Inštalácia OS z USB kľúča na NB
Inštalácia OS z USB kľúča na NB
Prosímvás velice pekne, poradte mi. Kúpil som od cigána za 30€ notbúk Toshiba Satellite. Na USB klúči mám v tom rúfuse spravený windows inštalačku. Takéto volačo mi píše. Já temu ani nerozumím, nevím čo to odemna sce. Čo s tým mám robit dálej?
//obrazky vkladaj do prilohy
//obrazky vkladaj do prilohy
Re: Inštalácia OS z USB kľúča na NB
Nabootovat, nainstalovat. Kde je problem?
Zle pripravené USB.
V Rufuse máš dve možnosti.Nastaviť schému oddielu na MBR alebo GPT.Takže ,ak prvá možnosť neprešla skús tu druhú možnosť.
MBR platí pre Legacy režim a GPT pre režim UEFI.
MBR platí pre Legacy režim a GPT pre režim UEFI.
Áno presne to som mal na mysli. Pohrám sa s tým.
Autoeditácia príspevku po 6 hod 12 min 41 sek:
Ešte sa opýtam: čo je to že bola tam možnosť inštalačka a nejaké Windows To Go prenosná verzia?
Autoeditácia príspevku po 6 hod 12 min 41 sek:
Ešte sa opýtam: čo je to že bola tam možnosť inštalačka a nejaké Windows To Go prenosná verzia?
neviem ci to funguje rovnako aj na windowsoch ale myslim ze windows to go je perzistentna live instalacia. tak ako linuxy maju "live cd" ktore sa nabootuju z cd/dvd/usb a mas moznost perzistentneho disku ktory tiez zije iba na tom mediu. takze staci pripojit k akemukolvek pc a vies sa nabootovat do svojho systemu so svojimi datami a aplikaciami.
-
starysomar
Hardcore addict
Linux nainštaluješ aj na pamäťovku z mobilu napríkald na Inteli a spustíš na AMD bez problémov.
Windows nie.
A - "Windows To Go je odebrán v operačních systémech Windows 10, verze 2004 a novějších."
No to nieje problém toho notebooku, netuším ktorý posledný Windows by tam šiel.
Windows nie.
A - "Windows To Go je odebrán v operačních systémech Windows 10, verze 2004 a novějších."
No to nieje problém toho notebooku, netuším ktorý posledný Windows by tam šiel.
Ono to nechce náhodou odomňa aby som zvolil na Rufuse MBR? Odfotil som to prekladačom a tam píše že buď povoliť v notebooku ten UEFI režim (ale nič také tam nevidím v BIOS-e) alebo skusiť na Rufusovi MBR.
To za celý deň si nepripravil,nevyskúšal obe možnosti ?Beží na NTB Windows ?
Windows ale medzitým som robil iné veci. Keďže net mám v mobile v podstate 24/7 so sebou, tak sa vám zdá že nič iné nerobím len fórumujem, ale ja medzitým keď mám chvílu, nakuknem. Keď nepojde tak smola…
Takže ak tam beží Windows ,tak s pozri ,či je disk v MBR alebo GPT a podľa toho sprav inštalačku.
Notebook ktory chces nabootovat z USB kluca ma nastavene bootovanie v Legacy mode, ale USB kluc je vytvoreny na bootovanie v UEFI mode. Takze bud prestavis v biose notebooku bootovanie na UEFI mod a potom notebook nabootuje ok z tohto USB kluca (GPT), alebo nechas na notebooku nastavene bootovanie v Legacy mode a prerobis USB kluc na bootovanie v Legacy mode (MBR).
Druhá možnosť sa podarila. Takže ďakujem ludia. Pomohli ste.