Inštalácia Visty 64 bit

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Inštalácia Visty 64 bit

Príspevok od používateľa Pilifo »

Chcel by som si nainštalovať 64 - bitovú Vistu, ale nechal by som si zároveň asi aj staré 32 - bitové XP - čko, takže by ma zaujímalo, či mi stačí tú Vistu nainštalovať na inú partíciu HDD ako je XP a všetko zostane v pôvodnom stave? Tým myslím hlavne programy, nebudem ich musieť nanovo inštalovať? Radšej sa pred inštaláciou chcem uistiť :)

Ďakujem za rady
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

re

Príspevok od používateľa Andrew007 »

no takze, doporucil by som instalovat windows na inu particiu,...
Dovod preco::po nainstalovaní na zvolenu particiu, cize na C: kde mas aj XP, sa ti vytvorí priecinok s názvom Windows.old kde budes mat logicky staré xp..a uz aj v instalacke vypisuje ze nebudes moct spustit xp ale subory mozes spustat aj prezerat veci...atd..
Správné riesebie by bolo zvolit inu particiu na Vistu..
OMG..ked sa mýlim tak ma opravte!!!
sorry za chyby a ciarky.. :D
brm
Darca
Darca

Re: re

Príspevok od používateľa brm »

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=41
Čo sa týka programov, väčšinu z nich budeš musieť nanovo do nového operačného systému nainštalovať. Z XP Ti pôjdu len tie jednoduchšie programy, ktoré nevyžadujú inštaláciu, resp. ich inštalácia pozostáva len z obyčajného skopírovania súborov do Program Files a pridanie odkazov na plochu, tj. bez nutnosti pridania registrov a rôznych systémových súborov do windows/system. Niektoré programy tiež budú vyžadovať špeciálne 64bit verzie (napr. O&O Defrag, NOD32, Daemon Tools atď.)
Napísať odpoveď