Hybrid Netbook alebo zvlášť?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hybrid Netbook alebo zvlášť?

Príspevok od používateľa johny541 »

Čaute, v prvom rade vysvetlím situáciu v akej sa nachádzam a poprosím aby ste sa vyjadrovali vecne = s argumentami.

Od budúceho roka (sept.) budem študovať v Prahe (intrák, dochádzanie predpoklad 1x za 2 týždňe). Rozhodol som si zaobstarať nové PC vybavenie, ale ako sa doba posunula čo som to nesledoval, veľa sa toho zmenilo. Mám už 5 ročný ProBook - musím poklopať, fičí ako hodinky 24/7 bez poruchy, ale chcelo by to niečo nové, prípadne niečo dokúpiť.

Vzhľadom k mojej práci, potrebujem mať k dispozícii dokumenty z Google docs a disku stále pri sebe a musím si ich vedieť zobraziť. Tašku (A4) mám stále pri sebe, čiže určite potrebujem tablet - milujem dotykové ovládanie a preferujem ho pred klasikou.

1. Varianta : Môj terajší notebook (3kg na intrák) + 64GB iPad Mini (veľký iPad nechcem, jeden som mal a rozmerovo mi stačí aj malý - veľmi sa mi zapáčil) - predpokladaná investícia 499€
- v tomto prípade by som si ale asi počkal až na iPad mini 2, nech ho kúpim ako horúcu novinku, bude zas o niečo lepší. Ten iPad by som využil na 100% - e-mail non stop, kalendár, fotky, filmy, web - spĺňa to presne moju predstavu o "pocket pc", aj keď je za potrebu trochu väčšie vrecko. Ale, zostane mi päť ročný notebook, čo môže byť časovaná bomba na ďalšiu investíciu.

2. Varianta : Dnes som navštívil Datart a bol som poriadne zaskočený. Našiel som tam Acer Iconia Tab W510P

http://www.alza.sk/acer-iconia-tab-w510 ... .htm#popis

Je mi jasné, že niektorí ho zavrhnú hneď ako otvoria link, či už kvôli dizajnu, značke alebo výzoru. Tiež by som to tak spravil, no zmenil som názor o 180 stupňov keď som sa s ním hral. Nevedel som sa od toho odtrhnúť. Pointa je v tom, že tam nie je žiadny W8 RT ale normálny Windows 8 a teda to môže fungovať s klávesnicou ako normálny netbook. Možno mám trochu subjektívny názor, pretože som majiteľ Lumie 610 s WP8, no musím povedať, že ten telefón bol stvorený presne pre mňa. Páči sa mi tam prostredie, svižnosť...jednoducho sa mi teda páči aj Windows 8 v týchto tabletoch. Chcel by som mať zjednotený PC s telefónom kvôli lepšej synchronizácii a jednotnému ovládaniu.

Moje postrehy :
- Krásny displej (síce lesklý, ale to je problém aj Apple products)
- Na uvádzané parametre neskutočne svižný, veľmi dobre reaguje na dotyk - púštal som video na YT, popritom scrolloval a bez sekania všetko, taktiež FullHD zvláda hravo
- 18h výdrže ma veľmi láka
- trochu "tlustý", ale v rámci normy
- taktiež to nie je žiadna kráska, ale som skôr za funkčnosť
- 64GB + 32GB MicroSD by mi stačilo - na dáta mám externý disk
- Sloty, sloty, sloty....konečne sloty (na kartu, hdmi, usb 2x)

Na notebooku potrebujem už iba dokumenty, web, hudbu a filmy. Žiadne hry mi netreba. Čiže mi tieto body hrajú do karát.

Pozeral som aj tablety od Asus na tomto istom princípe, ale zdalo sa mi, že mechanizmus spojenia docku s tabletom bol šikovnejšie vymyslený u Aceru.

Predpokladaná investícia 659€ - ale nemusím so sebou ťahať notebook. Nechal by som ho rodičom.

Ak by stál 400-500€, tak by som neváhal, ale takto už naozaj rozmýšľam.

3. Varianta - Navrhnite !
- ak ste sa dostali do takej istej situácie ako ja, ako ste to riešili/budete riešiť?
- máte info o produktoch (ktoré reálne prídu na trh do pol roka) a vyhovujú mojim požiadavkám? Sem s nimi
- ako by ste to riešili vy?
- viete o lepšom hybride?

