ICQ - obmedzenia, licencia, zrusenie cisla...

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ICQ - obmedzenia, licencia, zrusenie cisla...

Príspevok od používateľa hojko »

Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Zauimavý článok, keď si necham mirandu aby ju svet "videl" ako ICQ 5.1 ako mi na to prídu ? Myslim ze nijako...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Znie to fakt zaujimavo, ale keby nemali deti pod 13 rokov, keby to nemali ludia vo firmach a zopar dalsich kategorii, tak na com by zarabali? Lebo podla mna si kazdy skusenejsi uzivatel zrusi reklamy.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

licenciu som nato cital ale serem im nanu mi zrusia cislo si dam nove, pouzivam icq od 10tich rokov :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Myslím, že tá licencia je viac - menej na to, aby sa v prípade potreby mohlo ICQ brániť, pretože všetci vieme, ako sa amíci radi chytajú za slovíčka v ich zákonoch v prípade nejakého sporu.
-Určite teraz nezačne AOL masovo rušiť účty a obviňovať tvorcov alternatívnych klientov - to nie.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ako napisal frikso - licencia ma chranit tvorcu softveru, nie uzivatela. V amerike je obrovska vymozitelnost prava. Neda mi nespomenut napriklad navod na pouzitie u LCD monitorov samsung. Kde mate vyslovene napisane nieco v style: "Neumiestnujte na monitor hracky, mohlo by to prilakat pozornost dietata, ktore moze monitor poskodit/zhodit a pri tom utrpiet zranenie" .. V amerike by si totiz mohol zalovat aj v tomto pripade... holt blbeckovia :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Sheep napísal:licenciu som nato cital ale serem im nanu mi zrusia cislo si dam nove, pouzivam icq od 10tich rokov :D
Gratulujem k oslave 11tim ci 12tim narodeninam, ktore si mal nedavno.
Lord_3D napísal:Zauimavý článok, keď si necham mirandu aby ju svet "videl" ako ICQ 5.1 ako mi na to prídu ? Myslim ze nijako...
Jednoducho, tu nejde o to ako sa identifikujes pre verejnost, pretoze nevies co oficialny ICQ klient posiela. Moze sa posielat to, ze si lognuty na ICQ server ale pritom neposielas informacie, ktore odosiela len ICQ. Je to uzavrety soft, takze to nedokazes zistit.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

heker napísal:Jednoducho, tu nejde o to ako sa identifikujes pre verejnost, pretoze nevies co oficialny ICQ klient posiela. Moze sa posielat to, ze si lognuty na ICQ server ale pritom neposielas informacie, ktore odosiela len ICQ. Je to uzavrety soft, takze to nedokazes zistit.
Ten ICQ protokol je už preskúmaný veľmi dobre, takže odhaliť alternatívne programy by bolo celkom zložité. Napriek tomu niektoré alternatívne programy neobsahujú všetko to, čo obsahuje originálny ICQ klient (napr. Pidgin/Gaim neobsahuje vyhľadávanie kontaktov [jeden z dôvodov je práve to, aby príliš nedráždili AOL]).
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Vyskytol sa niekedy pripad, ked niekumu naozaj ten acc vymazali ? :roll:
n0b0dy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa n0b0dy »

nedavno, tusim ze asi 5 vymazali acc. pisali mi ze den predtym icq vpohode a hned potom idu sa prihlasit a nic, proste ze neexistuje
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

n0b0dy napísal:nedavno, tusim ze asi 5 vymazali acc. pisali mi ze den predtym icq vpohode a hned potom idu sa prihlasit a nic, proste ze neexistuje
to sa stalo aj mne ale to nebolo zmazanie ACC :cry:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

huh dobre vediet. nastavil som si teda qip aby sa identifikoval ako icq. no myslim, ze keby vymazali vsetky take acc, ktore nesplnaju podmienky, tak stratia dost ludi a to si asi nemozu dovolit. ale nechapem preco zmazali len par acc. na akom principe?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

To mohla byt len tech. porucha, myslim ze si vravel ze ti ludia pisali (kamarati), nic oficialne sa podla mna este nemazalo..
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

chrono napísal:Ten ICQ protokol je už preskúmaný veľmi dobre, takže odhaliť alternatívne programy by bolo celkom zložité. Napriek tomu niektoré alternatívne programy neobsahujú všetko to, čo obsahuje originálny ICQ klient (napr. Pidgin/Gaim neobsahuje vyhľadávanie kontaktov [jeden z dôvodov je práve to, aby príliš nedráždili AOL]).
no pochybujem, ze vyhladavanie nie je len koli tomu, aby sa nedrazdil AOL. QIP napr. vyhladavanie ma ;-) Skor su tu veci ako nahla zmena protokolu, s ktorou sa nie kazdy klient vyrovna. Nedavno ale napr. ani v QIPe neslo posielat subory, proste to nebolo preskumane ;-)
A co tu niekto pisal, ze zrazu zo dna na den sa mu neslo prihlasit, to mu skor niekto ukradol heslo.
chrono
VIP
VIP

Keby ľudia, čo programujú Pidgin/Gaim to vyhľadávanie chceli, tak ho tam dajú (a keby to náhodou nevedeli naprogramovať, mohli by sa inšpirovať zdrojovými kódmi Mirandy). ;)
Uncle Down
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ICQ Licencia

Príspevok od používateľa Uncle Down »

