hracske PC vs PS3

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: hracske PC vs PS3

Príspevok od používateľa p4ra »

Chcel si povedat, ze vela hier sa portuje PRAVE z konzol na PC, ze?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ano hry su vytvorene skorej na konzoly ale to preto lebo na PC je to očosi zložitejšie kedže je tam lepšia grafika .....pri niektorych hrách to až moc vidno ze na konzole niesu detaili ako je pekna zelena tráva ,nápisi a podobne
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Nie je to nic "zlozitejsie", jedna sa cisto o technicku limitaciu. Proste, ked ta raz HW nepusti, tak ta nepusti. Inak to s narocnostou robit textury nema nic spolocne.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

to fakt neviem aku grafiku by ste chceli
ked sa vam zda na konzolach horsia, si pozri napr uncharted na PS3 a uvidis tu grafiku, to ze to uvidis na fullHD TV napr s uhloprieckou 40" je tiez parada
ked som si napr. par krat pustil NHL tak zozaciatku si priatelka myslela ze pozeram hokej v telke

kludne by som obetoval super grafiku za super hratelnost, tak ako to bolo v minulosti, teraz je vacsina hier o nicom :(
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Markus - Ale to tu nadarmo vysvetluješ,tuto si 80% uživatelov myslí že hru z vačšej časti robí grafika a nie hratelnosť
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

neviem čo sa domna obuvate len som povedal že grafika na PC je lepšia a konzoly novy vývoj graficky efektov v hrách iba brzdia lebo maju HW z praveku

a sam som napisal ze konzolky maju svoje čaro , ktore som zažil na PS1 tak mi tu nehovor kto je závisli na grafike ak vieš ake hry su na PS1 :lol: :lol:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

HW z praveku. Ty mas tolko rozumu, ako hovno vitaminov. Vies vobec aky HW je v novych PS3/Xbox360?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano viem a aj keby nie ani sa kukať nemusim lebo 5 ročna konzola alebo ako dlho je na trhu xbox a ps3 nemože mať ani zdaleka taky HW ak terajšie hracie PC

a či už teto nove premium xbox atd maju lepši HW mi je na uriti lebo hry na xbox musia fachať aj na tých prvých xboxoch takže to čo som povedal stále platí

a te svoje narazky na moj rozum hovor doma kamaratom a nie mne

a nakoniec ešte dodam že som vydel nedávno hru na ps3 a na PC a velmi jasne bolo vidieť rozdiel v grafike, takže mi je uplne uriti čo maju na papieri a nech ma ps3 aj najvykonnejšiu grafu ale proste som videl čo som videl a preto ma nikto nepresvedči že konzoly su natom lepšie graficky , a to o tom brzdení vývoja hier kôli konzolam mi povedal sam chalan ktory sa vtomto smere zaobera(študuje) takže :smt006 :smt006
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

To je pekne že si videl hru na PS3 a na PC,ale pochop že NEJDE LEN O GRAFIKU , ak si na grafike nehoníte tak si zahrate hru rovnako na konzoliach ako na pc,takže nechapem omielanie tej grafiky ..stááále do kola to isté.. .
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Zaxman, ty si typicky priklad cloveka, ktory o tom <.> vie, ale bude mudrovat, lebo jedna babka povedala.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Zaxman: A vrážaj každý kvartál/pol rok do nového železa aby si to mal tip top. Ja mám Mac, na ňom až dve hry, aj to Flight Control a Angry Birds, ktoré sú podľa mňa veľmi zábavné a poznám ich z iPhone platformy. Nepotrebujem si tu honiť nad nejakým high detail texture a pod. :roll:
markus
Light Professional
Light Professional

nikto nepovedal ze konzoly su lepsie po grafickej stranke, ide o pomer cena vykon kde jednoducho konzola v cene lepsej grafiky ti staci na 5 a viac rokov pricom v pocitaci musis kupovat stale novy HW a ten cenou daleko presiahne cenu konzoly

a ten rozdiel v grafike sice je ale aspon mne to za tie peniaze nestoji ze budem mat v Mafii2(jednoznacne zle urobenej) viac pixelov

mam PS3 takze viem hovorit len o hrach na nom, ale ked si pozries FF13, Heavy Rain, Uncharted 2, GOW3 a podobne tak by sa ti grafika urcite nezdala slaba
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

yazoo, Angry Birds na Macu rulezz. :) Vcera som stiahol aj ja. Dnes si este dam Flight Control. :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

p4ra: Ten som bral na Steame za 2 eurá keď bol v akcii, tiež dobrá závislosť. Na týchto veľkých rozlíšeniach je to strašná pecka.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Zaxman má pravdu. HW Crapboxu a Shitstationu je naozaj v merítku iT z praveku. Grafika je naozaj priemerná a vyťahovať tu tituly ako GoW III, Gears of War, Uncharted sériu a pod je zbytočné, lebo tieto hry boli ušité extra pre konzolky [teda nie sú crossplatformové] a grafika v nich je fakt krásna, aj keď im chýbajú DX 10/11 PFx, shadre, FSAA a rozlíšenie + framerate.

