HTC Desire X vs Samsung Galaxy S3 Mini
HTC Desire X vs Samsung Galaxy S3 Mini
Caute, vyberam si novy telefon z ponuky eshopov (teda nie od operatora) a do finale sa dostali tieto dva kusy.
Desire X: http://www.fony.sk/clanky/6461-htc-desire-x
S3 Mini: http://www.fony.sk/clanky/6589-samsung- ... mini-i8190
S3 ma o nieco lepsiu vybavu, ale aj trochu vyssiu cenu, no nie vyrazne. Zaujimaju ma skor realne skusenosti, lebo som nasiel aj nazory, ze ma slabu vydrz baterie. Neskor som vsak nasiel jeden test, kde tvrdili, ze v pohode zvlada aj 2 dni nenarocnej prevadzky.
Desire X sa mi paci dizajnovo a aj tym, ze ma o nieco vyssiu kapacitu baterie. Za Samsung zas hovori vybava a podla mna aj vacsi potencial updatov, kedze uz teraz ma JB a rastie aj moznost, ze sa bude robit Cyanogenmod ROM, co u Desire X zatial nehrozi.
Co by ste mi poradili, resp. moze niekto z vlastnej skusenosti napisat ako je to s vydrzou S3 mini?
Desire X: http://www.fony.sk/clanky/6461-htc-desire-x
S3 Mini: http://www.fony.sk/clanky/6589-samsung- ... mini-i8190
S3 ma o nieco lepsiu vybavu, ale aj trochu vyssiu cenu, no nie vyrazne. Zaujimaju ma skor realne skusenosti, lebo som nasiel aj nazory, ze ma slabu vydrz baterie. Neskor som vsak nasiel jeden test, kde tvrdili, ze v pohode zvlada aj 2 dni nenarocnej prevadzky.
Desire X sa mi paci dizajnovo a aj tym, ze ma o nieco vyssiu kapacitu baterie. Za Samsung zas hovori vybava a podla mna aj vacsi potencial updatov, kedze uz teraz ma JB a rastie aj moznost, ze sa bude robit Cyanogenmod ROM, co u Desire X zatial nehrozi.
Co by ste mi poradili, resp. moze niekto z vlastnej skusenosti napisat ako je to s vydrzou S3 mini?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: HTC Desire X vs Samsung Galaxy S3 Mini
http://www.hojko.com/recenzia-sgs-iii-m ... =S3%20Mini
Goťo neviem či Ti ušli moje zážitky s tromi S3 Mini [z toho jedna bola moja vlastná], ale ak áno, tak Ti to zhrniem:
S3 Mini má
horší display s grcnými farbami
nábeh na tonu bugov
skoro žiadne použiteľné widgety
zlý kalendár
padá s ním BT, funguje len s niektorými modelmi dobre, že vraj je to vecou softwaru, sa vyjadrili v servise, že do budúcna to fixnú. Riiiight.
lacný, plastový, hnusný na dotyk, trochu širší a o dosť horšie sa drží
kvalitný zvuk reprodukcie z vlastného reproduktoru
viac pre idiotov [loser friendly]
absencia exportu sms
Desire X
v Bielej verzii maximálne luxusný telefón s luxusným povrchom a super nabíjačkou [sexy farby, ale tak to je taká vlastnosť ako pome na jahody v zime, ale poteší]
super widgety
super kalendár
krásny síce prvogeneračný, ale predsa oveľa krajší SLCD display
neporovnateľne dlhšia výdrž batérie ako S3 Mini
fungoval s viacerými BT bezchybne
počasie je premakané, hodiny s počasím na jedničku
export sms do súboru, priamo v systéme, alebo poslať na mail
viac pre geekov
menej kvalitný zvuk reprodukcie z vlastného reproduktoru
Goťo neviem či Ti ušli moje zážitky s tromi S3 Mini [z toho jedna bola moja vlastná], ale ak áno, tak Ti to zhrniem:
S3 Mini má
Desire X
Usli, tuto sekciu velmi nesledujem, takze dakujem za pekne zhrnutie 
Dalsia uplne odlisna moznost je vykaslat sa na dvojjadro a zobrat Galaxy S Duos za 225 €, mal som Nexus S, ktory mal v podstate rovnake parametre a vykonovo mi stacil, ale dvojjadro je lakave.
No dost mi ide o tu baterku, zvlast v lete cez vikendy som casto mimo domu aj 16 hodin s tym, ze telefon pocas tej doby obcas sluzi na zabitie trochy casu (nic vazne, ale za den toho moze nazbierat viac) a nerad by som, aby ma pravidelne v podvecer zradil alebo nieco podobne.
