Integrácia platieb na web

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
doopy
Novice
Novice

Integrácia platieb na web

Príspevok od používateľa doopy »

Dobrý deň,

Jedná sa o to, že vlastne zákazník si objedná službu pôjde to uhradiť do banky a následne, keď sa mi pripíše suma na môj účet, príde zákazníkovi email s prihlasovacími údajmi na web... je to vlastne možné?

Ďalej by som potreboval to isté lenže pri internet bankingu a paypal.

Ďakujem za odpovede.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Integrácia platieb na web

Príspevok od používateľa audiotrack »

cez paypal neviem, ale cez banku to možné je. Len si to musíš poriešiť s bankou, aktivovať balík (v tatrabanke je to TatraPay)
pre internet banking a paypal by si to musel asi robiť ručne
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Cez paypal rucne? Vsak paypal je urceny prioritne na internetove platby. Takze obsahuje aj notifikacie o zaplateni pre tvoj server. Konkretne sa ta sluzba vola IPN (Instant Payment Notification). Developerska prirucka -> https://www.paypalobjects.com/webstatic ... nguide.pdf

Z inymi platbami (internet banking, kreditka) som nerobil, avsak taktiez musi nieco existovat.. Imho to co spomenul audio bude platit aj pre internet banking.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

áno, ak si ten paypal integruješ na svoj web, tak áno. Ak si ale ja otvorím paypal a pošlem peniaze na tvoj paypal, tak nemáš ako zistiť za čo to bolo. Iba ti príde mail že som ti poslal. Ale nevieš kto som ani prečo ti platím pokiaľ to neuvediem do poznámky. Ja som mal na mysli takýto prípad, nie že si to hodí na web, lebo písal:
doopy napísal:Dobrý deň,

Jedná sa o to, že vlastne zákazník si objedná službu pôjde to uhradiť do banky a následne, keď sa mi pripíše suma na môj účet, príde zákazníkovi email s prihlasovacími údajmi na web... je to vlastne možné?

Ďalej by som potreboval to isté lenže pri internet bankingu a paypal.

Ďakujem za odpovede.
čiže nespomínal že chce nejakú bránu na web (cardpay a podobne) ale že to budú ľudia platiť v banke vkladom, cez internet banking odpisovaním údajov čo zadá a teda aj ten paypal bude rovnako, čiže iba napíše svoju paypal adresu :)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Pokial da na svoju stranku pokyny o tom, co treba vyplnit do udajov pri posielani penazi nevidim v tom problem. A ja osobne keby si idem kupovat nejaku sluzbu, tak by som sa urcite tymi pokynmi riadil a urcite by som sa nesnazil testovat ci je ich system blbuvzdorny nevyplnovanim/zlym vyplnovanim udajov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no vidíš, a ja by som jeho systém zase odignoroval. Ak to vyslovene nepotrebujem (nejaký IS univerzity, nevyžaduje to moja práca a podobne) tak načo sa mám trepať do banky zaplatiť nejakú somarinu alebo vyplňovať údaje v internet bankingu? A už len to, že si nevie implementovať platbu kartou na svoj web asi hovorí o "kvalite" tých služieb ktoré získam
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

audio, OK, beriem :)

Btw. aky je potom rozdiel medzi tym, ci pojde zakaznik peniaze uhradit peniaze do banky a tym, ze to zaplati cez IB? Tam nevidim rozdiel.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

prvé je vklad na účet, druhé je prevod. Pri vklade máš peniaze na účte hneď, pri prevode (teda cez IB) to môže trvať aj niekoľko dní.
Napísať odpoveď