Internet na cesty

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
kemperik
Amateur
Amateur

Internet na cesty

Príspevok od používateľa kemperik »

Dobrý deň,
potreboval by som nejaký internet na cesty. Cesta cez Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Rakúsko. Rozmýšľal som nad tým, že by som v každej krajine kúpil simku, ale neviem ako to je s pokritím. Keďže potrebujem stabilný net a UP minimálne 6Mb/s(700/800KB/s). O download mi veľmi nejde stačí aj 120KB/s. Delay ma tiež nezaujíma. Ďalší nápad je Satelit, ale o tom nič neviem a potrebujem Internet 24/7 stabilne.
Cesta bude mimo veľké mestá, preto neviem, či ten mobilný bude stabilný a o satelitoch nič neviem. Ak máte nejaké nápady, ako by sa to dalo spraviť, keď sa to vôbec nejako dá, tak sem z nimi. Dobré by bolo, keby sa niekto rozpísal, kto s tým mal skúsenosti, koľko to bude stáť, výhody nevýhody nejakých riešení.
Ďakujem za váš čas. :)
//Edit ešte taká vec cesta asi mesiac.
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Internet na cesty

Príspevok od používateľa hrban »

to máš obrovské nároky, máš dve možnosti, buď to ten spomínaný satelit, alebo cez telefón, obe majú svoje výhody/nevýhody

takže satelit
:plus: relatívne všade, kde má satelit pokrytie (celá európa)
:plus: vačší objem dát ako u mobilného internetu

:minus: treba nastavovať anténu (niekedy zaberie pár hodín)
:minus: nie vždy sa to dá (budovy/stromy ako prekážky)
:minus: tanier treba vždy niekde pevne uchytiť (neviem si predstaviť ako niekde na hoteli vŕtaš diery do steny a šróbuješ tam tanier)
:minus: nie je až tak mobilný ako sa zdá.

telefón
:plus: ak máš dobrého oprátora tak máš tiež internet relatívne po celej európe
:plus: rýchle pripojenie
:plus: všade, nie len v blízkosti taniera (čiže mobilný)

:minus: cena
:minus: nízky objem dát
:minus: v krajine kde si nemusí byť podporované napr 3g/4g a tým pádom nízka rýchlosť.
:minus: bez pokrytia 4g je to pomalé

čiže popýtaj sa operátorov aké ponúkajú produkty a spočítaj si koľko ťa to bude stáť, aké majú pokrytie v európe a rýchloisti. Ak to bude plus mínus rovnaká cena a kvalita ako u satelitu, tak určite ber telefón. ale ak tam bude cena obrovská, tak ti neostáva nič iné ako ten satelit

Potom je ešte jedna možnosť, neviem čo robíš v zahraničí, ale ak si na hoteli, tak by nemal byť problém zohnať si tam aj internet, poprípade si priplatiť.

//autoeditácia príspevku (11 Jún 2015, 16:41)
ohľadom satelitu, tu som našiel jedného operátora čo to napr ponúka

http://www.softel.sk/satelitny-internet/

celkovo by ťa to potom vyšlo

44,90€ mesačný poplatok (tam máš rýchlosti aké požaduješ, 25GB dát a neobmedzenú nočnú prevádzku)
5€ mesačne prenájom aparatúry
79€ jednorázovo za zriadenie.

znova rátaj s tým, že inštalácia antény je kur*vstvo, nie vždy sa to dá a niekedy to trvá pár hodín.
kemperik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kemperik »

No ide o to, že potrebujem live streamovať možno 2-3h dňa čize preniesť možno 1TB za ten mesiac. Tak to je asi dosť nereálne, ide hlavne o to live ale tak nič niečo iné vymyslím. Možno každý večer rozložím tanier a odošlem to.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Vzhladom na tvoje poziadavky si myslim, ze cena za nieco taketo je strasne vysoka a bude to radovo par tisic eur.
Napísať odpoveď