Honda Civic 1,8 VTI r.v. 1997
-
tomasko931
Novice
Honda Civic 1,8 VTI r.v. 1997
Zdravím, chcem kúpiť Honda Civic 1,8 VTI 124kW(169PS) ale ja ho chcem kupiť na tuning a chcem sa spýtať na vaše názory poprípade skúsenosti ak chcem do neho dať turbo a čo by to asi stálo
Re: Honda Civic 1,8 VTI r.v. 1997
ked kladies taketo otazky, tak radsej kasli na to 

dekarbon napísal:ak chces vedieť koľko by ťa vyšlo turbo skus kuknut http://www.elit.sk tam v e-katalogu najdes snad na tvoje auto kolko može stáť turbo pototm si pripočítaj robotu ak si to chceš dať robiť v servise..
ak chces vedieť koľko by ťa vyšlo turbo skus kuknut www.elit.sk tam v e-katalogu najdes snad na tvoje auto kolko može stáť turbo pototm si pripočítaj robotu ak si to chceš dať robiť v servise..alee osoben by som kašlal na to lebo tuning ti aj tak moc toho nedá a zbytočne budeš do toho len vrážať peniaze radšej jazdi
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no boha, toto sme tu uz dlho nemali
a dekarbon mu ide radit, to si pozriem 
-
Point
Professional
turbo kup v elite
bude ta to stat cca 5000e a aj to budes mat turbo kit z ebay pochybnej znacky ..kasli na to
To je moj nazor radšej nech jazdí ako by mal vrážať do toho tuningu prachy čo sa mu podla mna neoplatí..Tiež som kedysi uvažoval že ked budem mať vlastné auto,tak ho vytunujem ale potom ked to auto bolo uz realne pred domom tak som pochopil žeby to nemalo zmysel..lebo len yb som do toho vrážal peniaze keby som napriklad chcela by to auto vyzeralo krajšie.Ale čo z toho? vyzeralo by pekne anoa le nič viac a zbytočne by som len kvoli vyzoru auta aby som mal dobrý pocit vyhodil 2000€..to si radšej našetrím a kupim s lepším dizajnom ako takto ho upravovať a budem mať aj lepšiu motorizáciu.Tuning je podla mňa niečo čo neprinesie motoristovi veľmi dobré veci..ano odladí si výkon hodí to na brzdu zmeria,teší sa že má o 20 koní naviac lebo to nachipoval,upravil ecu,dal väčšie zvody a podobne kraviny a za rok alebo neviem po akej dobe no moc dlho by netrvalo a už by písal na forum prečo mu nejde auto alebo že mu motor robí hento tamto spotreba mu lieta do neba a podobne..ale hlavne že do tuningu vrazil 2000€ na upravu motora a na suciastky.Ono tuning auta je ako taktovanie PC..Nataktuješ si PC chvílu ti to drží..Môžeš mať akekoľvek chladenie,akukoľvek upravu a neviem ake ochrany aj tak sa ti značne zníži životnosť daných ladených komponentov a tak je to aj s autami.Kupi si chlapec auto za neviem kolko euro ale lacne to asi nebude vrazi do toho turbo,nachipuje si to sparvi si svoj vlastny facelift,drbne tam xenony za milion euro a bude sa voziť..bude sa tešiť a zachvilu mu to prdne a bude mať...TUNING sa neoplatí...jedine čo by som aj osobne zvažoval by bolo upravenie ECU na spotrebu ale nič viac...
To je všetko čo som chcel povedať...
To je všetko čo som chcel povedať...
-
Nadeo
Guru wannabe
1. Pocuvat rady od niekoho kto v 100km/h naschval zaradil jednotku lebo je hladny je na hlavudekarbon napísal:Ono tuning auta je ako taktovanie PC..Nataktuješ si PC chvílu ti to drží..Môžeš mať akekoľvek chladenie,akukoľvek upravu a neviem ake ochrany aj tak sa ti značne zníži životnosť daných ladených komponentov a tak je to aj s autami.
2. Mam pretaktovany PC a zatial som ziadne problemy snim nemal. (take co sa tykali taktovania). S autom je to tak isto. Ak je to spravene poriadne, problemy stym mat nebude.
