Inštalacia Cs 1.6 servera cez putty
Inštalacia Cs 1.6 servera cez putty
Čaute chcel by som vás poprosiť o radu ako mám nainštalovať server cs 1.6 steam na Linux server na ktorý som prepojený cez putty čiže ho nemám doma chcel by som cez aký príkaz nainštalujem cs a ešte také základne veci som v tomto začiatočník tak každá rada sa mi zíde.
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
napíš a potom heslo - toto ti priradí práva roota na všetky akcie
alebo toto len na jednu akciu, čiže to musíš dávať pred každý príkaz, ktorý potrebuje práva
.. a ešte keď to robíš podľa prvého návodu, tak za mkdir hlds daj
Kód: Vybrať všetko
suKód: Vybrať všetko
sudo mkdir hldsKód: Vybrať všetko
cd hlds1. su a sudo su dve rozdielne veci. su sluzi na prepnutie uzivatela a sudo vykona prikaz v mene toho uzivatela. V zavislosti na systeme a nastaveni nie je mozne pouzit su pre prihlasenie sa ako root. Ved si len skus pod ubuntu vo vychodzom nastaveni zadat su. Sudo cita subor /etc/sudoers, kde je vsetko zadefinovane.DjBass napísal:napíš a potom heslo - toto ti priradí práva roota na všetky akciealebo toto len na jednu akciu, čiže to musíš dávať pred každý príkaz, ktorý potrebuje právaKód: Vybrať všetko
su.. a ešte keď to robíš podľa prvého návodu, tak za mkdir hlds dajKód: Vybrať všetko
sudo mkdir hldsKód: Vybrať všetko
cd hlds
2. sudo -s a az do odhlasenia pomocou exit, budes pracovat s pravami roota
3. Ten server podla vsetkeho nie je jeho z viacerych dovodov. Preto musi pouzit /home alebo ine umiestnenie, kde ma povolenie aj pre zapis a tam si moze vytvorit adresar usr a postupovat podla navodu. Samozrejme vsetky cesty sa budu menit z / na /home/user/ . Samozrejme ziadne su ani sudo uz v tomto pripade nepouzivas.