Dost sa mi pozdava HTC Sense, uz velmi nemam cas na babranie sa s custom ROMkami (preto som spominal CM) a roznym ladenim, takze by som uvital, keby bol telefon vyladeny uz od vyroby.
Dalsia uplne odlisna moznost je vykaslat sa na dvojjadro a zobrat Galaxy S Duos za 225 €, mal som Nexus S, ktory mal v podstate rovnake parametre a vykonovo mi stacil, ale dvojjadro je lakave.
No dost mi ide o tu baterku, zvlast v lete cez vikendy som casto mimo domu aj 16 hodin s tym, ze telefon pocas tej doby obcas sluzi na zabitie trochy casu (nic vazne, ale za den toho moze nazbierat viac) a nerad by som, aby ma pravidelne v podvecer zradil alebo nieco podobne.
Dost sa mi pozdava HTC Sense, uz velmi nemam cas na babranie sa s custom ROMkami (preto som spominal CM) a roznym ladenim, takze by som uvital, keby bol telefon vyladeny uz od vyroby.
-
uplink
VIP
V tom prípade je len jedna možnosť, Desire X. V podstate je už len jeden parametrálne a funkčne dobrý telefón a tým je Xperia P, ale batéria je polovičná, aj keď nie v "mah" ale v reáli a chýbajú mi tie widgety ako soľ. Čo je škoda. Desire X máš od kúpy so všetkým čo Ti treba. Ja čakám na jednu akciu a vezmem si späť Desire X White, len musí prísť na sklad do Telecomu.
-
Fabo
Hardcore addict
GothaR a co tak Galaxy Nexus?
Ten je uz mimo rozpoctu, strop mam 260 €
Spoluziak ma SG3mini a tak bavil som sa s tym chvilu a vcelku ok telefon, svizne to bolo, baterka tam drzala nanom paradne, a aj spracovanie ok ...
co tak Xperia S ? tu som mal a za tu cenu skvely fon, rychly, vykonny, a bateria tiez vydrzala dobre ...
co tak Xperia S ? tu som mal a za tu cenu skvely fon, rychly, vykonny, a bateria tiez vydrzala dobre ...
-
Fabo
Hardcore addict
Ah tak, nemam az tak prehlad, len som videl SIII okolo troch stoviek aj GN okolo troch stoviek, tak som predpokladal ze strop bude tam.GothaR napísal:Ten je uz mimo rozpoctu, strop mam 260 €
No ono je to tak, ze S3 sa da zohnat za 270 v doveryhodnom obchode a Nexus zacina na 320. Nie je to ani o peniazoch, ale skor o takej psychologickej bariere, pretoze telefon pre mna nie je prvorada zalezitost, ale zaroven chcem nieco slusnejsie, kde mi nebude sekat menu a zvladne to aj nejaku hru. Povodne som chcel nieco okolo 200 €, ale tam som si nic nevybral uz len kvoli dizajnu. Pokukoval som aj ZTE Blade 3 alebo Huawei G300, ale tam necitim nejaku dalsiu podporu zo strany vyrobcu a ako som uz vyssie spominal - uz nemam cas na skusanie roznych ROMiek, chcem nieco co bude fungovat hned. Momentalne mam ZTE Blade a po case som nasiel sikovnu ROMku, ale je to Android 2.3, takze uz mi chyba par veci zo 4ky a ICS alebo JB sa tam neoplati davat, lebo je to nestabilne. Moj pribeh je taky, ze som mal dlho Blade, potom som kupil Nexus S bez zaruky, ten sa pokazil po 3ch mesiacoch, takze som zas pri Blade a hladam nieco nove. Nexus bol fajn, ale zo strany Samsungu sa ukazal ako dost odflaknuty telefon so slabou podporou - vypadaval signal a vypinal sa mikrofon, na Google forach sa stazovalo kvantum ludi, ziadny workaround nepomahal a Google aj Samsung sa hrali na mrtveho chrobaka aj ked je to cele pravdepodobne sposobene nejakou softverovou chybou, ktora je mimo ROM.
-
Fabo
Hardcore addict
No, popravde az tak som sa tomu nevenoval. Na telefony teraz predbezne pozeram aj ja, ale ked uz, tak viem ze nebudem dlhsie kupovat ziaden dalsi, tak do toho zainvestujem trochu viac. SIII mini som pozeral, ale chcel by som predsa trochu vacsi displej, s aspon qHD, lepsie HD720 rozlisenim, a tam mi vychadzali v podstate dva cenove hladiny, v nich telefony Galaxy Nexus a Nexus 4, obe fajn, nie som este celkom rozhodnuty. Chcelo by to moznost osahat si Nexus 4, Galaxy Nexus mi prisiel trochu moc plastikovy (po Defyne sa asi neni co cudovat), a Nexus 4 sa mi beztak paci viac.