-
Mrk
Professional
lenze tuning neni o rentabilite a ci sa to oplati, to je hobby...a ano je zbytocne vrazat prachy do auta na bezne jazdenie, ale ked mas nejaku garazovu kralovnu, na zrazy a len tak pre radost to je ina liga, pre niekoho to je srdcova zalezitost a tam sa nehladi na prachydekarbon napísal:To je moj nazor...
a dovolim si nesuhlasit, ze tuning je nieco ako overclocking na pc, mozno tak ak sa hras len s RJ, nevidim najmensi dovod preco by malo auto kazit kvoli tuningu castejsie ako seriove, predsa menis diely za nove ktore su navrhnute na vyssiu zataz a vyssi vykon, neprekrocujes hranice na ktore su dane suciastky dimenzovane
to, ze potom chces vyuzivat ten potencial na plno, tak ano bude sa to viac opotrebovavat, ale to aj seriove auto
a k teme, radsej sa na to vykasli, skoda vti-cka prznit ho clovekom co o tuningu vie max to, co videl v seriach nfs
mám pocit rposte že ma tu an fore už asi nikdy nikto nebude brať vážne lebo každý ma berie ako debila čo nevie čo hovorí a čo to nemôže posudiť ..alee ak by som bol fakt taký debil ako by som anpriklad prišiel na toto tvrdenie ktore som teraz napísal? ale to je jedno rposte aj tak am tu nikto nebude brať vaážne dokurvil som si to sam co už idem do pi*e...
-
D4vid
Medium Star
Presne kôli takýmto "výlevom" ťa nikto nebude brať vážne... Lebo sa ako debil správaš aj keď sa snažiš robiť opak...
Tú Hondu sa fakt neoplatí "tunovať" s týmto prístupom
Buď to zoberieš komplexne, alebo ťa to výjde draho a výsledok bude takmer nulový... Prípadne sa aj niečo pokazí, a bude to len brať ďalšie peniaze.
Tú Hondu sa fakt neoplatí "tunovať" s týmto prístupom
Deti, nechajte si ešte vychladnúť vodičáky a jazdite zatiaľ na bicykli, lebo to potom na našich cestách vyzerá...
-
Kibo
Hardcore addict
Ešte sa čuduješdekarbon napísal:mám pocit rposte že ma tu an fore už asi nikdy nikto nebude brať vážne lebo každý ma berie ako debila čo nevie čo hovorí a čo to nemôže posudiť ..
To, že tuning neuznávaš, ešte neznamená, že je to kravina či vyhadzovanie €€€ do vzduchu. Z Tvojho príspevku mám pocit, že pod tuningom rozumieš styling, ovešať auto ako vianočný stromček. Lenže tuning je aj výmena bŕzd za výkonnejšie či výmena papierového vzducháču za bavlnenú vložku. Veľa úprav sa dá spraviť za pár korún a nemusí ísť pritom o zvyšovanie výkonu. Mám okrem iného na aute výkonnejšie brzdy a viem, prečo ich tam mám a nedovolím si povedať, že to boli peniaze vyhodené do luftu. Niekto má ako hobby skákanie cez retardéry pri radení z 5 do 1 a niekto má benzín namiesto krvi, spáva v garáži a má panický strach z čistých rúk
tomasko931, k téme: Neviem v akom stave je ten Cicík, ale zvezenie je to pekné. Byť Tebou, dám ju do pucu a užívam si to auto tak, ako je, VTi má čo ponúknuť aj v sérii. Nie je problém tam narvať turbo, ale treba rátať s tým, že to nie je len o natlačení slimáka pod kapotu, ruka v ruke s tým ide úprava sania, bŕzd, výfuku, ECU, spojky, mazania a chladenia, palivovej sústavy,... a samozrejme to aj niečo stojí. Nehovoriac o tom, že takto upravený motor má svoje nároky. Alternatívou môže byť kompresor, kamarát mal spotený starý Cicik coupe a nahnal s kompresorom a s ďalšími úpravami okolo 50k, čo je pri malej atmosfére pekný nárast. Dobre si to naštuduj, zisti si, čo to obnáša, ideálne na dákom Honda clube, Turbonetics, Honda-tech či podobných stránkach a zváž si, či sa Ti to oplatí. A nie každý mechanik to bude vedieť spojazniť, to je tiež podstatné. Sumu ťažko odhadnúť, záleží od toho, kde zoženieš diely a robotu. Okrem kopy nervov Ťa hotový turbokit vyjde na cca 3000€, samodomo by sa to možno dalo za 1500€, môj ozaj hrubý odhad
motor je to dobry len je to anglan
vidno ze nemas sajn o honde a pochybujem ze mas na nu peniaze. ale ked uz kup si radsej dake zachovale 6g jpn ne mb a swapni tam 1.6vti. uplne ti postaci tych 160k a z vlastnych skusenosti ti viem povedat ze ked poupravujes sanie, ecu, skratis radenie atd atd budes na urovni ako whisper co ma ctr (legendarny k20)
-
Kibo
Hardcore addict
Tu si s Tebou dovolím nesúhlasiť. Nahnať na takto vyladenej atmosfére ešte 40 koní navyše bude chcieť viac ako len pár úprav, tam už sa každá kobylka bude rovnať desiatkam eur, ak pôjdeš cestou atmosféry... 