Fakt je, ze licencia ICQ je na velky prd...ako je tam napisane 90 percent ludi si to neprecita a nikoho to netrapi, samozrejme polemizovat by sa o tom dalo ale ja mam standartneho ICQ klienta len kvoli poolu :D ...A nech mi niekto vysvetli co na linuxe mam pouzivat...aa ked sme uz pri tom, nikde tam nie je napisane ze by som cisto teoreticky nemohol vytvarat cez nejaky packet crafter pakety, ktore by zas len cistou nahodou boli pakety ICQ protokolu...samozrejme ak by som to stihal co je nemozne, ale keby som si to dal napr. zas sniffovat prevadzku a icq protokol filtrovat, do crontabu kazdu minutu vytvorit keep alive paket...stale to nie je program a mozu mi vis co...napalovanie CD je tiez nelegalne a napalene CD ma kazdy :D . A o tom ze oni tie inzeraty co su tam potrebuju aby si mohli dovolit ICQ prevadzkovat? Ludia vystopujte mena pocitacov ktorymi to prudi na ICQ server...vysledok bude ze to ide cez tranzitnu siet AOL...ak ma niekto na zavedenie optickeho kabla pod atlantikom z nejakeho washingtonu do nemecka tak tu nie je o com hovorit a myslim ze mat takuto siet postavenu na 10 gigabitovej technologii(podotykam 10 gigabit ma jedno vlakno, a tahat jedno vlakno sa neoplati)prinasa obrovske zisky a jedinym konkurentom su im satelity a tie potrebuju sakra vela penazi na svoju prevadzku...cize nejaka argumentacia s tou reklamou ako som to uz niekde videl je uplne na smiech :D :D :D. A vlastne ked si to tak zoberieme, "kdyz se jim nelibi, at nam prdel polibi"jabber predsa existuje a je 100 raz lepsi ako ICQ...
heker napísal:Jednoducho, tu nejde o to ako sa identifikujes pre verejnost, pretoze nevies co oficialny ICQ klient posiela. Moze sa posielat to, ze si lognuty na ICQ server ale pritom neposielas informacie, ktore odosiela len ICQ. Je to uzavrety soft, takze to nedokazes zistit.
Dokazes a uplne v pohode, spusti si ethereal a porovnaj si pakety ICQ protokolu co idu z ICQ 5.1 a napr. QIP-u alebo mirandy...
A len tak na okraj si myslim ze cela licencia je ako uz bolo povedane obrana proti pouzivatelom...ked niekto moze zazalovat McDonald's za to, ze po ich fastfoode stlstol, tak tych tvorcov aj trocha chapem, ved potom by sa mohlo kludne stat ze za malu zmenu v protokole niekomu nieco nefungovalo a firma tak napr. prisla o zisk...boli uz aj take pripady. :D
chrono
VIP
VIP

Re: ICQ Licencia

Uncle Down napísal:Dokazes a uplne v pohode, spusti si ethereal a porovnaj si pakety ICQ protokolu co idu z ICQ 5.1 a napr. QIP-u alebo mirandy...
Skúšal si niekedy zistiť, čo všetky tie bajty v tom pakete znamenajú (alebo v akomkoľvek inom proprietárnom formáte údajov)? Keby niekto chcel, pridá tam čokoľvek a ty to tam nikdy nenájdeš. ;)
Uncle Down
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Re: ICQ Licencia

Príspevok od používateľa Uncle Down »

chrono napísal:Skúšal si niekedy zistiť, čo všetky tie bajty v tom pakete znamenajú (alebo v akomkoľvek inom proprietárnom formáte údajov)? Keby niekto chcel, pridá tam čokoľvek a ty to tam nikdy nenájdeš. ;)
Naco by som to zistoval, ked to uz urobili za mna ini ludia. :)
No, to je jasne, protokol by si musel analyzovat co je dost tazka praca, sam som sa o to pokusal...
Ale ethereal ma ICQ protokol analyzovany a to co analyzovat nevie vyhodi v hexa kode...a zatial som sa nestretol s tym, ze by tam boli nejake data naviac, samozrejme ak neratam t-zer's a podobne veci...skratka ked normalne pises tak ti tam ziadne ine data nepridava, ked neveris tak si to porovnaj, ethereal ma par MB, skus par sprav poslat a prijat z ICQ a z QIP-u alebo ineho klienta(akoze nelegalneho), a zistis, ze to je to iste.
A este by som chcel nadviazat na tie bajty...vsetko ma svoj poriadok, bez neho by to nefungovalo...vsetko v PC ma svoje protokoly, a PC si musi zistit ze druhy bit ked je jedna, znamena ze pokracuj a podobne...to iste vies, a pri takychto velmi znamych protokoloch to plati dvojnasobne...cez ICQ protokol, TCP/IP protokol, az po fyzicku vrstvu...ved napr. torrent, uplne jednoduchy protokol, ked si zoberies co ja vim RS-232...aj ten ma svoj protokol, urcujes paritny bit, stop bit atd. a to je jednoduchy 9 zilovy kabel, mas jasne na ktorych pinoch je co a pod....vsetko sa da ked chces :wink:
Sorgblad
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sorgblad »

chvalabohu už dávno som prešiel na jabber a akurát si ruším icq trvale... ten transport mi prekáža a blbne takže bude len čisto jabber...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sorgblad: Vela ludi by preslo na MSN, Jabber ci nieco ine, ale neda sa. Ja mam na ICQ aktualne 188+109 a ako donutim aspon stvrtinu z toho, aby presla na Jabber ci MSN??? Nijak, je to neriesitelne, hoci mam moznost v Miranda pouzivat oba protokoly, ostavam pri ICQ, aj ked sa mi od leta stava, ze mi obcas nepride sprava ked som offline, co obcas sposobi problemy.
Napísať odpoveď