Za každú rozumnú odpoveď budem vďačný ! Na hojko sa dalo vždy spoľahnúť.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Re: Hybrid Netbook alebo zvlášť?

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

nad niecim podobnym som premyslal a ja ... nemam nejako velmi rad notebooky pre ich vykon a pohodlie prace na nom cize desktop s velkym monitorom u mna je proste nevyhnutnost... ale kedze v praci na postu , fotenie a podobne srandy som potreboval nejake inteligentne zariadenie a tiez mam rad dotykovky ktore idu ako maju tak som nakoniec skoncil pri samsungu galaxy R .... nehorazne mi sadol a premyslam osobne nad note2 - trosku sa bojim velkosti ale to si hadam zvyknem ... nad tymto zariadenenim si nerozmyslal ?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dnes som si bol obzrieť Lenovo IdeaPad YOGA 13" a bol som úplne mimo. Kvalitné plasty, príjemné na dotyk, nič nevŕzga, všetko ide hladko (aj otáčanie displeja). Pozeral som aj kopec videií na internete.

Spolu s mojim Windows Phone by to bolo vynikajúce.

Doma by som to používal ako stand tablet, lebo doma len oddychujem, počúvam hudbu, pozerám filmy. Na intráku tiež. Do busu preklopím displej, aby mi to nezaberalo veľa miesta a na prednášky by som to používal ako normálny notebook s klávesnicou na písanie poznámok.

Tá cena 1100 je riadna, ale zas...je to ultrabook, čiže nie je až tak ťažký ako môj ProBook, viem to kompletne využiť a získam vlastne PC (napojením prípadne 24" monitoru a klávesnice), notebook a tablet, čo za tú sumu je super. A hlavne nech z toho spravím hocijakú z tých troch vecí, stále tam bude to čo potrebujem, všetky dokumenty a rovnaké nastavenia.

Čo vy na to?

Lord ANAKIN : Samsung Galaxy R ani Note 2 som v rukách zatiaľ nemal. Pôjdem ich obzrieť a dám referencie :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

ako hracka je to pekna no neviem ... osobne cakam na dalsi pocin od microsoftu :D ... 8micka ma nechytila ale tebe sedi ... pride mi mierne neprakticke to s tym otacanim klavesnice na stol a co mna by osobne zabila je ta cena ... uz ten note ma dost vysoku cenu a treba si na neho davat pozor a toto je vlastne v celom este dalej ...

inak to Rko ani nepozeraj ... u nas sa skoro vobec nepredavalo lebo bolo skor urcene pre chudobnejsie trhy a u nas sa nepredavalo velmi kedze by silno konkurovalo S2ke ... ja poskulujem po note 2 len preto ze ju budem mat stale pri sebe ... ten tablet si asi na hokej napriklad nevezmes a nepozries si vysledky na inych stadionoch ako priklad ...
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ide o to, že by som to tak často neotáčal. Respektíve, už keby som to otočil, ostalo by to tak pár hodín (napr. spomínané sedenie v škole, v buse...). Určite by som sa s tým nehral ako s krytom na baterky na ovládači od telky.

Je to drahé, ale keď si zoberiem čo všetko získam : nadupaný netbook (i7, 8GB ram, 256GB SSD), čo by aj tak stál možno o dve tri stovky menej, tablet - pre použitie v buse a + si viem z toho spraviť aj desktop. Ešte to zoberiem bez dane (ale zas to môžem aj iPad mini - no tam tá úspora bude nižšia). A po pravde, za tú cenu by som mal napríklad len úplne základný MacBook.

Na informácie o mailoch, kalendár a núdzový net mám Lumiu. A áno, WP8 a W8 mi naozaj sadli.

Uvidíme, možno do leta prídu s upgradom. Najviac sa mi páči riešenie, že by som si to vedel oddeliť, ale s full Windows 8 je toho zatiaľ málo.

// Čo som pozeral, tak ultrabooky s takými parametrami ( bez dotykového displeja ) stoja tak isto ( Asus ZenBook ), čiže to je určite čo sa týka rozumného kompromisu cena / výkon + dotyk vynikajúce.

Takže zatiaľ horúci kandidát na zostavu hybridu je Lenovo Yoga 13 Silver v najvyššej konfigurácii ( i7 Ivy Bridge, 8GB RAM, 256GB SSD )
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

johny541 - neviem, či to je ešte pre Teba aktuálne, ale skús si prečítať toto: http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... lne-win-rt ..tie YOGA lenova asi fakt nestoja za to
Napísať odpoveď