Mne to možno ani zo začiatku nevadilo preto, že som snáď 20x videl trailer v 48FPS.
Hobbit
Re: Hobbit
To som tiež počul. Ja to nechápem, vôbec to nebolo rýchle, ale plynulé. To by potom musel byť zrýchlený aj skutočný život. 
Mne to možno ani zo začiatku nevadilo preto, že som snáď 20x videl trailer v 48FPS.
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
No takže v utorok som si to daj aj ja v HFR + 3D ENG... Zo začiatku som bol skeptický ako Tolkienov fanúšik, ale PJ odviedol dobrú prácu.
Pridané dejové linky z Silmarillionu a Nedokončených príbehov potešili.
Na HFR nemôžem povedať krivého slova.. bolo to pekné a živé. (Pevne verím, že Star Trek v HFR nám vytrie zrak.) 3D bolo zbytočné avšak penízky navyše sa vždy študiu hodia (stále vidím rozdelenie na 3 filmy zbytočné).
Stopážou mi film prišiel v prvých 45 minútach dlhý a rozťahaný, neskôr to akcia v správnej miere napravila.
Jediným vážnejším mínusom je hudba... Howard Shore je výborný skladateľ, ale v tomto filme recykloval motívý Pána prsteňov (bez niektorých by to nešlo)... a neprišiel z ničím nových až na 2-3 skladby.
Celkovo film hodnotím po prvom zhliadnutí veľmi pozitívne, 8/10
CGI bolo perfektné
Pridané dejové linky z Silmarillionu a Nedokončených príbehov potešili.
Na HFR nemôžem povedať krivého slova.. bolo to pekné a živé. (Pevne verím, že Star Trek v HFR nám vytrie zrak.) 3D bolo zbytočné avšak penízky navyše sa vždy študiu hodia (stále vidím rozdelenie na 3 filmy zbytočné).
Stopážou mi film prišiel v prvých 45 minútach dlhý a rozťahaný, neskôr to akcia v správnej miere napravila.
Jediným vážnejším mínusom je hudba... Howard Shore je výborný skladateľ, ale v tomto filme recykloval motívý Pána prsteňov (bez niektorých by to nešlo)... a neprišiel z ničím nových až na 2-3 skladby.
Celkovo film hodnotím po prvom zhliadnutí veľmi pozitívne, 8/10
CGI bolo perfektné
Spoiler
Drak s kuním ksichtom bude uber cool 
Spoiler
Nocromancer je Sauron?
↑↑↑ Otázka:
Spoiler
To, že je to Sauron vie každý, kto čítal knihu?
-
Sarger
Guru wannabe
Asi hej, ak tak strašne chceš môžem ti to presne pozrieť.
//knihu som čítal pred rokom... ale mrknem ti to keď bude čas.
//knihu som čítal pred rokom... ale mrknem ti to keď bude čas.
Ide mi len o to, či to Kybelvody tvrdí preto, že je to v knihe, alebo je to len jeho názor, prípadne čítal nejaké filmové spoilery. 
Spoiler
Je to napr. v Silmarillion na 100%.
momentalne najdrahsi film? wb aj mgm spolu
este universal a bola by to najsilenjsia 3ka
ked to pojde takto dalej sumy filmov budu coskoro v miliardach
ked to pojde takto dalej sumy filmov budu coskoro v miliardach
Hmm, myslím, že nie je najdrahší. Teda prvý film určite nie. Alebo sa mýlim?
-
seth82
Darca
Pokiaľ viem, tak každý film z trilógie Hobbita má rozpočet 150M USD, čo je napríklad o 60M USD menej, ako mal Superman Returns (210M USD), animovaný Tangled stál 260M USD, Piráti Karibiku: Na Konci Sveta dokonca 300M USD...Takže najdrahší určite nie, možno ako trilógia, ale takto sa to počítať nedá, v tom prípade môžeme spočítať dohromady rozpočty Pirátov Karibiku a je to...
