HTC Desire 500 - Bazos
HTC Desire 500 - Bazos
Zdravím, ak by som chcel zakúpiť daný mobil, cez bazos od osoby, ktorá ho má od operátora, tak ako to je potom so zárukou? Ak majú k tomu záručný. Reklamujú mi ho v ktorejkoľvek predajni alebo len v predajni , kde bol zakúpený ? 
Re: HTC Desire 500 - Bazos
Potrebujes splnomocnenie na reklamaciu, ktore musi byt podpisane u notara. Overenie z mestskeho uradu Orange neuznava.
hmm tak to si radšej tých 30e doplatím, keďže som zistil, že reklamáciu uznáva len pobočka v meste, v ktorom bol mobil zakúpený, teda cca 400km odo mňaheker napísal:Potrebujes splnomocnenie na reklamaciu, ktore musi byt podpisane u notara. Overenie z mestskeho uradu Orange neuznava.
Reklamáciu by Ti mal uznať aj autorizovaný servis, avšak najbližší autorizovaný servis na HTC je v Prahe. Samozrejme, že sa im ozveš, oni pošlú kuriéra po mobil a potom Ti po kuriérovi donesú opravený. A nepotrebuješ mať splnomocnenie. To splnomocnenie potrebuješ, až keď 3x vyreklamuješ mobil s tou istou chybou, tj. máš nárok na vrátenie peňazí. Vtedy sa zvyčajne pôvodnému majiteľovi ruší zmluva (viazanosť) a má nárok na nový mobil. Takže ani tu neviem, ako to je s tým splnomocnením.

-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
xymo: Neviem kde si zistil taku kravinu, ale ak je mobil kupovany od operatora, tak reklamaciu mozes spravit v hociktorej pobocke na Slovensku.
Neviem ako je to teraz ale par rokov naspat naozaj musel v Orange reklamovat majitel, alebo splnomocnenec.
-
hojko
Site Admin
A stale je to tak, ze to musi reklamovat majitel alebo splnomocnenec. No pri Orange je este jedna finta, ak bol telefon kupovany na zivnost alebo firmu. Tam postaci ICO osoby, resp. firmy a povedat, ze si zamestnancom - vo vacsine pripadov to prejde a ak nie, treba skusit na inu pobocku.
kravinu ? Bolo mi tak povedané osobou z Orange ! 
-
hojko
Site Admin
Vidis, osoba z Orange. Ja mam info od SME predajcu Orange a od shop managera z Orange. Takze to, co povedal tebe nejaky trulko za pokladnou je mi uplne uradnute. A kedze som taku reklamaciu riesil cez inu pobocku a viem, ze nebol ziadny problem, tak mam aj osobnu skusenost, co sa o tebe povedat neda.
Lepšie by bolo ak by si si prečítal predošle príspevky a nie len niektoré, inak by si si všimol, že hneď v prvom príspevku som naznačil to, že neviem ako to s tou reklamáciou funguje a až v následujúcom som napísal, že čo to som zistil. Rátal som s tým, že v predajniach operátorov pracujú vyškolení ľudia, no asi som sa mýlil. Som rád, že si mi to objasnil ako to v skutočnosti funguje, len taktiež by som bol rád, ak by si sa nevyvyšoval nad ostatnými.hojko napísal: mam aj osobnu skusenost, co sa o tebe povedat neda.
-
hojko
Site Admin
Keby si si ty hlavne precital celu temu a to co ti tu bolo napisane. Jasne tu padlo, ze potrebujes splnomocnenie podpisane od notara k uznaniu reklamacie. A tiez tu mas napisane, ze reklamovat mozes v hociktorej pobocke na Slovensku a dokonca este aj cez autorizovany servis (to som uz zabudol napisat). To, ze teba obsluhoval niekto na predajni, kto nevie ako to ma fungovat, to moj problem nie je. A nemam pocit, ze by som sa vyvysoval nad ostatnych, ty si sa tu ohanal tym, ze ti to bolo povedane osobou z Orange.