Problém je tam, že na Crapboxe aj Shitstatione sa človek zahrá aj vyblázni, ale otvorene. Brzdia vývoj hier na PC. Prakticky od graf. kariet v generácii 4890 a GTX 285 to zamrzlo a je zbytočné mať ATi HD 5970, 6970 a GTX 480 a 580. Žiadne hry nevyužijú ich potenciál pokiaľ človek nie je úchylný a nehrá vo full HD a s 16x FSAA [ako ja :)].

Na druhej strane si za to môžu aj vývojari hier sami. Keby spravili lepšie optimalizované hry exkluzívne pre PC a lepšie si ich zabezpečili, mali by dôvod vyvíjať aj pre PC aj pre konzoly.

Vývoj hier pre konzoly je veľmi easy oproti PC. Je to jeden kus HW a nič sa v ňom za posledných 5 rokov nezmenilo a najbližší rok, či dva ani nebude. Všetko vedia zamaskovať cez PFx a DoF. Tým pádom narvú všetky polygóny ktoré utiahne konzola na jeden či dva objekty na ktoré vidíme a nejakých 20-40 na okolie, ktoré vďaka DoF rozmažú a ešte upravia cez nejaký filter cez PFx a je to.

Takže jeho hnev chápem a zároveň ma to tiež hnevá, ale nič s tým nespravím. Viacmenej si to hráči ušili na seba sami, takže čo sme si uvarili to si aj môžeme zožrať. Pirátením hier na PC sa to všetko presunulo na konzoly a tak máme čo sme chceli. Super hrateľné a zábavné hry s grafikou z pred piatich rokov.

Peace.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

uplink problem nie je v tom ze sa im nechce. Problem je v Peniazoch.
Spravis hru na PS3 a vies ze z nej pojdu peniaze ked ju ludia budu hrat. To iste XBOX ale tam je trochu mensie percento vdaka prelomeniu ochrany.

A na PC? Naco sa budu srat s implementaciou DX10/11 a najvyssou optimalizaciou pre FSAA a poslednu Femni ked vedia ze 50% hracov im zlomi ochranu a budu to drtit Cracknute?

Jedine co ma mrzi je ze cena hier na PS3 je tak vysoka. Dal som 65€ za GranTourismo 5 ... Sice hra ma drzi doteraz ale neurazil by som sa keby bola cena niekde na urovni 45€

A k teme ... Jednoznacne PS3
Mam poslednu verziu konzoly doma, skvelo sa mi na nej hra, ziadne starosti s tym ze nainstalujem hru a kvoli nedostatku RAMky zacne za chvilu sekat, pripadne nepojde vobec.
Ak chcem ist na internet vytiahnem tablet a ficim.

Ak mi vyjde robota tak to budem riesit PS3 na hry, MAC Mini na Internet a zabavu, iMac 21" na pracu, MB Air 11" na cesty, iPad 2 do postele a vo vrecku iPhone 4. Vsetko prepojene cez MobileMe/Dropbox.
U PS3 mas hlavne istotu ze to vykonovo potiahne este par rokov, zatial co u PC moze za chvilu vyjst "Super" hra na ktoru bude tvoje PC za 2 roky slabe.

Rovnako ma zacinaju srat tie deti v teme o iPhone/iPod Touch kde rozoberaju jak rozbehnut Jailbreak a co nahodit aby mohli hrat Cracknute apps.
Najdrahsia hra stoji 7,99€ ... Najlacnejsie su v akciach zdarma na 24h. Vsetko nadherna praca Developerov ktori za to chcu len par €. A ti sraci budu nadalej kradnut.
A pritom si to obhajuju prioritami. chu*i ... Sak vy z toho vyrastiete. A ak nie prajem vam plne schranky s predvolanim na sud ;)
markus
Light Professional
Light Professional

vidis uplink a v tom je presne rozdiel, ja niesom uchyl a napr. NFS U2 som hral v 640x480 lebo moj komp uz viac nedal a celu hru som presiel a bavil som sa, nepotreboval som mat fullHD a 16xAA, oproti tomu ma PS3 neskutocnu grafiku

to ze konzoly brzdia herny priemysel je blud, to skor amd a nvidia potrebuju rizovat tak vymyslaju stale nieco nove co vyvojari nechcu a nepotrebuju

neviem ako vyzera grafika na PC ale ta 5rocna grafika na konzole je uchvatna a neviem si predstavit ako by sli dnesne hry na 5 rocnej grafike(PC)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

markus, tak to si potom nehral fakt unikáty PC. Tam to vyzerá oveľa oveľa lepšie ako na konzole. A to že brzdia herný priemysel je pravda, potvrdí ti to takmer každý objektívny človek
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

vsetci sa rozplyvate nad grafikou....to uz vazne len mne ide o hratelnost v prvom rade?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Peter_Retep: Mne tiez ide o hratelnost v prvom rade a preto preferujem PC.
Napísať odpoveď