Nie, to je celá trilógia.
-
seth82
Darca
Treba čítať poriadny a originálny Total Film, nie nejakú jeho kópiu
http://www.totalfilm.com/news/hobbit-to ... get-record
Neviete ako je to s doterajšou tržbou ? 
-
seth82
Darca
Vieme http://boxofficemojo.com/movies/?id=hobbit.htm Keď klikneš na "Foreign", tam je aj Slovensko...
mne na tom HFR tiez vadilo, ze to posobilo zrychlene. Na zaciatku tam Bilbo cupital ako v chaplinovke.
Ale celkovo som si ten film uzil.
Perfektne 3D
Ale celkovo som si ten film uzil.
Perfektne 3D
Hensym napísal:Ide mi len o to, či to Kybelvody tvrdí preto, že je to v knihe, alebo je to len jeho názor, prípadne čítal nejaké filmové spoilery.
Spoiler
V knihe Hobbit sa iba spomina nekromancer, ale ze je to sauron sa v knihe uz nespomina. Ale tu informaciu vycitas v Silmarilione
Spoiler
ked Thorin bojoval s Azogom (pri konci ako vysli z goblinej jaskyne) a siel tam motiv ciernych jazdcov, to bolo podla mna nevkusne ako aj samotna scena, ktora v mojich ociach degradovala film.
TheMEMBER:
táto scéna? Hmm, nevidím na nej nič zlé. Nevadí mi ani tá hudba.
Spoiler
táto scéna? Hmm, nevidím na nej nič zlé. Nevadí mi ani tá hudba.
-
PAIN
Light Professional
Musim povedat, ze som celkom prekvapeny kladnymi reakciami fanusikov. Prevlada nazor, ze cas straveny v kine ubehol ako voda, krasne efekty atd. Ja som bol bohuzial dost sklamany, a to sa pokladam za fanusika Tolkiena. Nevadil mi ani tak dej, ktory sice mohol byt o cosi menej natahovany. Naopak ocenujem to, ze Jackson do Hobita zakomponoval aj casti z inych knih. Skôr mi vadil spôsob, akym to bolo cele natocene. Vsetko mi to pripadalo pastelovejsie, plastickejsie, nerealnejsie. Akceptujem argument, ze Hobit je rozpravka a je to tak zamerne, ale aj tak...nieco tomu chybalo. A to nieco je podla mna to, ze v sucastnosti je trend vsetko nechat na vizualne efekty, zelene pozadie, grafikov, postprodukciu. Filmovanie uz ani z daleka neznamena to, co znamenalo napr. na konci 90-tych rokov, kedy uz boli filmy s vizualnymi efektami, ale pouzivali sa v rozumnej miere a filmy tak pôsobili uveritelnejsie. (napr. scena s Radagastom ako "lieta" po luke na saniach tahanych zajacmi, vtedy som si hovoril WTF ? )
Na Lotr bolo pekne to, ze vtedy este neznamy reziser s relativne malym rozpoctom dokazal natocit epicky film podla predlohy, o ktorej sa tvrdilo ze je nenatocitelna. Naproti tomu Hobit je film, ktory tazi z uspechu Lotr, a tak sa mu chce za kazdu cenu podobat velkolepostou ked to uz dejom nejde. Inak povedane, Lotr je o vasni a filmarskom umeni, Hobit je o peniazoch zo zisku...aspon tak to vidim ja
Na Lotr bolo pekne to, ze vtedy este neznamy reziser s relativne malym rozpoctom dokazal natocit epicky film podla predlohy, o ktorej sa tvrdilo ze je nenatocitelna. Naproti tomu Hobit je film, ktory tazi z uspechu Lotr, a tak sa mu chce za kazdu cenu podobat velkolepostou ked to uz dejom nejde. Inak povedane, Lotr je o vasni a filmarskom umeni, Hobit je o peniazoch zo zisku...aspon tak to vidim ja