kibo: nehovoril som o nahnani 40 koni
ale len ze bude na urovni ako k20. kamarat ma v 5g seriovy 1.6vti s par upravami, na brzde nameranych 183ps a na sprinte itr nestihaju
len som chcel povedat ze ked uz chce hondu nech bere japonca a ne anglana. auta su lahsie a aj krajsie
na hondafore je chalan co iba upravou ecu, zvodmi, sanim spravil z 1,4 90ps 106ps
stale to vyjde omnoho lacnejsie ako turbokit, ak by ho chcel mat kvalitny a ne daky ebay tak moze pocitat 3000€+
Načo chceš tú Hondu používať?
Ak máš hodne zbytočných europeňazí, ak máš k dispozícií ďalšie auto na bežné jazdenie, ak si aspoň trocha zbehlý v automechanike, tak by sa nad tuningom dalo uvažovať. Ak je len jediná odpoveď nie - tak nie. Pre predstavu o financiách poznám človeka, ktorý do GO a tuningu žigula preinvestoval viac-menej len za materiál viac € než možno máš nachystano na tú Hondu (5 miestne číslo v eurách) a stále to nie je úplne podľa predstáv. A pritom to auta zvonku vyzerá skoro sériovo, má len pár upravených detailov, ktoré si vôbec málokto všimne. O úprave ďalšieho auta radšej pomlčím (investície presiahli 3x kúpnu cenu nového.)
Najkrajší a najpraktickejší "tunning" je mať auto v top stave po technickej i dizajnovej stránke (myslím zachovanie továrenského dizajnu), k tomu by som pridal bavlnený vzduchový filter, možno čierne fólie na zadné okná, a pekné kolesa (v rozumnom rozmere). A ak by si napriek všetkému chcel investovať, tak do bŕzd. To je aspoň investícia do bezpečnosti vlastnej aj iných. Thats all.
Za prachy vrazené do neužitočného tuningu si kúp radšej benzín. Machrovanie pred kýmkoľvej nepovažujem za úžitkovú funkciu. A aby tuning mal nejaký zmysel a bolo ho výraznejšie poznať na jazdných vlastnostiach, tak sa priprav na ceny ako som spomínal hore.
Ak máš hodne zbytočných europeňazí, ak máš k dispozícií ďalšie auto na bežné jazdenie, ak si aspoň trocha zbehlý v automechanike, tak by sa nad tuningom dalo uvažovať. Ak je len jediná odpoveď nie - tak nie. Pre predstavu o financiách poznám človeka, ktorý do GO a tuningu žigula preinvestoval viac-menej len za materiál viac € než možno máš nachystano na tú Hondu (5 miestne číslo v eurách) a stále to nie je úplne podľa predstáv. A pritom to auta zvonku vyzerá skoro sériovo, má len pár upravených detailov, ktoré si vôbec málokto všimne. O úprave ďalšieho auta radšej pomlčím (investície presiahli 3x kúpnu cenu nového.)
Najkrajší a najpraktickejší "tunning" je mať auto v top stave po technickej i dizajnovej stránke (myslím zachovanie továrenského dizajnu), k tomu by som pridal bavlnený vzduchový filter, možno čierne fólie na zadné okná, a pekné kolesa (v rozumnom rozmere). A ak by si napriek všetkému chcel investovať, tak do bŕzd. To je aspoň investícia do bezpečnosti vlastnej aj iných. Thats all.
Za prachy vrazené do neužitočného tuningu si kúp radšej benzín. Machrovanie pred kýmkoľvej nepovažujem za úžitkovú funkciu. A aby tuning mal nejaký zmysel a bolo ho výraznejšie poznať na jazdných vlastnostiach, tak sa priprav na ceny ako som spomínal hore.