uplne by stacilo obmedzit to na ekonomicky aktivnych ludiPilifo napísal:že volebné právo by malo byť privilégiom len pre ľudí s IQ nad 100
II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
Este dalsi argument je: "Ved vsetci kradnu". Nieco ako ked baba povie: "Vsetci chalani su rovnaki." 
Pomaly kazdy mesiac ?Pilifo napísal:Pomaly každý mesiac sa v médiách objavuje nejaký prípad, kedy dal zo štátnych peňazí zarobiť nejakému svojmu kamarátovi alebo priamo sebe...
Čiže dôchodcovia ee, áno?beardie napísal:uplne by stacilo obmedzit to na ekonomicky aktivnych ludi
Presne tak, hughito.
Radšej dám svojej babke s dedkom vianočný príspevok zo svojho ako by som mal tolerovať Fica ďalšie 4 roky...Bohužiaľ tých pár eur je často pre dôchodcov dostatočný argument na to, aby Hranola volili. To mi príde ehm... smutné
Radšej dám svojej babke s dedkom vianočný príspevok zo svojho ako by som mal tolerovať Fica ďalšie 4 roky...Bohužiaľ tých pár eur je často pre dôchodcov dostatočný argument na to, aby Hranola volili. To mi príde ehm... smutné
Je to totálna absurdnosť.
Tu sa stale spominaju dochodcovia a ekonomicky slabsi obcania, ze volia SMER, ale zaujimave, ze ja mam prave cim dalej tym castejsie opacnu skusenost. Prave ludia co zarabaju minim.mzdu hovoria o zlom hospodareni vlady, vyhadzovani penazi a vysokoskolaci dobre zahojeni ludia hovoria o stabilite dnesnej vlady a prosperite Slovenska.
To je ďalšia vec... často opakovaný mýtus, ako keby SMER volili len dôchodcovia a "socky." Ale tak treba na niekoho zvaliť vinu.
Ja fakt netuším, v akej spoločnosti sa pohybujete, ale zo svojho okolia nepoznám nikoho mladšieho ako 50 rokov, kto by volil Fica. Jediní, o kom viem, sú babka s dedkom a teoreticky ešte ujo s tetou, ale tí majú tiež cez 60.
No a je tu ešte jedna výnimka - kamoš, ale ten, keď to v akejkoľvek mladej partii zahlási, tak ho všetci pekne zotrú, z čoho usudzujem, že nikto iný z môjho okolia známych ho nevolí.
No a je tu ešte jedna výnimka - kamoš, ale ten, keď to v akejkoľvek mladej partii zahlási, tak ho všetci pekne zotrú, z čoho usudzujem, že nikto iný z môjho okolia známych ho nevolí.
Kolko, ze to ludi pracuje v statnej sprave 200-300 tisic ? Kolky z nich asi budu volici SMERu len preto aby mohli zostat na teplych flekoch(?), nehovoriac ich rodinni prislusnici.. takze nemyslim si, ze dochodci su majoritna cast ficovolicov.
To mnozstvo ludi v statnej sprave, ktore su zavisle na vladnych stranach je podla mna zanedbatelne. Vacsina pracovnikov nepodlieha priamo vlade ale obciam ci VUC-ckam. O stolicky sa mozu bat tak niektori papalasi - riaditelia, tajomnici, etc - a ich spolupracovnici. Ale dokopy to urcite nie je az taka velka hybna sila.butthead napísal:Kolko, ze to ludi pracuje v statnej sprave 200-300 tisic ? Kolky z nich asi budu volici SMERu len preto aby mohli zostat na teplych flekoch(?), nehovoriac ich rodinni prislusnici.. takze nemyslim si, ze dochodci su majoritna cast ficovolicov.
Netreba sa pozerať len okolo seba.. to nie je relevantné. Treba sa pozrieť na posledné výsledky volieb a rôzne analýzy, čo k tomu boli urobené. X-krát sa to tu riešilo. Ficovi by ten výsledok neurobili len dôchodcovia. A zrovna ako viacerí z vás tu nechápu, ako môže niekto voliť Fica, volič Fica takisto nechápal, že ešte pár rokov späť tu väčšina fóra volila SDKÚ.Pilifo napísal:Ja fakt netuším, v akej spoločnosti sa pohybujete, ale zo svojho okolia nepoznám nikoho mladšieho ako 50 rokov, kto by volil Fica. Jediní, o kom viem, sú babka s dedkom a teoreticky ešte ujo s tetou, ale tí majú tiež cez 60.
Každopádne sú dôchodcovia pre Fica silná základňa.
Odhad v statnej sprave je tusim 200 000 zamestnancov. Ale to je jedno, oni sa nemusia bat o miesto bez ohladu na vysledok volieb. Lekari ostanu, policajti tiez, hasici tiez, ucitelia tiez, uradnici tiez. Inde su volebne obdobia, takze ostanu aj v pripade zmeny vlady. Z uradnikov sa mozu klepat o miesto pri zmene vlady len vrcholovi predstavitelia, teda vedenie policie, vedenie na ministerstvach, vedenie na mestskych uradoch. Takze to je z tych 200 000 ludi mozno tak 1-2 000 ludi.
Edit - Aha ved eMPiko to tu uz napisal, nevsimol som si.
