpil.
Čo vravíš na tento uhoľ pohľadu ?
-
uplink
VIP
Re: "Hlúpa" žena/muž vs. mobil | skúsenosti, príbehy, zážitk
Andi_Cibula - dostal si, etc. Do témy som dal aj naše pohlavie. Ide o to že Ty si ku tomu mobilu došiel aj keď si ho nechcel. To čo som písal ja si vyslovene vyžadujú a vydupávajú ten mobil. Starí ľudia v tejto téme nemajú čo hľadať, netýka sa ich, im čo dáš to používajú a zväčša nevedia. Ale ženy čo som napísal ja by mali byť tvori mysliace, nie konzumujúce.
No ženy.. obzvlášť technické antitalenty.. u nich je to bežné.. a je strašne ťažké im niečo dohovoriť.
Neviem, či tu mám rozpísať záležitosť mojej mamičky - pretože ju nepovažujem za hlúpu... a tiež je to trochu opačný prípad. Stručne.. pred niekoľkými rokmi (už viac ako 5r) zdedila po mojej sestre nejaký vyklápací Samsung - také malé vajíčko. Nejak sa s ním naučila robiť... nuž a pred dvoma rokmi som si uvedomil, že keď s ňou rozprávam, že to u nej strašne šuští... akoby mi volala odniekiaľ z aljašky alebo čo. Tak som jej predchádzajúce vianoce kúpil nový mobil.. pekná, jednoduchá a štýlová vysúvacia Nokia... lenže... lenže mobil nakoniec skončil v zásuvke, kde leží už 1,5 roka.. a naďalej používa to staré chrastítko od Samsungu. A keď jej povieme, že ju poriadne nerozumieť, nech si už vezme nový mobil, tak nie, pretože ona je so starým mobilom spokojná... a všetko jej funguje ako má. Podľa mňa sa len bojí nového mobilu, pretože sa bude musieť učiť niečo nové.

//a ešte doplním, že spočiatku, keď dostala mobil, tak keď šla niekde von do mesta alebo tak, mobil zvyčajne nechala doma, pretože čo keby jej náhodou niekto volal..
Neviem, či tu mám rozpísať záležitosť mojej mamičky - pretože ju nepovažujem za hlúpu... a tiež je to trochu opačný prípad. Stručne.. pred niekoľkými rokmi (už viac ako 5r) zdedila po mojej sestre nejaký vyklápací Samsung - také malé vajíčko. Nejak sa s ním naučila robiť... nuž a pred dvoma rokmi som si uvedomil, že keď s ňou rozprávam, že to u nej strašne šuští... akoby mi volala odniekiaľ z aljašky alebo čo. Tak som jej predchádzajúce vianoce kúpil nový mobil.. pekná, jednoduchá a štýlová vysúvacia Nokia... lenže... lenže mobil nakoniec skončil v zásuvke, kde leží už 1,5 roka.. a naďalej používa to staré chrastítko od Samsungu. A keď jej povieme, že ju poriadne nerozumieť, nech si už vezme nový mobil, tak nie, pretože ona je so starým mobilom spokojná... a všetko jej funguje ako má. Podľa mňa sa len bojí nového mobilu, pretože sa bude musieť učiť niečo nové.
//a ešte doplním, že spočiatku, keď dostala mobil, tak keď šla niekde von do mesta alebo tak, mobil zvyčajne nechala doma, pretože čo keby jej náhodou niekto volal..
-
uplink
VIP
brm - ďakujem za príbeh
myslím, teda viem že Tvoja mamina určo nie je hlúpa, je konzervatívna a vie kde sú jej osobné hranice. Je si vedomá toho že starý mobil už vie používať a do nového sa jej nechce. Ak má toho moc v živote, tak je to úplne pochopiteľné. Ja vždy zápasím s mamou, keď jej kúpim nový mobil. Týždeň ho nechce, etc.
Problém by som videl skôr na opačnej strane. Keby po Vás chcela mamina nový mobil a potom by ho *ebla do zásuvky. Tam by to už išlo trochu iným smerom...
Problém by som videl skôr na opačnej strane. Keby po Vás chcela mamina nový mobil a potom by ho *ebla do zásuvky. Tam by to už išlo trochu iným smerom...
To isté môj otec. Najprv dlhé roky mobil odmietal, potom konečne pochopil, že sa bez neho proste nezaobíde, tak som mu zohnal nejaký s veľkým displejom a písmom (má slabší zrak). Dlho mu trvalo, pokiaľ sa s ním zaučil zaobchádzať a potom mu spadol pri kosení dvora a kosačka ho rozsekala. Mesiac mi trvalo, pokiaľ som mu našiel taký istý ako mal predtým. O žiadnom inom nechcel ani počuť, hoc aj veľmi podobnom.
A potom prinut takych ludi zmenit politicku stranu, ked nedokazu mobil. 
Moja kamaratka bola vecne nezastihnutelna, lebo nepouzivala vibracie - vraj velmi minaju baterku.
Moja kamaratka bola vecne nezastihnutelna, lebo nepouzivala vibracie - vraj velmi minaju baterku.
Moja kamarátka.. "Lebo frajer má iPhone 5 tak je to najlepší mobil na svete.. najlepší v úplne všetkom". Ďalšia kamarátka povedala niečo v zmysle: "Súhlasím s ňou (kamarátkou č.1) iPhone je proste iPhone.. má super hry a tak.."
