Hodinky - pravá alebo ľavá ruka ?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Hodinky - pravá alebo ľavá ruka ?
Tak zaujíma ma Váš názor, na ktorej ruke nosíte hodinky ?
Re: Hodinky - pravá alebo ľavá ruka ?
Odjakziva na lavej 
Nenosím, ale majú sa nosiť na ľavej (teda minimálne, ak si pravák). Nie zo srandy je nastavovací mechanizmus napravo. 
Niekedy vraj boli aj na druhej strane, každý si mohol vybrať, čo je mu lepšie.. 
Na ľavej jednoznačne
brm, neboli tie práve pre ľavákov? 
Vraj nie.. zlom bol vraj počas vojny, keď armáda nakúpila hodinky len s pravým kolečkom..
To som nevedel. 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ja budem zrejme trochu "iný". Mám nové hodinky a včera som ich mal prvý krát a šiel som von. Začala typická debata čo si dostal na Vianoce, bla, bla, bla no a tak začala diskusia na ktorej ruke by sa mali nosiť hodinky. Ja som ich mal samozrejme na pravej, kedže mám taký zvyk od mala že som na pravej ruke napr nosil náramok. Na ľavej mi to proste vadí. Teraz som si ich skúsil dať na ľavú ruku a proste neviem, asi budem v skupine pravák s hodinkou na pravej ruke
Nie žeby to bola podstatná vec, ale zaujímalo ma ako je to u vás 
Ako som čítal, pri nosení hodiniek nie je bontón, že musíš ich mať na tej ruke, inak si vyvrheľ.... skôr ide o zvyk.
Ale podľa mňa je praktickejšie ich nosiť na druhej ruke ako je Tvoja hlavná ruka. Na tej ruke totiž môžu prekážať pri práci, napr. pri práci s myšou ich môžeš furt zavadiť o okraj podložky pod myš, je väčšia pravdepodobnosť, že pri práci si hodinky skôr poškodíš... prípadne pri zabíjaní klinca do steny kladivom sa nemôžeš zároveň pozerať, ako dlho ho už do tej steny tlčieš a podobne.. heh.. taktiež spomínané mechanizmy sa v súčasnosti robia na pravej strane, čiže je praktickejšie ich nastavovať pravou rukou.
Ale podľa mňa je praktickejšie ich nosiť na druhej ruke ako je Tvoja hlavná ruka. Na tej ruke totiž môžu prekážať pri práci, napr. pri práci s myšou ich môžeš furt zavadiť o okraj podložky pod myš, je väčšia pravdepodobnosť, že pri práci si hodinky skôr poškodíš... prípadne pri zabíjaní klinca do steny kladivom sa nemôžeš zároveň pozerať, ako dlho ho už do tej steny tlčieš a podobne.. heh.. taktiež spomínané mechanizmy sa v súčasnosti robia na pravej strane, čiže je praktickejšie ich nastavovať pravou rukou.
Ja som hodinky nikdy nenosil, ale teraz som zopár mesiacov nosil na ruke striebornú retiazku, a zoškriabané nálepky na notebooku, pri obliekaní trička sa furt zachytávali nejaké nitky, ...nikdy viac. 
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Prv, nez sa pokazili pred rokmi, som nosil hodinky (na strednej a na vyske) vzdy na pravej ruke, aj ked som pravak - a teraz kukam, ze som zatial aj v ankete jediny taky. Mne to neprakticke neprislo, tiez som ich nenastavoval tak casto, aby som sa musel zamyslat nad tym, ze to treba robit "spakruky", a ani som dlhy cas nevedel, ze je zvyk nosit hodinky na lavej ruke. Ale odkedy sa pokazili a uz som nezhanal nahradne, zvykol som si ako ostatni, pozerat kvoli casu na mobil. A tak vystacim bez hodiniek.
Podľa hlasovania som tu zatiaľ jediný ľavák (možno sú nejaký v "nenosím hodinky") a odjakživa ich nosievam na ľavej ruke. Brm spomínal myš, no ja som ešte nevidel niekoho kto by ju používal ľavou rukou, či ľavák alebo nie, ja tiež nie
Takže za mňa ľavá ruka.
-
bolek
Guru
Na ľavej!
Neprekvapivo ako pravák nosím hodinky na ľavej ruke. Príde mi to prirodzenejšie a nemám problém si ich na ruke zaviazať, keď to robím pravačkou. Rovnako tak nemám problém si zapnúť gombíky na košeli pravačkou, ale ľavačkou je to už horšie...
tak dorovnavam skore za lavakov na pravej rukePstros napísal:Podľa hlasovania som tu zatiaľ jediný ľavák (možno sú nejaký v "nenosím hodinky") a odjakživa ich nosievam na ľavej ruke. Brm spomínal myš, no ja som ešte nevidel niekoho kto by ju používal ľavou rukou, či ľavák alebo nie, ja tiež nieTakže za mňa ľavá ruka.
btw. kolega je pravak a mys pouziva lavou rukou
Pstros, poznam viac tak silnych lavakov, ze mys musia mat v lavacke, ako nas ktori maju mys v pravej ruke. Ale nosit prave na prvej ruke hodinky mi zatial neprekazalo pri praci s mysou, ako to opisal brm.
-
seth82
Darca
Ľavák, na pravej, myš používam pravou. Vadí mi to, keď mám na ruke hodinky a pracujem s myšou, takže si ich dávam dole. Ale napríklad si neviem predstaviť, že by som mal jesť (jem samozrejme s ľavou) a na tej ruke, v ktorej držím lyžičku, mať hodinky, to nie.
Tak niektori ludia su ambidextri. Sice sa casto mylne uvadza, ze takyto ludia pouzivaju obe ruky rovnako, ale v praxi to vyzera tak, ze lava ruka dominuje pri urcitych cinnostiach a prava ruka zase pri inych, je to vec zvyku a ucenia. To by vysvetlovalo preco pouzivas mys pravackou, ale lyzicu drzis lavackou.
Okrem toho v starsej generacii sa snazili lavakov v skolach odnaucit pisat lavou rukou, co mohlo viest k tomu, ze viacero takychto lavakov pouziva pravu ruku ako dominantnu pri urcitych cinnostiach dodnes, napr. pri tom pisani.
Ako v mnohych inych veciach, ani v tomto nie su len 2 škatulky - 100% pravak a 100% lavak, ale existuje aj spektrum medzi nimi.
Okrem toho v starsej generacii sa snazili lavakov v skolach odnaucit pisat lavou rukou, co mohlo viest k tomu, ze viacero takychto lavakov pouziva pravu ruku ako dominantnu pri urcitych cinnostiach dodnes, napr. pri tom pisani.
Ako v mnohych inych veciach, ani v tomto nie su len 2 škatulky - 100% pravak a 100% lavak, ale existuje aj spektrum medzi nimi.