Edit - Aha ved eMPiko to tu uz napisal, nevsimol som si.
dokonca by som si vedel predstavit aj obmedzenie iba pre vsetkych cistych platcov dani, cize ziadni statni zamestnanci, ziadni studenti, ziadni dochodcovia, pricom by sa to urcovalo podla danoveho priznaniahughito napísal:Čiže dôchodcovia ee, áno?
eMPiko, heker, mate recht, dava to zmysel, urcite tych potencionalnych volicov bude najmenej z radov sestriciek a ucitelov... ale niekedy ta hierarchia nepusti - ci uz v rodine alebo v praci... Nehovoriac o tom, ze ista skupina ludi ma ne/priamu skusenost s korupciou a tym padom sa budu branit zubami-nechtami aby aspon vitazili standardne strany. Preco niekde v samospravach sa spajaju Smeraci aj s pravicovymi stranami ?
beardie, uz keby sme sa k tomu mali dopracovat, myslim, ze to uz ani nebude potrebne.
beardie, uz keby sme sa k tomu mali dopracovat, myslim, ze to uz ani nebude potrebne.
Jasné, človek celý život robí, potom odíde do dôchodku vo februári 2016 a v marci už neodvolí, lebo "beardie." Prosím ťa, daj si vo vlastnom záujme studený obklad na čelo a choď si ľahnúť.beardie napísal:dokonca by som si vedel predstavit aj obmedzenie iba pre vsetkych cistych platcov dani, cize ziadni statni zamestnanci, ziadni studenti, ziadni dochodcovia, pricom by sa to urcovalo podla danoveho priznania
karmista: Pretože lebo? Nestrápňuj sa, ja mám karmu verejnú.
to je dlhodoby projekt
kym by zarabal na inych, mohol by rozhodovat o tom, kam jeho peniaze pojdu
ked bude peniaze od ostatnych brat, rozhodovat o nich budu vlastnici
kym by zarabal na inych, mohol by rozhodovat o tom, kam jeho peniaze pojdu
ked bude peniaze od ostatnych brat, rozhodovat o nich budu vlastnici
Na jednu stranu nesuhlasim s beardim. Stat nie je len o peniazoch a kebyze v demokracii nie su zastupene socialne slabsie skupiny, stat (politici) by mali mensiu motivaciu sa o tieto skupiny starat. Na druhu stranu demografia ukazuje, ze ludi v produktivnom veku ubuda. Moze sa stat, ze neproduktivna vacsina bude vladnut nad produktivnou mensinou a prakticky ju vykoristovat. Teraz sa nachadzame v akomsi zlatom strede medzi tymito dvoma extremami, ale ak sa zlozenie obyvatelstva zacne menit, mozno bude treba zmenit aj nas demokraticky system.
Asi tak, obmedzenie volebneho prava si neviem predstavit. Teda ano, ale je to utopia, to nenastane rozhodne tak skoro, to je politicky nepriechodne.
V statnej sprave pracuje cca 300 000 ludi. 100 000 len v zdravotnictve a 100 000 len v skolstve. +-
A je tam podla mna dost ludi zavislych na tom kto je prave pri moci. Na SMEcku bola nedavno analyza, ktora hovorila, ze aj vdaka takymto "flekom" SMER pod 15% padnut ani nemoze, lebo by sa to dotykalo prilis vela ludi.
A SMER nevolia len dochodcovia, dokonca dostal najviac percent hlasov od vysokoskolakov, tiez na SMEcku rozoberali nejaky nedavny prieskum podla vzdelania. SMER tam mal myslim presne 25% podiel z vysokoskolakov. Toto bolo tak max 10 dni dozadu, kto googli, najde.
V mojom okoli voli par ludi SMER, ale vacsina preto, lebo ma z toho osobny zisk. Bud rodina pracuje na nejakom vyssom poste na urade, alebo priamo maju zakazky so statom.
V statnej sprave pracuje cca 300 000 ludi. 100 000 len v zdravotnictve a 100 000 len v skolstve. +-
A je tam podla mna dost ludi zavislych na tom kto je prave pri moci. Na SMEcku bola nedavno analyza, ktora hovorila, ze aj vdaka takymto "flekom" SMER pod 15% padnut ani nemoze, lebo by sa to dotykalo prilis vela ludi.
A SMER nevolia len dochodcovia, dokonca dostal najviac percent hlasov od vysokoskolakov, tiez na SMEcku rozoberali nejaky nedavny prieskum podla vzdelania. SMER tam mal myslim presne 25% podiel z vysokoskolakov. Toto bolo tak max 10 dni dozadu, kto googli, najde.
V mojom okoli voli par ludi SMER, ale vacsina preto, lebo ma z toho osobny zisk. Bud rodina pracuje na nejakom vyssom poste na urade, alebo priamo maju zakazky so statom.
Presne nad tymto som sa nedavno zamyslel a zhodnotil som ze ja ked pojdem do dochodku tak ma politika prestane ale uuuuuuplne zaujimat. Cize je to logicke uvazovanie. Urcite to na obklad nieje.hughito napísal:Jasné, človek celý život robí, potom odíde do dôchodku vo februári 2016 a v marci už neodvolí, lebo "beardie." Prosím ťa, daj si vo vlastnom záujme studený obklad na čelo a choď si ľahnúť.