Radšej som zmenil tému na počasie. (Nemám nič proti iPhonom ale keď ti človek dá argument že má dobre hry.. alebo že frajer ho má tak je najlepší..)
Poznam, rovnaky pripad, niekolko znamych, niekolko iPhonov; "maju dobre hry" alebo "su rychlejsie" su moje oblubene.etc. napísal:Moja kamarátka.. "Lebo frajer má iPhone 5 tak je to najlepší mobil na svete.. najlepší v úplne všetkom". Ďalšia kamarátka povedala niečo v zmysle: "Súhlasím s ňou (kamarátkou č.1) iPhone je proste iPhone.. má super hry a tak.."Radšej som zmenil tému na počasie. (Nemám nič proti iPhonom ale keď ti človek dá argument že má dobre hry.. alebo že frajer ho má tak je najlepší..)
-
uplink
VIP
etc. - presne týmto skúsenostiam patrí táto téma 
-
Arkaz
Addict
Alebo energiu z baterie a vybracie pouzivala na iny ucel ako upozornenie pri volaniSRneC napísal:A potom prinut takych ludi zmenit politicku stranu, ked nedokazu mobil.
Akceptovat stupiditu? Tento pristup je rakovinou dnesnej spolocnosti.Andi_Cibula napísal:Nepozastavoval by som sa nadtým, netreba chápať, stačí akceptovať.
-
Andi_Cibula
Addict
Tento prístup je rakovinou spoločnosti už 3000 rokov ak nie viac. Čo s tým mám teda robiť ?
Ja stupiditu neznesiem, preto sa stránim ich nositeľov.
Ja stupiditu neznesiem, preto sa stránim ich nositeľov.
-
guess.whoo
Redeemer
takychto zazitkov mam dost aj ja, ale dnes rano ma skoro porazilo.
kamos (trosku neznaly) zvazoval kupu noveho notebooku tak som mu poslal par typov z netu, este som mu vyhladal najlacnejsie a najspolahlivejsie shopy. Povedal ze sa na to mrkne a dnes rano mi napisal, ze ntb kupil v kamennom elektre v meste skoro za 150e drahsie ako som mu pisal ja.
toto asi nikdy nedokazem pochopit, xy krat kazdemu rozpravam, ze ked sa nieco pokazi, poslu kuriera a nemusia nikam chodit a casto je to rychlejsie vybavene ako cez kamenac..ale nieee nacoooo
viem, ze to nie je zazitok s mobilom, ale aspon do polovice to vystihuje tuto temu
/ karmista,ty imbacil,najskor si nastuduj reklamacne poriadky spolocnosti ako dell,lenovo alebo asus. kuriera posielaju na ich naklady tam aj spat
kamos (trosku neznaly) zvazoval kupu noveho notebooku tak som mu poslal par typov z netu, este som mu vyhladal najlacnejsie a najspolahlivejsie shopy. Povedal ze sa na to mrkne a dnes rano mi napisal, ze ntb kupil v kamennom elektre v meste skoro za 150e drahsie ako som mu pisal ja.
toto asi nikdy nedokazem pochopit, xy krat kazdemu rozpravam, ze ked sa nieco pokazi, poslu kuriera a nemusia nikam chodit a casto je to rychlejsie vybavene ako cez kamenac..ale nieee nacoooo
viem, ze to nie je zazitok s mobilom, ale aspon do polovice to vystihuje tuto temu
/ karmista,ty imbacil,najskor si nastuduj reklamacne poriadky spolocnosti ako dell,lenovo alebo asus. kuriera posielaju na ich naklady tam aj spat
-
qwerty-xyz
HODINY A HODINY BY SOM VEDEL PISAT !!!!
Mojko, kup si tento a tento mobil, ma vacsiu RAM, vacsiu baterku a je LACNEJSI (motorola a xperia vs htc wildfire S ). a pozri, dokonca je skoro taky isty ako to HTC. NIE ! HTC je take male pekne. Mojo, na rit ti HTC ked ti na nom bude vsetko sekat a nepojdu ti aplikacie kvoli RAM-ke. NE NE NE NE NE do piceeeeeee ..... proste majsterka sveta.
Teraz ? Seka jej to cele, aplikacie nema ziadne nainstalovane, blbne to furt a vysledok ? ANDROID je na hovno .... vlasy by som si vytrhal jak ma slo porazit....
Mojko, kup si tento a tento mobil, ma vacsiu RAM, vacsiu baterku a je LACNEJSI (motorola a xperia vs htc wildfire S ). a pozri, dokonca je skoro taky isty ako to HTC. NIE ! HTC je take male pekne. Mojo, na rit ti HTC ked ti na nom bude vsetko sekat a nepojdu ti aplikacie kvoli RAM-ke. NE NE NE NE NE do piceeeeeee ..... proste majsterka sveta.
Teraz ? Seka jej to cele, aplikacie nema ziadne nainstalovane, blbne to furt a vysledok ? ANDROID je na hovno .... vlasy by som si vytrhal jak ma slo porazit....
-
uplink
VIP
Re: "Hlúpa" žena/muž vs. elektronika | skús., príbehy, zážit
guess.whoo - pohoda, premenoval som to, presuniem to aj
nech to má širší záber.
qwerty-xyz - poznáme
dôverne...
qwerty-xyz - poznáme