Infekčná mononukleóza
-
Kok
Light Professional
Re: Infekčná mononukleóza
tiez som ju prekonal pred par rokmi .. zacalo sa to tym ze som mal pocas 3 mesiacov asi 3 krat anginu, ale tieprve 2 boli este vpohode ale ta tretia to neprajem nikomu .. hrdlo by som si najradsej vyrezal aj s mandlami, prehltat sa mi nedalo absolutne, pamatam si ze som iba odpluval do kybla pri posteli. jedol som mixovane polievky cez slamku ale aj tak to bol pain ako hovado. po tej 3. angine mi po testoch zistili mono.. mal som hafo liekov a dietu, nakoniec sa to upravilo do normalu a odvtedy som anginu nemal /klopklop
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ako ste to robili s priberanim po prekonani mono? predpisal nieco lekar ci znova vykrmovanie?
aku dlhu ma vlastne inkubacnu dobu?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
jackb napísal:aku dlhu ma vlastne inkubacnu dobu?
Inkubačná doba činí u detí 5 až 21 dní, v priemere 10 dní. U mladistvých je so 4 až 7 týždňami už značne predĺžnená.
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4117229/mononukl ... z2W0GxF300
-
JanKvapil20
Novice
Inkubačná doba je od 30 do 60 dní. Infekčná mononukleóza sa častejšie vyskytuje v jarnom a jesennom období a prevažne u detí a mladistvých.
Príznaky mononukleózy:
- horúčka (teplota je zvyčajne vysoká, od 38°C do 40°C)
- pseudomembranózna angína (agresívnejšia forma angíny, tvorba povlaku na mandliach)
- zväčšenie krčných lymfatických uzlín (zväčšenie krčných lymfatických uzlín je prítomné u 90% detí)
- zväčšená pečeň a slezina (asi 30 % chorých detí má zväčšenú pečeň a polovica chorých aj zväčšenú slezinu)
Samozrejme nie všetky príznaky sa nevyhnutne vyskytujú naraz.
Odporúčam prečítať: //reklama vymazana
Príznaky mononukleózy:
- horúčka (teplota je zvyčajne vysoká, od 38°C do 40°C)
- pseudomembranózna angína (agresívnejšia forma angíny, tvorba povlaku na mandliach)
- zväčšenie krčných lymfatických uzlín (zväčšenie krčných lymfatických uzlín je prítomné u 90% detí)
- zväčšená pečeň a slezina (asi 30 % chorých detí má zväčšenú pečeň a polovica chorých aj zväčšenú slezinu)
Samozrejme nie všetky príznaky sa nevyhnutne vyskytujú naraz.
Odporúčam prečítať: //reklama vymazana