HTML - Novinky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Follow
Amateur
Amateur

HTML - Novinky

Príspevok od používateľa Follow »

Zdravím páni. Znovu Vás žiadam o pomoc, momentálne mám taký stupidný problém len naozaj neviem ako ďalej. Robím v HTML nové príspevky prikladám foto.

//obrázky do prílohy!

Vždy keď mám v nadpise viacej počet slov tak mi to pod tým kto to napísal a kedy posunie do prava.
Neviete čo s tým? Tu sú kódy..

//obrázky do prílohy!

HTML

Kód: Vybrať všetko

<div id="sprava_novinky">
  <h5>NEJAKÁ NOVINKA A BLA BLA BLA</h5>
  <span class="napisal_kedy">Napísal: TEN A TEN | Dňa: 20.7.2012</span>
  <div id="sprava_novinky_text">

</div>
  </div>

CSS

Kód: Vybrať všetko

#sprava_novinky						            {width:800px; height:235px; margin:20 0 0 2px; float:left; background:#f2f2f2; border:#c9c9c9 solid 1px}  
#sprava_novinky h5						        {width:auto; margin-top:12px; margin-left:15px; float:left; font-family:"Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:20px; color:#31a4f4; border-bottom:#C9C9C9 solid 1px}
#sprava_novinky_text                  {width:780px; font-size:14px; font-family:"Andale mono" Tahoma, Geneva, sans-serif; color:#3b3b3b; margin-top:25px; line-height:19px; margin-left:15px; letter-spacing:1px}
.napisal_kedy                         {margin-top:42px; margin-left:-305px; float:left; color:#3c3c3c; font:14px "Trebuchet MS" Tahoma, Geneva, sans-serif;}
Díky za každú pomoc..
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: HTML - Novinky

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

preco ten nadpis davas floatovat? nevidim ziadny dovod, takisto ten span podtym zbytocne floatuje. minusove marginy takisto zrus
Follow
Amateur
Amateur

Za ten obrázok sa ospravedlňujem. Float v nadpise dávam preto lebo keď to dám bez floatu tak nadpis je úplne hore a ja chcem ho mať troška z hora nižšie, taktiež aj z boku. To isté by som asi povedal aj o tom floate v tom spane. Tie mínusové marginy zmením. :)
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

k tomu aby si ho mal troška z hora nižšie, taktiež aj z boku, nemusi floatovat, nadpis je default blokovy element, takze mu rovno napar tie marginy. span ti staci odsadit zlava paddingom, na to tiez nemusi floatovat.
Follow
Amateur
Amateur

Ak ti mám pravdu povedať problém som už vyriešil, díky moc. Padding som vôbec nepoužíval neviem prečo, očividine mám na w3school ešte čo študovať! :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Ako si to vyriešil? stačilo použiť clear:both; a zalomilo by sa ti to pekne podľa potreby.
Napísať odpoveď