igo 8

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

igo 8

Príspevok od používateľa smejo »

mam taky problem s igo 8 na e-ten x500: vzdy, ked nejaky bod oznacim ako ciel cesty, tak mi vyhodi, ze cakam na gps signal, no cakam, cakam a stale to len caka, nic sa s tym nedeje, pokial to neodkliknem (OK)
v nastaveniach sa to s gps receiverom spojilo, ale si pozriem tu moznost, kde by mi to malo ukazat satelity nado mnou, tak mi tam neukaze ziaden... wo co go? :?

thx

//sorry za foto bez makra :)
Prílohy
Snímka028.jpg
Snímka027.jpg
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ehm, zrejme sa pýtam blbosť, ale skúšal si to len v miestnosti, alebo aj vonku? Ono totiž vnútri nechytíš nič ani z okna, a aj vonku prijatie GPS signálu môže trvať aj 1-2min.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

no presne v dome nechitis signal ani keby coo.. skus vinst von a ked ani tedy tak jedine reklamacia.. inak signal (vonku) by ti malo chitit do 1min...
smejo
Addict
Addict

skusal som aj vonku, chytilo mi to len raz... chyba bude asi v prijimaci
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vonku raz z koľkých pokusov? Vylez z domu a čakaj :D Pokiaľ to 1x fungovalo, tak by mal byť prijímač ok. BTW nemá ten ETEN v programoch GPS fix?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

inak kde byvas? myslim to tak ze ci nie niekde v horach ablebo v nejakej doline kde by sa signal dal iba tazko chiti.. ak nie tak si myslim ze budes mat nieco s navigaciou tak ak mas zaruku urcite by som to isiel reklamovat.. a inak to ti musi najst singnal zakazdym a ked iba raz to znamena ze nieco tam mas pokazene..
gumb4ll
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gumb4ll »

skusal si hladat satelity aj cez iny program?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Suffel napísal:ak nie tak si myslim ze budes mat nieco s navigaciou tak ak mas zaruku urcite by som to isiel reklamovat.
Otázne je, či nemá to Igo z nejakého warezu. Skúsil by som najprv iný software (aj na navigáciu nepoužiteľný TomTom na test) či sa chytí. Ak nie tak reklamovať telefón ak áno, tak skúsiť iné Igo alebo skontrolovať nastavenie.

Máš v nastaveniach GPS zapnuté? Viem vravel si že sa ti spároval, ale mne ak sa s tým hrám v miestnosti a nemám vysielace, tak sa v Igo lúbi odškrknúť položka GPS zapnuté. Skontroluj to, prinajlepšom daj nech si ho sám nastaví reciever (položka vpravo dole, zaktívni sa ak je GPS odškrknuté). Pozor prístav 4 je u mňa, na Eten môže byť iný nech ťa to nedopletie.

U mňa tiež niekedy trvá nájdenie vonku aj 2-3min. Záleží či som zapol GPS fix a ako dlho je to od posledného spostenia (GPS si nahrá údaje o tom, kde má hladať satelity. Ak sú neaktuálne - staré tak to trvá dlho kým to naskenuje).
Prílohy
capture_24082008_191843.jpg
smejo
Addict
Addict

GPS je stale zapnute, tak isto ako na obrazku v prilohe (taktiez pristav 4)
GPS fix? neviem co to je :oops: [ vo wm som nic pre GPS nenasiel, teda okrem Satelite data update /alebo tak nejak/ a nejakej utility pre externe GPS ]
skusal som aj garmin mobile XT... bezvysledne

a este ma napadlo, ci to nemoze byt aj wm 6.1kou, kedze povodne tam je tusim 5ka
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

smejo napísal:teda okrem Satelite data update /alebo tak nejak/
Hmm to je to čo som myslel. Slúži to na to, že si v tom cez wifi/net stiahneš polohy satelitov, a vonku ich sa potom GPS skôr nájde.
Ak to nešlo ani s iným SW, tak už asi jedine reklamácia fakt.
Mne beží Igo na WM 6.1. aj keď pravda, bolo to tam od výroby. Možno tá nová ROM má nejaký problém s prácou s GPS recieverom. Nie samotný win, ale ROM - ako firmware pre obyčajné telefóny. ROM sa robia špeciálne pre každý prístroj.
Podľa tohto tu http://www.4allmobile.eu/viewtopic.php?f=20&t=10481 môže byť problém s nedostatkom pamati. Skús inú rom, prinajhoršom. :?
Napísať odpoveď