hub,switch,router
hub,switch,router
aky je rozdiel medzi hub,switch,router 
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Hub - zariadenie druhej vrstvy ISO/OSI modelu, nerobi nic ine ako opakuje signal prijaty jednym portom do vsetkych ostatnych
Switch - zariadenie druhej alebo tretej (vacsinou iba druhej) vrstvy. Ma internu pamat (MAC tabulka), do ktorej si uklada a pamata na ktorom porte vysiela dana MAC adresa a na zaklade toho posiela udaju iba jedinemu (spravenmu) adresatovi. Nedokaze pracovat s IP adresami.
Router - zariadenie tretej vrstvy. Smeruje pakety z portu do portu na zaklade IP adries (switch to robi na zaklade MAC adries). Podporuje mnoho feature - Access Listy (nieco ako firewall), routing, dynamicke routovacie protokoly, bezpecnostne protokoly, shaping trafficu atd. atd.
Switch - zariadenie druhej alebo tretej (vacsinou iba druhej) vrstvy. Ma internu pamat (MAC tabulka), do ktorej si uklada a pamata na ktorom porte vysiela dana MAC adresa a na zaklade toho posiela udaju iba jedinemu (spravenmu) adresatovi. Nedokaze pracovat s IP adresami.
Router - zariadenie tretej vrstvy. Smeruje pakety z portu do portu na zaklade IP adries (switch to robi na zaklade MAC adries). Podporuje mnoho feature - Access Listy (nieco ako firewall), routing, dynamicke routovacie protokoly, bezpecnostne protokoly, shaping trafficu atd. atd.
pred dvoma dnami som si kupil router abi som doma prepojil dva comp na internet a ked som dneska isiel volaco stahovat cez rapid tak mi ukazalo Errore:pease enable JavaScript ale pred tim ked som nemal router ked som mal priamo zapojeny net tak to islo vie te mi poradit volakto ????????????????????????????????????????????????????????,,
To nesúvisí s routrom. Ten JavaScript príde tým istým spôsobom ako html (takže keď vidíš stránku, stiahne sa aj javascript). Aký prehliadač máš (a neskúšal si nejaký iný)?SilasVT napísal:pred dvoma dnami som si kupil router abi som doma prepojil dva comp na internet a ked som dneska isiel volaco stahovat cez rapid tak mi ukazalo Errore:pease enable JavaScript ale pred tim ked som nemal router ked som mal priamo zapojeny net tak to islo vie te mi poradit volakto ????????????????????????????????????????????????????????,,
male opravenie tomaseho...
kedze hub iba vysiela el. signaly do ostatnych portov [funguje velmi podovne ako repeater], tak pracuje na vrstve "physical layer" to jest prva vrstva. a este pozname activne a passivne a taq...
a na margo switchov, existuju na trhu aj switche ktore sa uz oznacuju layer3 switche - pracuju na "network" vrstve. cize podporuju routovanie protokolov a oznacuju sa aj ako switch routre.
kedze hub iba vysiela el. signaly do ostatnych portov [funguje velmi podovne ako repeater], tak pracuje na vrstve "physical layer" to jest prva vrstva. a este pozname activne a passivne a taq...
a na margo switchov, existuju na trhu aj switche ktore sa uz oznacuju layer3 switche - pracuju na "network" vrstve. cize podporuju routovanie protokolov a oznacuju sa aj ako switch routre.