Hucanie za jazdy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Hucanie za jazdy

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

Zdravim

potrebujem poradit ohladom zvuku, ktory neviem zatial vyriesit odkial ide.

pred zimou nebol problem a pocas zimy to zacalo robit, no nepametam si ten moment/den kedy to zacalo vydavat tie zvuky.

zvuky sa prejavuju pri jazde a zvuk by som charakterizoval ako ked mate rapkac no s velmi malymi a velmi vela zubami na koliesku, take jemne (velmi) jemne rapkanie a cim idem rychlejsie tym sa aj zvuk meni. Robi to hlavne ked je motor studeny a ked sa trochu povozim, v lete staci kratsie v zime trebalo dlhsie tak to potom po case prestane... robi to aj na nautrale aj ked vytistnem spojku.

Vie niekto poradit co by to mohlo byt ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Hucanie za jazdy

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

auto ake? od motora to ide? nieco ako hydrostely?
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

podla mna to nema nic spolocne s motorom...lebo ked dam na neutral a pridam plyn tak zvuk sa nemeni no ak idem dole kopcom a mam na neutrali tak pocujem ze cim rychlejsie auto ide tym sa meni aj zvuk a zaroven ked brzdim tak pocujem ako to slabne...ked otvorim prave okno tak to pocut velmi dobre no ak otvorim len lave tak to nepocut cize pocitam ze to nieco bude z pravej strany auta v predu...skusal som aj robit prudke pohyby do stran ci nieje chytnuute lozisko no zvuk sa nemenil skusal som aj rukou tocit koleso nic som tam nepocul...

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2013, 17:26)
focus 1 kombi, tddi
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

mal som podobny problem, ale neviem ci to bude aj ten tvoj.

mrkni sa ci mas elektricku signalizaciu brzdovych segmentov. ak nie, tak si vsimni na jedenom zo segmentov ci nemas nahodou prinitovanu taku pasovinku, ktora sa dotyka kotuca a pri jazde vydava podobny zvuk ako rapkac. su to platnicky s tzv. akustickou signalizaciou opotrebenia.. ale nevravim, ze to tak u teba bude...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

diky za odpoved ale nieje to tym..

vedel som ze to bude daco blizko prevodovky a mal som nakoniec pravdu. Dali sme auto na zdvihak dal som tam trojku rozbeh na 60 km/h vypnut motor a islo to celkom jednoznacne od pomocneho loziska na poloosi.. zrejme to bude moja chyba lebo ked som menil horny silentblok tak sa mi prevodovka trosku viac posunula dopredu co asi malo za nasledok ze sa lozisko trosku ohlo alebo nieco podobne a teraz to ma takyto zvuk...horsie je ze poloos bola nedavno menena cela taze zase som zarobil...davat dole poloos a menit lozisko :)
Napísať odpoveď