Inštalácia OS na SSD
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Inštalácia OS na SSD
Zdravím Vás, potrebujem poradiť. Známemu na ultrabooku po istom čase nechcelo načítať windows 8. Zapínal sa nabehlo logo spustenia a nič. Tak to chcel preinštalovať na 7. Má v ňom asi 15GB SSD disk a 1TB HDD. Tak som sformátoval disky, rozdelil ten 1TB a SSD vynechal. Lenže OS sa po nainštalovaní nechcel spustiť. Tak potom som 7 nainštaloval na SSD disk, lenže tých 15GB je strašne málo. Ako nainštalovať 7 tak aby som vynechal SSD a nainštaloval windows na normálny HDD?
Re: Inštalácia OS na SSD
Prečo sa po nainštalovaní Win 7 nechcel spustiť? Písalo nejakú hlášku? Pozri na Internete manuál a nejaké drivre k tomu notebooku.
Čo som nedávno pozeral, ako fungujú tieto malé SSD v notebookoch, v podstate mal by si nainštalovať Windows na ten klasický hdd a potom cez nejakú utilitku (asi Intel Smart Response Technology, pozri web výrobcu) nastavíš cache na SSD.. pre viac info pohľadaj a stiahni manuál k notebooku na stránke výrobcu.
Čo som nedávno pozeral, ako fungujú tieto malé SSD v notebookoch, v podstate mal by si nainštalovať Windows na ten klasický hdd a potom cez nejakú utilitku (asi Intel Smart Response Technology, pozri web výrobcu) nastavíš cache na SSD.. pre viac info pohľadaj a stiahni manuál k notebooku na stránke výrobcu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skor by som povedal, ze ma ten hybrid, teda viacmenej obycajny pevny disk doplneny o nejaky 8GB SSD disk. A ako pise brm, tam sa to bude instalovat na normalny disk a len cachovanie sa nastavi na druhu cast hybridu, teda na SSD.
Ak sa ti nechcel spustiť po nainštalovaní tak by som najskôr skontroloval instalacku.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V instalacke problem nebude, pretoze keby bola poskodena instalacka, tak to nenainstaluje. Tam by mal mala pocas instalacie prebehnut verifikacia suborov.