hub,switch,router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
blert
Amateur
Amateur

hub,switch,router

Príspevok od používateľa blert »

aky je rozdiel medzi hub,switch,router :?:
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Hub - zariadenie druhej vrstvy ISO/OSI modelu, nerobi nic ine ako opakuje signal prijaty jednym portom do vsetkych ostatnych

Switch - zariadenie druhej alebo tretej (vacsinou iba druhej) vrstvy. Ma internu pamat (MAC tabulka), do ktorej si uklada a pamata na ktorom porte vysiela dana MAC adresa a na zaklade toho posiela udaju iba jedinemu (spravenmu) adresatovi. Nedokaze pracovat s IP adresami.

Router - zariadenie tretej vrstvy. Smeruje pakety z portu do portu na zaklade IP adries (switch to robi na zaklade MAC adries). Podporuje mnoho feature - Access Listy (nieco ako firewall), routing, dynamicke routovacie protokoly, bezpecnostne protokoly, shaping trafficu atd. atd.
SilasVT
Novice
Novice

Príspevok od používateľa SilasVT »

pred dvoma dnami som si kupil router abi som doma prepojil dva comp na internet a ked som dneska isiel volaco stahovat cez rapid tak mi ukazalo Errore:pease enable JavaScript ale pred tim ked som nemal router ked som mal priamo zapojeny net tak to islo vie te mi poradit volakto ????????????????????????????????????????????????????????,,
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

SilasVT napísal:pred dvoma dnami som si kupil router abi som doma prepojil dva comp na internet a ked som dneska isiel volaco stahovat cez rapid tak mi ukazalo Errore:pease enable JavaScript ale pred tim ked som nemal router ked som mal priamo zapojeny net tak to islo vie te mi poradit volakto ????????????????????????????????????????????????????????,,
To nesúvisí s routrom. Ten JavaScript príde tým istým spôsobom ako html (takže keď vidíš stránku, stiahne sa aj javascript). Aký prehliadač máš (a neskúšal si nejaký iný)?
SilasVT
Novice
Novice

Príspevok od používateľa SilasVT »

explorer sak v nastaveni/upresnit tam bi mal by javascript ale tam neni
madjo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa madjo »

male opravenie tomaseho...

kedze hub iba vysiela el. signaly do ostatnych portov [funguje velmi podovne ako repeater], tak pracuje na vrstve "physical layer" to jest prva vrstva. a este pozname activne a passivne a taq...

a na margo switchov, existuju na trhu aj switche ktore sa uz oznacuju layer3 switche - pracuju na "network" vrstve. cize podporuju routovanie protokolov a oznacuju sa aj ako switch routre.
Napísať odpoveď