ICQ je prakticky mŕtva platforma, minimálne u nás. Súhlasím, že úpadok ICQ nastala približne v rokoch 09 a 10 práve kvôli zmienenému Facebooku. Ale strašne mi chýba, doposiaľ to bol mojim najobľúbenejším komunikačným nástrojom. Tie fonty písmen, animácie a hlavne hry ako Zoopaloola či Slide a Lama ostanú nezabudnuteľnými spomienkami. Messenger a spol sa môžu schovať.
Re: Icq
A v čom sa môžu "Messenger a spol" schovať, keď neexistuje smer, v čom nie sú 10x lepšie.
Nostalgia funguje aj u mňa samozrejme, ale netreba si ju mýliť s kvalitou.
Na tie hry sme s kolegami nedávno spomínali tiež, dnes si ale vieš podobných online hier zahrať 10 000x viac, doslova vo vrecku. Proste len nostalgia, nič viac.
Na tie hry sme s kolegami nedávno spomínali tiež, dnes si ale vieš podobných online hier zahrať 10 000x viac, doslova vo vrecku. Proste len nostalgia, nič viac.
No v prvom rade treba rozlíšiť na čo tie komunikátory človek používa. Ak to potrebuje na prácu, tak áno, Messenger je úplne niekde inde, ale ak čisto pre pokec s kamarátmi, tak ICQ bola neskutočne prívetivá a oveľa lepšie sa mi používalo ako napr. už spomínaný Messenger. Pri ICQ som sa doslova bavil keď som s niekým písal, na Messenger píšem iba keď už veľmi musím.Hensym napísal: 17 dec 2021, 16:02 A v čom sa môžu "Messenger a spol" schovať, keď neexistuje smer, v čom nie sú 10x lepšie.
Na tie hry sme s kolegami nedávno spomínali tiež, dnes si ale vieš podobných online hier zahrať 10 000x viac, doslova vo vrecku. Proste len nostalgia, nič viac.![]()
A čo sa týka tých hier, tak zatiaľ som nenašiel nič lepšie a zábavnejšie ako vyššie spomínané, ktoré boli ešte navyše bez reklám a in app nákupov. Dobre, uznávam, je to silno vec osobných preferencií, ale jednoducho ma tie hry na ICQ neskutočne bavili.
Bol to hádam jeden z prvých kecálkov v našich končinách, takže pre mnoho ľudí to bolo nové a bavilo ich, že sa mohli zadarmo hneď online vykecávať s kdekým... aj s úplne cudzím človekom z druhého konca sveta. Dnes máš plnú riť kecálkov od výmyslu sveta... a človek pri tom samozrejme otupel. Čiže súhlasím s Hensymom, že sa jedná o nostalgiu. Priznávam, že ja nevidím žiadny rozdiel vo vypisovaní cez ICQ oproti vypisovaniu cez Messenger, Viber, Whatsapp, Telegram, Signal a x iných hádam úplne rovnakých služieb...
Hry na ICQ si vôbec nepamätám, asi som s ním skončil skôr ako prišli do módy... ale opäť, aj hier máš plnú riť a človeka už prestávajú baviť.
Ale každý to môže vnímať inak..
Hry na ICQ si vôbec nepamätám, asi som s ním skončil skôr ako prišli do módy... ale opäť, aj hier máš plnú riť a človeka už prestávajú baviť.
Ale každý to môže vnímať inak..