HTC - USB HOST MODE

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
COTHW
Medium Star
Medium Star

HTC - USB HOST MODE

Príspevok od používateľa COTHW »

Ahojte,
dúfam, že mi tu dakto dokáže poradiť. Po tom, čo sa mi úplne vybil telefon (vtedy sa asi posledný krát úspešne nabil) mám problémy s nabíjaním. Občas sa mi zobrazuje oznámenie, že na telefóne je zapnutý USB HOSTITELSKY REZIM a v tomto režime sa nedá telefon nabíjať. Skúšal som vypnúť zdieľanie cez USB a reštartovať telefon nepomohlo. Podľa jedného návodu som ho skúšal nechať na nabíjačke (aspoň 10 minut) a potom ho podržaním tlačidiel na ovládanie hlasitosti a tlačidla power reštartovať aspoň po dobu 2 minút. Ani to nepomohlo a telefon nemôžem stále nabiť pokiaľ je zapnutý. Po vypnutí telefónu funguje nabíjanie bezproblémov, čím som zároveň vylúčil poškodanie niektorej mechanickej časti. Taktiež som čítal, že ani obnovenie do továrneho nastavenia ľuďom s týmto problémom nepohla. Už vážne netuším čo ešte na ten telefon vyskúšať. Dáke návrhy či rady?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HTC - USB HOST MODE

Príspevok od používateľa hojko »

Jedine skusit vypnut ladenie usb, zdielanie, host..., vsetko co ma suvis s USB. A ak to nevyriesis ani resetom na tovarenske nastavenia, tak asi jedine reklamacia, pripadne prehratie celej romky, resp. flash firmwaru.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hojko, nakoniec to dospelo k tomu, že som baterku zabil a nemohol zapnuť (nenabijal sa ani vypnutý, raz sa mi ju síce podarilo oživiť a nabiť ale tým to skončilo). Vyriešil som to kupou novej baterie, reset nepomohol. Teraz som si všimol, že keď som dal telefon na nabijačku tak začal nabijať (percentá pribúdali) ale po dvoch hodinách som si zas pozrel na telefon a pekne sa vybíjal a to bol vypnutý. Cez moju nabíjačku si nabíjal telefon kamarát, ktorému normálne telefon dobilo, takže chybnú nabíjačku vylučujem. Už to vyriešim jedine asi kúpou nového telefonu. Keď som ho chcel reklamovať tak mi pekne povedali, že keď mam prasknutý displej tak oni mi to síce pošlú na reklamačku ale budem si celú opravu hradiť ja (Telekom 4 ever). Skúsim ho dať do servisu nech urobia diagnostiku a povedia mi čo je pokazené a podľa ceny opravy sa rozhodnem čo sním ďalej.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nechapem co ma displej spolocne s chybou nabijania. Tam bude problem asi niekde v doske, ktora riadi nabijaci okruh. Ty chces predsa reklamovat nabijanie, nie displej. Ja by som to skusil reklamovat s tym, ze ide o chybu nabijania a ze displeja nech sa nechytaju, nech to daju aj do popisu k reklamacnemu protokolu.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Práve nad tým uvažujem a premýšľam ako sa k tomu postaviť s ľuďmi na prevádzke sa nenahádam, a preto požiadam o ich prehlásenie (z technickej podpory) ako sa k tomu stavajú oni. Nech mi napíšu ich prehlásenie a potom to bude riešiť ďalej. Každopádne to chcem mať podložené aspoň mailom.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

pozri hojo, pád je mechanické poškodenie a záruka padá, nik nedokáže ako display praskol ale ak to bolo napr. pádom, tak tým istým pádom mohla odísť aj doska. Toto nevyreklamuje ani keby sa na hlavu stavia. Ani SOI-ka nepomôže.
COTHW
Medium Star
Medium Star

To stebou súhlasím, ale každopádne ma po prečítaní nejakých tých ich záručných podmienok nasral ten prístup ku zákazníkovi, lebo všetko ukazuje na to, že to čo mi povedali na ich predajni nebola reklamáca, ale doslova snaha aby som dal telefón len do ich servisu, čím by som si zabezpečil akurát tak servis u nich mimo mojich záručných podmienok. Taktiež ten poplatok 20€, ktorý mi tvrdil, že si účtujú za dopravu som nikde nenašiel. Ešte si musím prečítať aj zmluvu čo som podpisoval, či tam dačo nie je, ale nezdá sa mi to. Nechcel som sa tam hádať, kým som si neprečítal ich podmienky, ale zatiaľ to vyzerá tak, že ma chceli celkom slušne odrbať, resp. zbaviť sa ma ľahko. Veľmi neseriózny prístup hlavne po tom, čo som zistil, že vzľadom na to, že telefon mam len cca pol roka nestačí odmietnutie servisákmi, ale musia si na svoje náklady nechať vypracovať znalecky posudok (do 12 mesiacov). Takže mi môžu bud zamietnuť reklamačku alebo prijať. Ak to teda bude softvérová chyba, keďže dnes som nabíjal telefon, keď bol vypnutý a za necele dve hodiny sa dobil o 70%, bude veľmi zaujímavé na základe čoho mi zamietnu reklamáciu.
Napísať odpoveď