Nazdar všetkým vospolok...
Pred pol rokom som kúpil notebook Lenovo IdeaPad Y570 a teraz som zachytil prvý problém. Procesor v tomto notebooku je Intel Core i5 2430QM Sandy Bridge ktorý má aj funkciu Intel Turbo Boost ktorá dokáže frekvenciu každého jadra zvýšiť z pôvodných 2.4 GHz na 2.9 GHz. Problém nastáva vtedy, že keď spustím EDIUS 6 a chcem strihať 3-kamerový záznam vo FullHD spôsobom Multicam Mode, tak procesor akoby nezopne Turbo Boost, ale ponecháva procesor bežať na základných 2.4 GHz, aj v tom prípade, že procák je vyťažený na 100% a strihanie je trhané a nejde plynulo. Poradíte mi akoby som donútil systém zapnúť Turbo Boost aby procesor bežal na maximum? Ešte by bolo vhodné dodať že v noťase je grafika GeForce GT555M s 2 GB pamäte a technológiou CUDA ktorá by mala nejakým spôsobom spolupracovať s EDIUSom ale či mu uľahčuje robotu, to netuším. Vďaka
Intel Turbo Boost
Re: Intel Turbo Boost
Vidim na obrazku, ze vsetky 4 thready mas vytazena takmer na 100%, takze neviem preco cakas, ze sa ti zvysi frekvencia. Pokial nieje niektore jadro vyuzivane, turboboost zvysi frekvenciu ostatných. Cim viac jadier nieje vyuzitych tym vacsiu frekvenciu maju tie co sa vyuzivaju. Tu to je celkom dobre popisane:
ITNEWS napísal:Intel Turbo Boost je technológia spoločnosti Intel, ktorú používa na svojich procesoroch Core i5 a i7. Jej princíp je v tom, že ak aplikácia nedokáže využívať výhody dvoj- a viacjadrového procesora, automaticky sa pretaktuje prvé jadro, zatiaľ čo ostatné jadrá, ktoré aplikácia vôbec nepoužíva, sa podtaktujú. Výsledkom je, že procesor sa správa ako výkonnejší jednojadrový. Keďže aplikácia využíva práve iba toto prvé jadro, v konečnom dôsledku má CPU o niečo vyšší výkon. Tento stav, keď sa manipuluje s frekvenciou jednotlivých jadier, je pritom úplne automatický. Keby ste ručne nastavili frekvenciu jedného jadra na úkor druhých nastálo, aplikácie, ktoré dvoj- a viacjadrové procesory dokážu využívať, by boli o výkon CPU okradnuté (všetky jadrá okrem jedného by mali výrazne znížený výkon). Automatické pretaktovanie/podtaktovanie jadier sa spúšťa automaticky vtedy, keď je to vhodné a prinesie to osoh. Technológia sa úplne vypína iba v prípade, že procesor ručne taktujete (nie vždy sa dá po pretaktovaní Turbo Boost naspäť zapnúť) alebo v prípade, že ide o notebook, ktorý aktuálne funguje na batériu.
-
junior3
Star
- Kontaktovať používateľa:
To je škoda, pretože som si myslel že dokáže zvýšiť frekvenciu aj napriek vyťaženiu všetkých jadier.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
niekedy dokáže ale iba o 100 MHz