Ja vlastnim Desire X, baterka drzi v pohode 2 dni, no ked su prazdniny/vikend a som na nom zaveseny cely den tak 24 hod. nema problem. Kamos ma Xperiu U a on ked je na nom cely den tak ako ja tak vecer uz musi davat do nabijacky, vraj mu tam dost zerie to svetlo co je dole
Dakujem za rady, Desire X som objednal uz dnes poobede a minikov prispevok ma utvrdil v tom, ze som urobil dobre 
Dakujem vsetkym zucastnenym, potom dam vediet co a ako.
Dakujem vsetkym zucastnenym, potom dam vediet co a ako.
-
uplink
VIP
Som Ti to na začiatku písal že Tvojím podmienkam vyhovuje len jeden 
Jo dobre si spravil... Mam ho aj ja vdaka uplinkovej recke a jedine co mi na nom vadi je asi ten horsi zvuk reproduktoru inak telefonik na cenu uplne genialny a ta baterka s tou vydrzou neskutocne prekvapi
Tak som sa s nim vcera trosku pohral, dnes uz funguje naplno a musim povedat, ze som spokojny. Vsetko ide ako ma, vela veci sa da prisposobit a HTC Sense sa mi celkom pozdava.
Akurat widget na pocasie s hodinami som vymenil za Accuweather, pretoze poskytuje o dost viac informacii a hlavne zobrazuje pocitovu teplotu. K tomu este SHMUdroid a mam predpovede ako treba, aj ked bez tych peknych HTC animacii
V podstate mi tam uz od prveho zapnutia nic vazne nechybalo, displej je pekny, cierna sice nie je taka cierna ako na AMOLED, ale pri slabsom osvetleni biele pismena na ciernom pozadi tak "nerezu" oci.
Trosku sa mi nepaci funkcia beats audio, resp. to ako znie telefon ked ju vypnem. Pripada mi to tak, ze umelo zhorsili zvuk. S beats audio je to zas trochu prehnane, ale da sa pocuvat. Prekvapila ma hlavne vystupna hlasitost, na ZTE Blade aj Nexus S som mal hlasitost vzdy na 80-90% pri beznom pocuvani, tu je to uz pri cca 80% az prilis nahlas a realne staci cca 50 %.
Akurat widget na pocasie s hodinami som vymenil za Accuweather, pretoze poskytuje o dost viac informacii a hlavne zobrazuje pocitovu teplotu. K tomu este SHMUdroid a mam predpovede ako treba, aj ked bez tych peknych HTC animacii
V podstate mi tam uz od prveho zapnutia nic vazne nechybalo, displej je pekny, cierna sice nie je taka cierna ako na AMOLED, ale pri slabsom osvetleni biele pismena na ciernom pozadi tak "nerezu" oci.
Trosku sa mi nepaci funkcia beats audio, resp. to ako znie telefon ked ju vypnem. Pripada mi to tak, ze umelo zhorsili zvuk. S beats audio je to zas trochu prehnane, ale da sa pocuvat. Prekvapila ma hlavne vystupna hlasitost, na ZTE Blade aj Nexus S som mal hlasitost vzdy na 80-90% pri beznom pocuvani, tu je to uz pri cca 80% az prilis nahlas a realne staci cca 50 %.
Keby si nahodou zistil, kedy bude aktualizacia na android 4.1, tak daj vediet prosim ta, podla toho by tu mala byt coskoro
Vysla zrejme prave dnes. Vcera som totiz kontroloval a nic, dnes som to len tak zo srandy pustil znova a je dostupna aktualizacia na Android 4.1.1 a HTC Sense 4+
Aha, dal si si to aktualizovat? Staci normalne cez telefon dat skontrolovat aktualizacie a najde mi to samo? Nic nebezpecne s telefonom nehrozi? (cital som par prispevkov typu: dal som si andorid 4.0 a nejde mi otvorit odoslane spravy atd atd...len preto sa pytam) Ked si dam aktualizovat android na verziu 4.1.1, tak udaje z telefonu sa mi nevymazu? Nikdy som s nicim takym nerobil, tak mi to prosim ta pribliz.
Neviem, este som to neaktualizoval, ale planujem si predtym pozriet nejaky feedback ci nie su nejake prvotne bugy. Ked som takto aktualizoval system na Samsungu, tak sa vsetky data z telefonu vymazali (veci na karte ostali). Ak mas nastaveny google backup, tak sa ti vsetky aplikacie znovu stiahnu, ale zaroven ich treba nanovo nastavit. Ci je to t ak aj u HTC, to neviem, ale pravdepodobne ano.
Aha, tak to zatiaľ neaktualizujem, potom daj vediet keby si si náhodou aktualizoval. Ale aj keby boli bugy tak by to možno nejaka aktualizácia odstránila